Saab 96 1975 ; Ivomets

Vasta
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

Üle pika aja taas üks Saab 96.
Leidsin soov.ee lehelt. Paistis päris komplektne, väga ilusa vana auto välimusega ja kuigi erinevatest masinatest kokkupanduna, otsin ta kinnisilmi ära.
Kohalikust taunexautost enam mulle konna ei antud, kuna konnad ei pidavat neil vastu pidama pikki otsi, siis otsisin netist kes Tartumaalt ära tooks ja paljudest kirjutajatest/lubajatest ei saanud asja, kuid laupäeval mingi vend kirjutas, et kohe võiks tuua ja hind oli kah ok ja tõigi kuskilt Tartumaalt masina mulle koju!
Ehmatus oli ikka väga suur. Nii roostes asja pole vist varem koju vedanud. Tundus, et viimased 20 aastat väljas murupeal seisnud.
Mis ma taga teen!? oli küsimus. A paneks moto käima, vaataks mis saab!
Kontaktid puhtaks, bensiini karpast sisse, aku peale ja pea kohe töötaski! Hmmmm, sellise hea hääle ja olekuga motot pole kah yhegi ostetu peal kohe nagu olnud. ja jäi isegi tööle sellega mis seal paagis oli.... Aga see oli ikka jubeda haisuga. Järgmine päev sai moto korda tehtud ja töötab siiani nagu Peetri viiul! Isegi küünlad on samad.
Noh kui ikka uueväärne moto, siis raha päris tulle ei läinud.
Masinat on kunagi kõvasti keevitatud. Päris palju ja igalt poolt. Jalgealust ei olnud, karpe samuti mitte. Kapotiall augud.
Tegin pidurid ja sumpsi ära ja läksin vaatama tänavale, et mis kast teeb. Enam vähem.. Tagasilla külgmised kinnitused olid läbi roostetanud, nii et tagasild oli vaid keskmise kinnitusega. Panin uued kinnitused ja siis sai juba sõita. no, et jalad läbi ei vajuks, keevitasin esimesed augud kinni, siis karbid kah ja nii läks ca 2 nädalat, kuni sai salongiosa keevitatud. Aga siis juba hakkas auto auto moodi olema. Samal ajal tahtmine sõita oli suur ja sõitsingi. Õhtuti tegelesin nipet- näpet asjadega ja mõni päev tagasi läksin ylevaatusele ja sain sellegi tehtud.
Jama oli paagiga, kuna see oli läbi roostetanud ja oma ming paak kah aga visadus viib sihile ja oma paagil tegin pool uut põhja ja nyyd on hea! peale ülevaatuset mõned kosmeetilised kohad veel keevitasin ja praeguse seisuga teha vaid pagasniku põhjast mingi osa. Keevitusele ikka krundid kah kohe peale ja karbid seest krunditud ja mastiksiga tehtud. Ühesõnaga teeme veel ja teeme enamvähem hästi, et taas yks saab 96 saaks päästetud!
kasutan ka müügikuulutuse pilte, kuna päeval pole aega pildistada

Pilt
Pilt
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

Rohkem kui aasta on mõõdas, mil viimati Lätis sai käidud.
Sinna kisub ikka kogu aeg, et vanu sõpru näha. Nüüd siis tiir taas tehtud ja väga lahedaid muljeid kuhjaga.
Seeal maal ka asjad teisiti kui varem ja igasuguste rallide asemel on soliidsed coffetime asjad. Et oli ilus metsaplats kuskil Riia äärelinnas ja mingi 200 + autot ajasid end sinna kohale. Sai masinaid vaadatud ja jutulõnga heietatud ja lätlaste sööki maitstud.
Ja masinaks, millega minna,sai valitud ehe ja vana stiilne Saab 96. Ja õigesti tegin. Neid ilusaid ja poleeritud oli seal palju.....
Ja oma eheduse poolest sai minu 96 ka päris palju tähelepanu. Eriti mingi eestlase kommentaar, et kas see ikka Riiga välja vedas..... :D
Ja vedas, ja veel mismoodi, ja tagasi kah! Null probleemi. Ja väga kiiesti sai sedakorda sinna mindud. Mitte, et ma seda oleks tahtnud aga mingi 7777 nriga mersu pidi must mööda saama kuskil ja tema taga kuni Riiani.110....140+ kiirusega. Poiss oli kaardilugejaks kaasas ehk vaatas telefonist kus kaamerad jne.....
Tegelikult tahtsin masina lpg-gaasile panna juba selleks sõiduks aga aega ei jätkunud. Sain vaid vazi kraburaatori neljapäevaks peale ja reedel veits timmisin seda tyyside vahetamisega. Tundub, et sai väga hea!! Vazi kraburaator, kuna sinna peale müüakse Poolas lpg- mixereid, kust gaas mootori läheb. Aga pole hullu, panen selle gaasiseadme mõni päev ikka peale.
Lahe on ikka saab 96-ga sõita! Jääb nii silma ja tervitused tulevad kogu aeg pea igast autost! Eriti Lätis!
Muidugi kohapeal kapoti alla vaadates nii mõnigi ikka uuris, et kas ise siia sõitsid? Ja meeldis paljudele see ehesus, et ongi vana auto ja on elu näinud ja keevitatud ja tehtud ja ta lõhnab hästi ja et sõidab kah, see on suur rõõm!!
Kuna kaua polnud käinud, siis paar huvitavat masinat jäi ka silma. eriti meeldis üks 1999 aasta cabrio mersu, millel olid vana volga esimene ots ja tagumine ots. Vägagi uhkelt oli asi kokku viidud.Siis üks lahe valge peugeot oli , 70 algusest , vist, ja kolm musta toyota celica moodi mitsubishit. Ja muidugi üks Eestis ilusaks tehtud saab 900 ng uhkeldas seal läti numbritega. :thumb: Saabidest oli veel, klassik, tonnine ja yks roheline cabrio.... ma vist arvan, et see ka Eestis kunagi oli.....
Mul oli nii hea meel kohata väga paljusid vanu sõpru ja nendega lobiseda. Poisile tundus see nii kummaline, et nii paljusid sa sealt tead... 8-)
Uurisime ka tulevikuplaane ja next week on Liepajas Liepaja retro koos Läti alfa klubi yritusega.... ja kuna nii mõnigi youngtimerist sõber sõidab ka alfa romeoga ( mul ka neid juhuslikult mõni) siis panin täna õhtul alfale hääled sisse ja vaatab mis saab.

Muidugi mõned arvasid, et üks hea ralli kuluks ära.....vaataks seda sygise poole.-......
Pilt
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
metsapoiss

Kena, et keegi peale minu veel 96 edasi veab ;) :D Must huumor.
Vasta