kas keegi oskab öelda mis võib masinal viga olla kui aku läheb tühjaks?arvasin algul,et asi akus... ning panin õhtul uue aku peale ja kõik tundus ok olevat.... aga hommikuks aku nii tühi,et isegi kesklukk ei toimi...
mingi asi tarbib hirmsasti voolu kui süüde väljas?
saab 900 2,3 96 a. aku läheb tühjaks
Proovi esialgu nii, et kui süüde väljas, kougi ükshaaval kaitsmeid välja ja mõõda nende pesade kontakte multimeetriga (ampermeetriga), mõõdikul siis 10A piirkond seatud. Ideaalis peaksid kõik 'nulli' näitama.
Nii selgub, kas mõni tarbija on peale jäänud.
Kui sul mõõtjat pole, siis soovitan soojalt mingi odav muretseda, näiteks säästumarketi <100-kroonine multimeeter ajab esialgu asja ära.
Veel kahtlustaks pagassiluugi lampi, mille lüliti ei funkka ja lamp ööseks põlema jääb, kuigi...uut akut see ööga vist tühjaks ei võta.
Nii selgub, kas mõni tarbija on peale jäänud.
Kui sul mõõtjat pole, siis soovitan soojalt mingi odav muretseda, näiteks säästumarketi <100-kroonine multimeeter ajab esialgu asja ära.
Veel kahtlustaks pagassiluugi lampi, mille lüliti ei funkka ja lamp ööseks põlema jääb, kuigi...uut akut see ööga vist tühjaks ei võta.
OT lainetel (juhuks kui svenn testrit ostma läheb, siis teab mida kindlalt jälgida)
Oled sa kindel et säästumarketi relv ka voolu mõõdab? Mul kah mingi taskumultimeeter (küll mitte päris säästuka oma), aga kahjuks ampreid ei mõõda.
EDIT: Mul miski imelik riistapuu. Tundub et Tevalo valikus mõõdavad enamus multimeetreid siiski ka ampreid. Kõige odavam on näiteks See Tester, mis maksab kõigest 75. Analoognäiduga relvad tiba kallimad.
Algselt postitas: sebastian
Oled sa kindel et säästumarketi relv ka voolu mõõdab? Mul kah mingi taskumultimeeter (küll mitte päris säästuka oma), aga kahjuks ampreid ei mõõda.
EDIT: Mul miski imelik riistapuu. Tundub et Tevalo valikus mõõdavad enamus multimeetreid siiski ka ampreid. Kõige odavam on näiteks See Tester, mis maksab kõigest 75. Analoognäiduga relvad tiba kallimad.
Algselt postitas: suur
Just seda mõtlesingi. 830-seeria ilmselt ongi kõige odavam.
Vist juba OT, aga soovitaks (10A piirkonnaga) suurt voolu tolle riistaga mitte üle paari sekundi mõõta, võib asi suitsema hakata. Ja juhtmed on kah sel jublakal paras prügimäe kaup...sees paar kiudu peenikest traati.
Muidu aga toimib algatuseks küll.