Põhitulede relee 900 klassik

Teemad elektroonikast...
Vasta
ate
Saabiklubi liige

Minu lennukil on ostmisest saadik tuledega mingi kamm, nimelt pooltuled vilguvad suvalisel ajal kui mootor ei tööta.
Lugesin siin ka teisi teemasid, kus on käsitletud sarnaseid (tulede) probleeme aga seoses oma teadmistega elektrivallas on vist vaja natuke hüva nõu.
Niikaugele olen jõudnud, et peasüüdlane on tulede relee.
Oleks ju lihtne ta lihtsalt ära vahetada aga palju meeldivam on sellest plastmassist karbist viimane välja pigistada.
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Aga võta see relee lahti. Natuke nokitsemist ja kohe näed, kas relee kontaktid OK. Neid tasub igal juhul puhastada.
Ja miks nii kindlalt releed süüdistad?
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

ka mul olnud just releega probleeme.
sai vist lahti võetud ja mingid klemmid või juhtme otsad yle tinutatud. kohe oli hästi näha, kus tina oli lahti murdunud. peale seda jäi funkama.
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
ate
Saabiklubi liige

Releed süüdistan sest panin oma relee teisele autole peale. Resultaadina hakkasid seisval masinal tuled põlema koheselt pärast relee ühendamist.
Jama on selles, et keegi on juba selle jupsiva relee sees kaevamas käinud (näha on jootmis jälgi).
Kontaktid peaksid olema ok.
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Peaks vist selline relee olema:

Pilt

Anna relee kontaktidele 30 ja 86 pinge +12V. Kui nüüd miinuse annad kontaktile S või 31, peavad relee mähised vastavalt tõmbuma ja vaata mis samal ajal kontaktidega toimub.
Ära igaks juhuks aku pealt proovi...kui miski lühisesse satub, tõuseb palju suitsu ja juhtmed sulavad.
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Kui see relee juhuslikult samasugune on, kui 85 aasta autol, siis ma võibolla leian sulle doonori küljest selle. Selle tuled põlesid enne doonoriks saamist korralikult.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Vasta