9-3 2004 vihmasensor

Vasta
Keztas

Tervist

Tahaks panna enda autole vihmasensorit
olemas on nii peegli juures olev juhe:
Pilt

Kang:
Pilt

ning ka SIDi menüüs näitab vihmasensori valikut, kuid tuuleklaas on selline:
Pilt

Küsimus siis, et kas sellisele tuuleklaasile saab panna vihmasensori või peab seal mustas alas olema selleks spetsiaalne koht?
Või piisab lihtsalt osta sensor ise (12803629) ning kate sellele (12796773)? Kuidas sensor kinnitub üldse sinna klaasile?
Kui keegi teab, et saab ja on ka vajalikud asjad müügiks siis olen huvitatud ;)
chrismil
Auto: Saab 9³ Aero 154KW
Kontakt:

Sensori jaoks on mustas alas väike avavus sees. Muule vastata ei oskagi.
Keztas

ehk siis sellele tuuleklaasile ei saa sensorit paigaldada?
oskab keegi täpsustada?
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

Ma arvan, et saad. Sensori silm peab ainult nägema, mis klaasi peal toimub. See must kate on seal ilmselt kas päikese pärast või ongi sensori pärast. Kui sinna suudad viisaka ava teha või sensori veidi selle alt välja tõstad, siis peaks ju tööle hakkama. Mul oma autol ka see sensor, ilmselt mingi kahepoolse teibi või klaasiliimiga paigaldatud.
Kasutaja avatar
skyline
Auto: Kia ProCeed GT/ oli Saab 9-3 Aero

Ma kahtlen, et kas ilma tehasevalmiduseta klaasile seda paigaldada õnnestub kuna see tume ala on mingisuguse metallilaadse kihiga kaetud mille keskel on vihmasensori ava.
Minu meelest on vihmasensor üks mõttetu lisa, mille asemel on hoopis parem mitmes astmes intervalliga reguleeritav kojamees. Oma autol tunnen tõsist puudust eelmisel autol olnud mitmes astmes reguleeritavast intervallist kuna see vihmasensor pole eriti intelligentne, näpi neid kolme astet SID-l nagu tahad, aga raske on optimaalselt leida. Minul on tundlikkus valitud "hig"h aga ikka jääb vahel keskmise tihedusega vihmaga pühkimine liiga harvaks
Vihmasensor ja üliaeglase ülekandega elektrline iste on asjad, millest oleks oma auto puhul valmis iga kell loobuma :)
Aga kuna sul on juba jupid ostetud võid katsetada, kuigi ma arvan, et siis peaksid juba ka sensoriga esiklaasi ostma, et see korrektselt tööle saada.
Vajadusel aitan Tartus-Tõrvandis igat marki autode veakoodide lugemisel (OP-com, Delphi, Autocom,Autel Maxiscan seadmed)
heff

Ma küll kurta ei saa selle vihmasensori üle, ootasin palju hullemat, aga täitsa mõistlikult pühib. Ideaalne muidugi pole ja võiks targem olla, aga ei häiri piisavalt siis ilmselt.
Teoorias võid ju kuskile mujale paigaldada sensori, aga peaks jah kinnituma sinna musta ala keskele, kus siis peaks ka spetsiaalne ava olema.
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

Ka mina ei saa väga kurta. Täitsa töötab. Pimedal ajal on küll nii, et ta nagu ei näe kas klaasil on midagi või mitte ja siis tänava valgustuse alt läbi sõidad hakkab alles tööle.
heff

Kui nüüd järele mõelda, siis endal sellist probleemi pole olnud, küll aga lumega on pisut aeglasem reageerima ja siis vast oleks küll tavaline fikseeritav intervall parem.
praktikant
Auto: 9-3 ----- 2008
9-3 Arc 2006
9-5 NG säästukas

sensori asukoht peab olema kojamehe pühkimisalas. Muu on maitse asi.
Kui tundub, et sensor on hakanud ebaadekvaatselt tööle, siis tuleks esmalt veenduda, et harjad korralikult klaasi puhtaks tõmbavad. Mul aitas harjade vahetusest ja asi läks korda.
"tahan kõike teada" ütleb plakat koolimaja seinal
Vasta