Kitarri tunnid

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
Vasta
Kasutaja avatar
optimus

Üritan vaikselt akustilist kitarri tinistada.

Hea oleks kui keegi nats nõu annaks.

Kas kellegil siit pole juhuslikult soovitada kedagi, kes tunde annaks?
suur

Mis sa selle kitarriga teha tahad? Ses mõttes, et on kindlasti mingid eesmärgid. Mis tasemeni kavatsed kindlasti oma oskused lihvida?
Variandid:
a) tahad lihtsalt mõnda lugu osata plännida
b) tahad vahel mõnel seltskonnaüritusel pilli kätte haarata ja tuntud eesti ning välismaist sülti mängida-laulda
c) tahad plännimisest kaugemale jõuda ning pisut rohkem sõrmedel käia lasta
d) ....
n) tahad Steve Vay tasemel mängida
o)....

Ehk siis süldi taseme saad ise ka vabalt kätte õppida
Kasutaja avatar
optimus

Asi ikka enda huvides ja võiks mängida tundud eesti ja välismaist sülti :)
Lulda ma kahjuks ei saa, kuna viisi ei pea, aga küll sõbrad laulavad kui kidrast saade tuleb

Tunde tahaks võtta, et ma midagi valesti ei teeks.
Parem alguses õieti õppida kui pärast selgeksõpitud valet mängutehnikat parandada.
suur

Nii ju oluliselt lihtsam. Siis ei vaja ka sa virtuoosist õpetajat. On sul äkki mõni plännijast sõber, keda eeskujuks võtta?
Haikala

http://kitarr.astar.ee/forums/

H. Mätliku kitarriõpik koos CDga ka abiks...
Kasutaja avatar
optimus

mätliku õpik koos cdga kasutusel ja kasutan seda kitarri kodukat ka

täitsa tore õpik on
andreas

Käehoiak on äärmiselt oluline alguses korralikult ära õppida, hiljem vaevaline muuta :wall:
Haikala

Egas midagi.... Võta mõni lihtsam lugu ette ja hakka harjutama. Mätlik on ju oma õpikus erinevate duuride sõrmeasetused ära andnud. Õpiku ja interneti abiga õpib sülti mängima küll. Algul on sõrmeotsad sinised ja valusad aga varsti saad vasaku käega ahjust sütt võtta:P.

Ja see suur et, kui barresid hakkad harjutama, lase keeled alguses tooni võrra madalamaks/lõdvemaks - on lihtsam.
andreas

....ja nagu ikka, on rütm ja feeling kõige alus. eriti rütm :thumb:
Haikala

Aga miks ei võiks saabisõbrad Optimus ja Andreas koos paari õllega SAABe silitada ja ühtlasi uurida kitarri hingeelu... Tallinna poisid ju mõlemad.... Alguseks ikka aitab...
IFF
Saabiklubi liige

Algselt postitas: Haikala
Aga miks ei võiks saabisõbrad Optimus ja Andreas koos paari õllega SAABe silitada ja ühtlasi uurida kitarri hingeelu... Tallinna poisid ju mõlemad.... Alguseks ikka aitab...

kodanik suur isegi käsi vast oleks. Ta põristas oma valget kittarri nii, et tolmas viimati :)
Iga ratas veab and then some!
Haikala

Nonäedsasiis... viimane aeg eurovisiooniks valmistuma hakata.
Mul juba lavaline liikumine ka paigas:

Kujutage ette, kuidas eurovisiooni tuledesäras veereks turbo maheda hääle saatel lavale tume poleeritud SAAB. Saalis on haudvaikus. Surina saatel avaneb katuseluuk ja sealt tõuseb üksik mustas ülikonnas valge kitarriga mees.... Endiselt haudvaikus.... Veel hetk ja vaikuse lõhestab karm kitarrisoolo, millega liituvad veel kaks autost väljuvat kitarristi. Paha ei teeks veel muidugi klahvpillid ja üks tuuba. Kontrabassi vist SAABi ei mahutaks? Asi kulmineeruks muidugi tulevärgiga väljaheitegaaside torustiku suudmest... Sõnad võiks olla midagi lihtsat ja hästi riimuvat. Näiteks APC ja BPC riimuvad ilusti. Aplaus oleks vägev. Kui veel ainult suudaks välja mõelda kuidas trummid koos trummariga pagasiruumi mahutada....
muda

Kui veel ainult suudaks välja mõelda kuidas trummid koos trummariga pagasiruumi mahutada....

Kui 2 SAAB on parem kui 1 SAAB (Võnnu vanasõna).
Haikala

Algselt postitas: muda
Kui veel ainult suudaks välja mõelda kuidas trummid koos trummariga pagasiruumi mahutada....

Kui 2 SAAB on parem kui 1 SAAB (Võnnu vanasõna).

Mnjaa... cabriosaab... Katus sahinal maha - ja sees on trummikomplekt koos pulgapoisiga....

hõk...juba neli õlut avardavad maailma...:drink:
suur

Algselt postitas: IFF
kodanik suur isegi käsi vast oleks. Ta põristas oma valget kittarri nii, et tolmas viimati :)
Suur on koba plännija. Ei minust suurt õpetajat saa. Õpetamiseks võiks oskusi-teadmisi keskmisest sülditasemest rohkem olla.

Aga optimus, rõhu rütmile nagu andreas ütles. Olen kuulnud mitmeid rütmi väheoluliseks pidavaid tüüpe harjutamas. No ei tule sealt head nahka. Rütm peab paigas olema.

Ja sõrmenahk pakseneb kohutava kiirusega :)
Muuseas, mis pilliga harjutad. Ise alustasin vana vene panniga. Sellega ma ei suutnudki barreesid võtta. Mõni kuu pärast alustamist sai see kurikuulus valge soetatud. Tollega tulid barreed iseenesest. Alustamiseks võid ju panna Peenemad keeled kah. Mingi 0,10 (alumise keele paksus) komplekt peaks juba suht vedel olema.
Kasutaja avatar
optimus

Pill on misiki odavamat sorti, mille vanaemalt sain.
Ostis mu onupojale, aga see ei tulnud kohale mingi aja jooksul ja pakkus mulle.

Ma just otsisin sel hetkel kitarri ja võtsin röömuga vastu.
Marki peast ei teagi, aga ma kodus vaatan üle.

Igatahes on peenemad keeled nailonist ja näpud väga enam ei valuta.
Barresid ei suuda veel võtta, näpud nats nõrgad veel, aga akorde ikka harjutan ja mõne loo soolot ka :)
suur

Ahaa. nailonkeeltega. See ju klassikaline kitarr mitte western tüüpi. Selle jaoks pead tõesti hoolega mätlikut lugema.
Kasutaja avatar
optimus

Asjad on edasi arenend :)

Jaanuaris ostsin uue kidra kuna vana oli ilge juust ja plärises.

Uus on western tüüpi ja vähe rokilikum, mis mulle ka rohkem sobib

Pühapäeval esimene tund ka kitarriõpetajaga
Jürgen

Tore, et keegi kidrat veel mängib!:headbang:
Kasutaja avatar
cilpkonn

Just, ma kah pisut pinistan nii nailonkeeltega kui tavalistega... Varsti võib Pändi kokku panna ja järgmisel kokkutulekul kirjutame SAABneti hümni kah valmis kaheksale käele ja neljale kitarrile :headbang:
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Algselt postitas: cilpkonn
Just, ma kah pisut pinistan nii nailonkeeltega kui tavalistega... Varsti võib Pändi kokku panna ja järgmisel kokkutulekul kirjutame SAABneti hümni kah valmis kaheksale käele ja neljale kitarrile :headbang:
Hiljaks jäite... Ivomets ja Co juba esinesid talvekokkutulekul..;)
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
cilpkonn

Nu kas see siis takistab suvekokkutulekul jam sessionit mittetekitamast? :drink:
Vasta