Arvuti autosse

Suhtleme (heli + pilt) + auto teemadel...
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

Mõtlesin sellise asja peale, et kui läpakal monitor ülejäänud kraamist eraldada ja paigutada näiteks lakke, arvuti ise aga kuskile armatuuri sisse (kinda laekasse näiteks). Samas kui monitor lakke panna tuleb pilti 180 kraadi keerata. Kui sellise asja niimoodi autosse saaks kohtkindlalt, siis ju paremat multimeediat ei oskagi ju enam tahta. Arvutis Saab ju kõike teha (enamvähem). Läpparid on niivõrd odavaks ka läinud juba. Noh, mis arvate kaaskodanikud? Minu arust võrratu idee.:thumb:
suur

Auto on sõitmiseks mitte töö tegemiseks :)

Läppar võib ju niisama ka autos kaasas olla.

Aga kui viitsimist mässata on, siis miks mitte. Ise ei viitsiks küll leiutada. Või õigemini ei näeks mõtet.
wilddog
Juhtkoer
Auto: 9-5 Aero MY04 MT Sedaan, 9-3 Viggen MY00, NG900 2.0T SE MT MY95, Mannerg 771

Hei!

Laptopi pole mõtet lammutada. Parem osta pisi pisi emaplaat (seal pea kõik integreeritud), laptopi kõvaketas->see adapteriga emaplaadi külge. Monitori osas on võimalik miski 15" LCD või siis spets 9" auto LCD monitor. Kui arvutile ise korpus teha, siis peaks suht odavalt saama. Ah jaa kui on tava emaplaat, siis vaja 12v>220v transformaatorit ka. Kui aga laptop olemas, siis tõesti see kuhugi istme alla peita ja video väljundist monitor vredada. Klaver ja hiir siis spets kompakt mudelina ka saadaval. Kui vaikselt sebida, siis võiks ju asja isegi alla 10k saada.
IFF
Saabiklubi liige

Noh see on suhteliselt kulunud idee juba. Igasugused komplikatsioonid tulevad sellega kaasnevalt.

Nimelt, sa ju ometi ei taha oodata kuni su laptop end käima tõmbab esimesed 30-60 sekundit pärast auto käivitamist ning samuti on laptopi juhtimine tunduvamalt keerukam ning ei saa ühenäpuga kiirelt ära tehtud ( loomulikult on võimalik selline võimalus luua kuid see on järjekordselt pusimise küsimus) Samuti ei ole laptopid mõeldud eriti meie kliimasse, sest autos on ikkagi suhteliselt niiske kui novembri kuus ööseks autosse jätad ning hästi see kindlasti ei mõju laptopile. Samuti mingist heli kvaliteedist ei sa räägkda kui lauses on laptop. Igast onboard soundikad eriti laptopidel annavad ikka väga viletsat heli välja.

Kuna ise elan ja magan suhteliselt kogu aeg arvutitega siis on selle võimaluse ümber kõvasti juttu olnud õlle kõrval, kuid siiani ei ole keegi seda vaeva ette võtnud.

Aga no tee ära siis vaataks ise ka üle. :P
Iga ratas veab and then some!
S9K
Leidur Leo

Vaata istme alla:thumb:, selle idee peale mina ei oleks tulnud. Selline mini-hiir infrapunaga võiks küll olla. Kõige parem on asja juures see, et ei pea neid plaate kaasas kandma+heli saad põhimõtteliselt nii palju timmida kui hing ihaldab+videosid saad vahtida+neti (teatud kohtades)+jne. Minuarust läppar ongi multimeedia (orig. heli annab soovida muidugi).
Madis

pole küll Saab aga õnneks rootsi auto - multimeedia volvo s60
Kasutaja avatar
MadMan

Löö google lahti ja vastuseid tuleb nagu murdu.
Laptopi ja selle ekraani vaheline kaabel ja suhtlemismeetod on väga spetsiifiline. MiniITX, nanoITX jms embedded lahendused on palju pädevamad ja väljamaal toodetakse ka spetsiaalseid väikese võimsusega 12V -> AT(X) toiteplokke.
Ise pean väikest plaani paigaldada masinasse Linuze peal jooksev mp3 mängija. Riistvara (Cel266, PcChips M715 emaplaat, heli, võrk, video, CompactFlash "kõvakettaks", väline USB HDD) on suures osas koos, tarkvara ka välja vaadatud (Cajun, mPlayer, Debian) ja nüüd vaja ainult paar vaba päeva, et toas asi jooksma saada. Puudu veel toide autosse ja juhtimislahendus (CrystalFontz LCD?).
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Kuigi ma teemat ei valda, arvutut autosse ei taha ja mingit konkreetset nõu ma ka anda ei oska, pakuks siiski pisut otsinguabi..:)
O'reilly pakutav raamat teemal
In-Dash PC, ja siis ka selle sama firma pealeht
No ja siis võite ju kõik ise kah googlesse "in car pc" kirjutada..:P
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
indrek

Kui aus olla olen ise ka mõelnud auto PC peale, ainuke asi mis takistuseks saanud on rakendused, mida jooksutada. Muusikat võiks ju kuulata, kuid minule piisab raadiostki. Filmi vaatamiseks nii ehk naa aega pole :) roolima peab. Navigatsioon ja internet on ainukesed taganttõukavad jõud. Kuid neilgi omad puudused: kui oma kodu ümbruses liigelda ei anna GPS kah midagi ja interneti levi on ka selline nagu on, enamasti nagu pole :( Ehk pika jutu lühike kokkuvõte: ostan parem bensiini:drive:
Roadrunner

Rääkides selle volvo teemast siis tunnen seda inimest isiklikult. Kui vaja saaks tema käest vajalikku informatsiooni uurda jne.
Kasutaja avatar
MadMan

Lasin Serwendis alarmi paigaldada ja uurisin siis nende kaupa - müügimees lahkelt seletas. Leti peal töötas üks Eestis kokku pandud autoarvuti - 12k ilma ekraanita(?), peal XP, kaasas klaver ja touchpad. Täitsa kobe, kuid ekraanide hinnad on küll masendavad - alla 4k ei saa midagi, samas odavad auto LCD telekad on juba alla 3k. Vahe siis selles, et enamus ekraane ei aksepteeri VGA või DVI signaali sisendina. Mis on veider, sest LCD on digilahendus ja otse ekraanibitte saata tundub kõige loogilisem, kuid odavas segmendis eelistatakse kahekordset digi analoog analoog digi muundamist...
S9K
Leidur Leo

Ma ise arvan küll et äkki ikka on läpparist kõige lihtsam seda teha. Touchpad, monitor 15 tolli, DVD lugeja, mida iganes on kõik ühes tükis ja odavalt kätte saadav. Lihtsalt julgust vaja asjade lahti lammutamiseks ja mujale istutamiseks.
Kasutaja avatar
MadMan

kui suudad probleemideta ekraanikaabli vajalikku kohta vedada, siis pole ehk viga. edu igatahes.
S9K
Leidur Leo

Kui palju juhtmeid arvutist monitori üldse läheb, läbi liigendite. Äkki nii, et toide ja signaal. Rohkem nagu ei ole vajagi.
Kasutaja avatar
MadMan

äkki tuleb ainult püksi. :freak:

Läpparitel on tavaliselt ekraani ja muu osa vahel painduv, õhuke ja lai liist, milles jooksevad sooned - signaali ja voolu sealt eraldi välja võluda on juba kõrgem keemia, kuna ekraani kontroller asub tavaliselt kuskil emaplaadil ja ekraani jõuab valmismälutud asi, mitte harjumuspärane DVI/VGA signaal. UTFG ja näed, et seda probleemi on püütud lahendada. Mõnedel on see hirmsa vaevanägemise järel ka õnnestunud (läppari ekraan tavaliseks monitoriks ntx).

Paar link ka igaks juhuks:
laptop display to pc monitor
lcdpanel
S9K
Leidur Leo

Minu omal seda laia liistu vist ei ole (näha küll ei ole). arvuti ja monitori vahelt paistab kõik läbi. Mul ikka liigenditega asi seoses.
Kasutaja avatar
MadMan

ega seda sealt vahelt ei paista jah, kuid mõne liigendi vahel ta sul peidus on. kui sa suudad neid ühendusi pikendada ilma kvaliteeti halvendamata, siis võib see asi tööle hakata.
avelito

Kulla SAABNINETHOUSAND, kas sa oled lollix läinud w :fight:

Mina saan enda läppariga kõik asjad edukalt kõrvalistuja istme peal ära ajada !!!

Ja kui mugavust vaja kolin terve krempliga oma saabikese tagaistme peale, millele edukalt käetugi välja mõeldud, kuhu läppar asetada...ja nagu teada on, on 9 tonniste tagaistmed suht mugavad:notworthy:

Mugavuse lisamisex veel juurde ostetud ir-iga hiir, klaviatuur, veebikas ning sülearvuti autolaadija (rootsis Jula kaubamajas 149 SEK-i a´la 245 EEk-u), millega küll oma läpaka enda vea tõttu läbi kärsatasin( ühendades kontrollige polaarsust)!!!! nüüdsex asjad korras ja naudin täielikult Saabi ja läpaka koostööd

nii, et ära oma läpakat küll sellise asja pärast lõhkuma hakka, ega vana-võidu haridus nii hea ka nyyd ei ole:freak:
avelito

Nüüdsex muretsetud ka Microsoft Autoroute ja Mapinfo !!! :thumb:

Varsti olemas ka GPS vastuvõtja, ja siis lähen maailma vallutama :head:
S9K
Leidur Leo

Ärge pange teda tähele, ta mu klassivend (norib niisama). Ma ei hakka ju enda oma lõhkuma, segi läksid v?:fight: Ja sinu jubinaid ma juba nägin. Ma lihtsalt üritan teha midagi, muidu kodus igav.
avelito

Kui sul igav siis tee ka oma SAAB lõpux korda, siis Viljandi jälle ühe auto võrra rohkem esindatud :poke:
S9K
Leidur Leo

5 (nullid mõelge ise järgi) palgaga ei saa seda väga kiiresti remontida.
avelito

Siis pead ka oma super-hüper-mega audio-video lahendustega ootama :poke:
yllar
Auto: Saab 9-3 SC Aero
Kontakt:

vana jutt küll aga autosse sobiks mac minini, www.mac.ee
S9K
Leidur Leo

Selline uudis on alati teretulnud, olgu teema uus või vana:thumb:
Vasta