Niiskus teeb mootorile liiga

Tonnised ja nende mured
Vasta
Kasutaja avatar
Zazou
Saabiklubi liige

Probleem teglikult vana, aga seoses vihmadega jälle aktuaalne. Nimelt mõnikord suurest lombist läbi sõites hakkab mootor vahele jätma, kuni mõnikord isegi välja sureb. Kuskile pritsib vesi, aga kuhu ei ole suutnud tuvastada. Eile tundus korra, et probleemne koht võib olla parem pool, kuna sõitsin parema rattaga lombist läbi ja siis hakkas jälle jamama.
Mõned kindlasti mäletava eelmise aasta lumerallit, kus ma nööri otsas tallinnas tagasi pidin sõitma ja päev otsa autot kuivatama :(

Kas kellegil on olnud analoogiline probleem ja mis seal märjaks võiks minna, mille tõttu mootori vahele jätma hakkab? Tegemist DI kassetiga ja see peaks just veekindlam olema kui jagaja, aga vana autoga sellist probleemi küll kunagi ei olnud.
M: SAAB 9000 ja 9-5 erinevad kasutatud varuosad
----------------------------------------------------
www.robolabor.ee
IFF
Saabiklubi liige

Hmm, ma pakun, et sul on kuskil mingi massi juhe mäda või midagi taolist, sest kui sa veelombist läbi sõidad siis DI-kasseti peale vaevalt, et vesi läheb. Samuti ma pesin viimati survepesuga oma auto meetorit ning uhasin seda vett ikka kõvasti vasakule ning paremale (DI kassett ujus ikke kenasti) ning läks kenasti käima ilma viperusteta.
Iga ratas veab and then some!
Kasutaja avatar
Zazou
Saabiklubi liige

DI jah vaevalt lihtsalt tõin võrdluse :)
tuleb veel meelde, et eelmine aasta peale Petra pesutänavat juristasin tükka aega ukse taga, enne kui auto korralikult käima hakkas.

ma ise korra mõtlesin et äkki väntvõlli asendiandur, aga ma pole kunagi mõelnud, kus see asub ja kas sellel mingid ühendused ja kaablid ka sellises kohas on, mis märjaks võib minna.
M: SAAB 9000 ja 9-5 erinevad kasutatud varuosad
----------------------------------------------------
www.robolabor.ee
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

kord hästi vihmase ilmaga ja suurte loikudega oli mul 2 korda sama jama.
natuke puterdab ja siis läheb asi kenasti korda.
di kassett oli kyll täiesti kuiv
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
Trionic
Saabiguru

neid kriitilisi kohti on ju tonnisel suht lihne üle vaadata.
Vasta