Hoiatan ette, et pean niiöelda päevikuna seda siin ilmselt ja kes ei viitsi lugeda pikka esimest postitust siis ei pea lugema
Auto ise siis Saab 9-3 Vector Cabrio 2.0 129 KW. 2004. 5ne manuaal. Limeyellow metallic värv. Läbisõit ca. 220 000.
Läbisõit õige ja Carvertical selle kohta olemas kui ka hooldusraamat. Kuni 135 000 hooldatud margiesinduses.
Roostet ei ole. Toodud Belgiast. Seal paigaldatud BSR koonusõhufiltri komplekt ja ka H&R madaldusvedrude komplekt. Lisaks keegi paigaldanud haagisekonksu kuid juhtmestik lihtsalt pagasiruumis.
Lisasid minu arust nagu ka jagub. Tooksin välja järgnevad:
sportvedrustusega tehasest
vihmasensor
püsikiiruse hoidja
nahksisu, esimesed istmed elektrilised ja mäludega
peeglid el. klapitavad ja ka mäludega ning ka alla keeramise funktsiooniga
istmesoojendused
xenon esituled
tulepesurid
isetumenevad peeglid
parkimisandurid
13 kõlarit
6ne cd-box
kliimaautomaatik
navigatsioon - ICM3 ekraan
tagatiib
aga ega ma ei tea täpselt mis standard ja lisa neist.
Ostes olid all rehvid 2015 aastast Michelin Pilot Sport taga ja 2011 aastast Kumho Ecstad ees. Kes ja miks nii vanade rehvidega üldse peaks või võiks sõita ma ei oska tõesti välja mõelda. Kumhod olid veel enam vähem kuid Michelinid olid täiesti juba kolmveerand rehvi/ringi ulatuses mõraga.
Seega esimesena said alla uued rehvid. Suverehvideks said sisuliselt kõige soodsamad mis uuena saada olid (2xOvation VI-388 ja 2xCrossWind Sport Peak). Arvestan, et vee sisse ei sõida ja rallit sõita ei plaani.
Lisaks kuna peale ostu auto ei käivitunud isegi mitte käivituskaablitega sai paigaldatud kohe ka uus aku (Hankook 77ah/780a).
Praeguseks veel tehtud:
puksiirkonks Blic 0476-03-046347P
puksiirkonksu ava kate 12786009
antenni varre all olev kate 12833658
hooldus Tehnika Autoremont (mootori õli vahetus - õli Motul, filter Mann HU 6007 x, karterikork Febi 44442, salongi õhufilter Purro aktiivsöega PUR-PC5013AG, piduriõli vahetus Motul RBF 660, klapikambrikaane tihendi vahetus Elring 068.081, süüteküünalde vahetus NGK PFR6D-10G)
mootori õhufilter on koonus BSR komplekt 490504 ja filtri enda pesin ära lasin õli peale - K&N 99-5000EU
tulekustuti Ogniochron OGNIOCHRON GP-2x ABC 2 KG
tõkiskingad Profitool 0XPTOG0007
Frogum ET410688 jalamatid kummist
orig. välistemp andur 9152245 (mida ma ei ole veel jõudnud vahetada)
katus puhastatud Gyeon FabricCleaner-iga ja tehtud impregneerimisvahendiga 303 Marine Fabric Guard Textile Protector
numbrituledesse LEDid Neolux NF6436CW
kaugtuledesse Osram Night Breaker Silver 64210NBS-2HB
parktuledesse LEDid Osram Night Breaker LED GEN 2 2825DWNB-2HFB (ei ole veel jõudnud vahetada kuna arvasin lihtsam aga ligipääs ei ole kõige parem)
ostsin kasutatud varuosad: orig. õhufiltri korpus 12786553+12805268, tungraud 13255679, topsihoidja 32016105, istmemälude nupp 12791026, parem pagasiruumi polster 12830706, v. istmesiini andur 12791602 (neid ma ei ole veel jõudnud vahetada)
orig. õhufiltri korpusele Mann C 30 170 õhufilter (ei ole veel paigaldanud)
tagaluugi amortisaatorid Stabilus 113057 (mida ma ei ole veel jõudnud vahetada)
ostsin kasutatud varuosad: 12782904 peeglite reg. lüliti, 12830160 pagasiruumi kate, 12788800 p. esim. klaasitõstuki mootor, 12800532 helivõimendi pagasiruumis (neid ma ei ole veel jõudnud vahetada)
ostsin/tellitud: 12844161 esimene embleem, 92152011 esistange tüübel, 32022122A käigukangi kott, 32022205A käigukangi nupp, 12781996MIG kliima paneeli nupud, 12785425 sigaretisüütaja augu kate, 12844160 tagumine embleem, 12786264 kapoti tross, 12793104 kapoti tross, katuse külgmised trossid, esimeste ja tagumiste suunatulede pirnid Osram Diadem Chrome NextGen 7507DC-2BL, küljesuunatule pirnid Osram Diadem Chrome NextGen 2827DC-2BL, esimese veovõlli välimine kaitsekumm Spidan 36242, katalüsaatori ja esimese summuti toru flantsi mutter DT 2.12120
Arvatavasti kõik osad mida ei ole jõudnud vahetada vahetan ise korraga / lasen vahetada korraga.
18.06 käisin Viking Motorsis üldkontrollis. Kui keegi mõtleb miks Vikingis siis mul alati sellele lihtne vastus. Kui lähed küla Vasja juurde siis Vasja ütleb sulle, et see puks veel kestab ja seda pole vaja teha ning see lekib kõigil jne kui Viking ütleb sulle ka iga väikese asja. Eks siis ise otsustad kas teed või mitte ja kuna mulle enamjaolt meeldib võimalikult palju kui mitte kõik ära teha siis valisin selle variandi. Lisaks mulle ei meeldi minna üv-le kus Vasja üteldud asjad põhjustavad selle, et ikkagi ei ole nende vahetusega aega ja kukud läbi üvlt. Lasin Vikingis ka katuse pumba õli normi valada.
Vikingis leiti:
"Osad suunatuled põlevad liiga valgelt, peavad põlema oranžilt.
E. uste piirajad loksuvad, soovituslik vahetada.
Topsihoidja katki
Käigukangi nupp katki
Salongfiltri kopsik lahti
Roolivõimendi paagi kork nii kinni, et ei saanud tangidega lahti.
kartsime et läheb katki.
Kapoti trossid liiguvad väga raskelt, vajavad vahetust.
T. luugi amordid vist liiga pikad, luuk läheb liiga lahti.
Airbagi tuli põleb - Diagnostikaseade ei ühildunud autoga hetkel.
veakoodid lugemata.
Mootori ja käigukasti vahelt suur õlileke, võimalik, et väntvõlli
tagumine kaelustihend.
Parem välimine veovõlli tolmukate katki, vajab vahetust.
Summuti ja katalüsaatori flantsil üks tikkpolt murdunud ja kahel
kinnitusel mutrid puudu.
Turbo ümber olevad kuumakatted puudu.
Õlitaseme andur puudu, pistik ripub lihtsalt.
Roolivõimendi toru on vastu esi sillatala tugevdust hõõrunud.
P.E. ukse klaas ei liigu."
Nii vana auto puhul margiesindusest selline "vigade" nimekiri ma arvan pole üldse hull.
Suunatulede pirnid vahetan. Piirajaid otsin kuna sobivad ainult Cabrio omad ja umbes 300 tk originaali ei soovi tõesti, las naksuvad nii kaua kuni leian. Topsihoidja vahetan ja samuti ka käigukangi nupu. Salongiõhufiltri osas pean vaatama üle mis seal lahti nende arust. Roolivõimendi õli paaki hetkel otsin. Koos uue pumbaga või mingi kasutatud pumbaga koos ei sooviks kuna pump ise toimib. Kapoti trossid uued orig. tellisin vahetan. Tagaluugi amordid uued tellisin vahetan. Airbag põleb siini anduri pärast - vahetan ja peaks saama korda. Väntvõlli tagumist simmerlingi nüüd täna kohe praegu ei tee kuid plaanis on kindlasti lähitulevikus. Esimese veovõlli välimine kaitsekumm tellitud vahetan. Mutrid saab paigaldatud. Turbo kuumakatteid hetkel otsin. Õlitaseme andurit ei anna ka VIN seega sellest ma ei oska midagi arvata, aga otsin hetkel kasutatut ja saab paigaldatud. Roolivõimendi toru lasen üle vaadata. Parema esimese klaasitõstuki mootor tellitud vahetan.
Kõlaritega ka huvitav teema, et kõik muud kõlarid töötavad kuid need mis esiustes ei tööta. Kui kuulata siis heli ei tule aga sahin nagu on. Vahepeal volüümi juurde pannes käib mingi krõps läbi ja nii imelik kui see ka pole siis ka siis kui hoogu maha pidurdad või täiesti seisma jääda. Ja nii iga kord. Ja see on kõlaritest vms. sest kui faderist panna heli ainult tagumistele siis ei tee. Ilmselt võtab esimesed polstrid maha ja vaatab kõige pealt ühendused üle, ka ukse ja kere vahel. Kui see ei aita on juba ostetud prooviks/varuks pagasiruumi helivõimendi läbi mille need peaks töötama.
Mootorit on vahetatud kaks korda sain info esimeselt omanikult. Teine omanik kes minule müüs ei teadnud midagi sisuliselt autost ehk ajaloost. Sama 129 KW läks peale kuid mõtlen ehk sellega seoses see õlianduri teema. Keti osas ma ka seega ei tea kuid häält ei tee.
Plaanis on osta veel tuulesuunaja.
Mingi aeg oli ka mõte, et Aero turbo paigaldada, aga pole saanud täpset vastust kas on nii lihtne nagu 9-5ga, et vaheta turbo ja soft ning tehtud ja toimib.
Lisaks sain paari uusi, küll parempoolseid, istmete alumised nahast katted originaalid. Ka vasakuga saab kombineerida ja mõlemad esiistmed korda, vähemasti alumised osad. Ülemistega peaks aga siis juba laskma teha. Põleb ka koguaeg "PASS" ehk siis kõrvalistuja istme andur on ka läbi aga seda ma ei ole tellinud ega selle vahetamisega kiirustanud just seepärast, et oleks mõistlik teha koos istmete nahkade vahetusega.
Kütusenäidik näitab ka täiesti tühja ja tuli põleb kui täis panna. Hakkab normaaselt tööle alles kolmveerandi ja poole vahel kuskil. Abiks paagisisese anduri vahetus kuid andur ise nii kallis ja töö nii mahukas, et mõistlik siis juba koos pumbaga vahetada. Ka sellega ei ole kiirustanud kuna nii kaua kuni näitab õigesti kui töötab, ei ole mul otseselt kiiret kuigi häirib kui koguaeg näitab tühi.
Originaal õhufiltri korpuse paigaldan ka arvatavasti mingi hetk tagasi prooviks, et kas ja mis vahe tuleb praegusega. Eriline koonusõhufiltri fänn nii ehk naa pole.
95+ sõites tuleb mingi võdin ka sisse ja tundub, et veljed kõverad mingid seega lasen arvavasti ka need ära sirgestada kui läheb veovõlli kummi vahetusse. Võib olla ka sildade reguleerimine teha.
Iluvigu on ka.
Facelifti tagatulesid tahaks ka väga paigaldada, aga neid pole veel leidnud kuskilt ja mõni koht müüb nii ebanorm. hinnaga, et eks näis.
Plaanis on teha kõik korda mis vaja ja endale jätta. See on hetke plaan. Kuna ma aga vahetanud pere teist autot ehk antud juhul seda autot hetkel, tihti, siis eks näis kauks jääb. Raha juba omajagu läinud muidugi, aga ma usun, et see konkreetne auto on seda väärt. Tundub kohati, et eelmised omanikud, Eestis, vaid sõitnud ja midagi muud tehtud pole.
Tänan neid kes viitsivad kõik läbi lugeda
Mõned pildid ka vähemalt. Eks mingi hetk teen juurde ja paremad.