Saab 9-3 kisub paremale

Vasta
karelo

Tere,

mõtlesin lõpuks oma probleemiga Saabiklubi foorumlaste poole pöörduda. Nimelt on siis lugu selline, et kuskil kuu aega tagasi hakkasin täheldama, et auto kisub ikka omajagu paremale. Igasuguse tee peal kisub. Ütleme nii, et kui vasakpoolsel kaherealisel sirgel lõigul rooli lahti lased, siis kuskil 50km/h sõites oled kenasti 4s pärast parempoolses reas (ei oska paremat näidet kiskumise tugevuse kohta tuua).

Läksin esmalt endisesse Audacerisse (nüüdne Estauto), vahetati tagumised õõtshoovad ja tehti silla regull. Peale seda mindi testsõidule ja uuesti sillastendile pannes olevat näha, et ikka kisub paremale.

Rohkem neil aega autoga tegeleda polnud ja ma mõtlesin ka, mis seal ikka, viin auto pädevamasse kohta Saabianti juurde. Seal vahetati tagumised puksid ja tehti sillaregull. Ikka sama asi, auto kisub paremale. Rohkemat nad aidata ei osanud kui et äkki neil sillastend valetab ja autot korda ei saanud. Küsisin rooliotsade kohta ja nad ütlesid, et vaatasid üle ja on okei. Pean mainima, et olen tõsiselt üllatunud, et isegi Saabiantis sedasi suhtuti (täpsustan, et silla reguleerimise eest raha ei küsitud, mis on aus)

Mina tulemusega aga rahul pole. Nimelt sai talve alguses ostetud ka uued lamellrehvid originaalmõõtudega ning antud juhul edasi sõites ma aina kulutan oma rehvi ebaühtlaselt ja kogu aeg hoian rooli sutsu vasakule pinges.

Kas teil on aimu kuhu pöörduda või kas kellelgi on sarnast kogemust? Oleksin nõus minema ka nüüd kolmandasse kohta sildu üle vaatama, küll aga ma ilmselgelt lepiks nüüd spetsialistiga kokku, et enne ma raha välja ei käi, kui asi reaalselt korda tehakse (muidu mine jälle kohale, maksa sildade reguleerimise eest, kehitatakse õlgu ja asi ikka korda ei saa).
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

Ma teen kodus vardaga sillaregulli. Tähtsamad asjad mida ennem kontrollida, kõigi nelja ratta rehvirõhud ja pidurid, ega kuskilt midagi peal pole. Siis kokkujooksu panen alati veidi plussi. Kui maanteel ei kisu (tuleb otsida koht, kus pole rööpaid), siis alles panen rooli otseks. Keerad mõlemaid rooliotsi võrdselt. Bueno. Mina ei usalda neid fäänsisi laser pinke. Mille järgi need üldse paika on pandud? Kuidas neid kalibreeritakse? Ma igaltpoolt kuulen, et küll seal ei osata teha ja siis seal ei osata jne jne. Varras on kõige kindlam värk :D
heff

Soovitaks mõnda veermikule spetsialiseerunud töökoda, ise alati rahule jäänud Kummimehega. www.kummimees.ee
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

aga proovi rattaid vahetada.
nii esimesi kui ka tagumisi.
ja siis sõbra omi.
siis on asi OK:
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
IQ*
Komakonstaabel

Minu 9-3 (vanem mudel) kiskus ka paremale ja hakkas "kummi sööma". Aitas esimeste õõtshoobade vahetus. Taastatud puksidega õõtshoovad ostsin ivometsalt, seni võin ainult kiita (reklaam!).
SAAB on tegusõna!
Kirdekonn

Mul sama probleem 17'' ratastega, 15'' sõidab normaalselt.
daedosport

Mul sama. Peale rehvivahetust koos esimese ja tagumise sillastendiga asi ei läinud paremaks .
ivark

Muide, tasub uurida vedrud üle. Mul ka peale õõtsade vahetust ja sillakontrolli kiskus paremale. Selgus, et tagumine vedru oli katki.
Kasutaja avatar
Oliver777
Auto: Jaguar XF Sportbrake

Minul kiskus paremale kui esimene parem vedru pooleks oli, uued vedrud, sillastend ja oli korras !
Saab 9-3 MapTun Performance
Vasta