Vihma sajab - lagi tilgub??

Vasta
Madispoiss

Asi siis selline, et minu saab 9-5 millel on katuseluuk hakkab tilkuma pärast vihma:(, laest kus on katuseluugi nupp ja muud nupud ka.Et siis kas on surnud katuseluugi tihend? MIna ise muud pakkuda ei oska. Palju see tihend maksta ka võib?
Kasutaja avatar
tripp

Pakun, et kontrollida võiks ka vee äravoolusid (peaksid ka katuseluugiga Saabidel kindlasti olemas olema), ega need sodi täis ja umbes ei ole. Tihend loomulikult võib ka läbi olla, aga alusta äravooludest.
[Trionic]: 9-5 kapoti all peabki midagi logisema..
[IMG]http://images.spritmonitor.de/395941.png[/IMG]
Kasutaja avatar
saabotska
Auto: SAAB 9-5 1.9TiD `08

nii uuel autol või? Mul on kasutada 92a omega ja sellel pole küll keegi äravoolusid puhastanud ega tihendeid vahetanud, kas on tõesti tõsi see et tänapäeva autod on sitalt ehitatud. Samuti pole olnud probleeme 86a Volvo 740 luugiga.
EX: SAAB 9000 CD 90`
SAAB 900 GLS 78`
SAAB 99 GL 81`
Nastix

Minu esimel tonnisel ole isa paigaldatud katuseluuk (mitte tehase oma), seega ilma äravoolurennideta. Jõle äge oli peale vihmasadu pidurdades endale liitri vett kaela saada. Lõpuks viskas üle ja kleepisin pealt teibiga kinni. Nii idiootne tihend oli, et muud ei andnud teha.
sigaelmar

Algselt postitas: saabotska
nii uuel autol või? Mul on kasutada 92a omega ja sellel pole küll keegi äravoolusid puhastanud ega tihendeid vahetanud, kas on tõesti tõsi see et tänapäeva autod on sitalt ehitatud. Samuti pole olnud probleeme 86a Volvo 740 luugiga.

:) Esiteks ei ole see kellegile uudis, et tänapäeva autod sitemad on, teiseks hakati 9-5'te tootma 98 aastal, seega 8 aastat tagasi, mis nüüd küll mingi eriline uus auto ei ole.
Trionic
Saabiguru

Algselt postitas: Madispoiss
Asi siis selline, et minu saab 9-5 millel on katuseluuk hakkab tilkuma pärast vihma:(, laest kus on katuseluugi nupp ja muud nupud ka.Et siis kas on surnud katuseluugi tihend? MIna ise muud pakkuda ei oska. Palju see tihend maksta ka võib?

vee äravooluvoolikud on umbes su saabil.tihend ei pea kunagi luugil 100%,polegi ette nähtud hermeetilisus.
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Nii ta on .. avastasin just eile, et mul oli luuk pahasti kinni lükatud, valgus paistis servast läbi. Vahepeal oli isegi autot pestud ja taevast kolinaga vihma tulnud. Sees polnud mingit loiku. Tundub, et drenaaž toimib..:)
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Trionic
Saabiguru

Esimestele voolikuavadele pääseb hästi ülalt ligi.Vanni nurkades olevad avad näha.Tagumistega on keerulisem-tuleb põhja-alt voolikuotsad üles leida ja suruõhuga läbi puhuda.Kogu sitt lendab üles vanni(või pudeneb salongi,kui luuk lahti on).Edasi võib kergelt vett pidevalt peale valades(vanni) selle sodi alla maha uhtuda.
Kasutaja avatar
jack

Avastasin täna oma tonnisel, et peale bensujaama masinpesu muutus juhipoolse esimese aknaposti kate märjaks.
Sõrmi akna ja katte vahele toppides ei jäänud sõrmed märjaks seega oletan, et klaasitihend peaks korras olema (varem pole sihukest asja näinud).:?

Mõtlesin, et äkki samuti miskid katuseluugi drenaažid solki täis.
Aga imelik on see, et vee avastasin ma mitte sõitmise ajal pidurdades vaid juba pesu järgse kuivatusprotsessi ajal, siis kui masin ikka väga paigal seisis.

Kas tonnisel on sarnaselt 9-5le drenaaž tehtud? Nii ees kui taga äravooluavad? (loll küsimus vist)
Täiesti müstika muidugi, miks vaid siis vasakule kogu vesi kiskus.
Kas veel võiks kontrollida nt klaasi tihendit, et ikkagi kuskilt klaas vähe sitemini kinni kleebitud ja kui survepesu teha, siis pressib läbi.
Ei. Ma ei kihuta. Ma lihtsalt lendan madalalt.
avelito

Tonnisel drenaaž täitsa olemas:wise:, üles leiad nad siis, kui katuseluugi taha lased, siis ilmub sealt kaks auku nähtavale. Ilmselt üks neist sodi täis, ja selle vastu aitab kompressoriga läbi puhumine. Mul oli pool aastat tagasi sama jama:angry:, parempoolne auk oli umbes, igakord kui pesulast välja sõitsime, oli tüdruk kõrvalistmel läbimärg(kusjuures ise jäin alati kuivaks) ja jopede ja muu kätte saadava all varjus:D. Ise puhusin ta käsipumbaga lahti, pool tundi tööd ja asi korras :thumb:!!!
Vasta