saab9000 2.0L 92kw kes aitaks?
autoga söitma hakkates ja käike vahetades hakkab jönksutama nagu bensiin saaks otsa.olgugi et paagis on olnud ka 30liitrit bensu.jönksutab oma jönksutamise ära ja siis rebib edasi minna nagu elajas. milles viga vöib olla? ma selles mootori asjus veel üsna tume kuju.
-
- Leidur Leo
- Auto: Maserati Quattroporte
Vanem SAAB nagu mul ja ilma turbota ka. Ma pakun, et IAC klapike ja throttle body kakased. Seda ma ei tea kas sul DI kassett on. Minul ka ullult jõnksutas alguses, siis pöördusin siia ja jumalad aitasid. Puhastasin asjad ära ja näiteks jalga gaasi pealt maha võttes enam välja ei surnud. Ostsin enda omale ka kõik uued süüte seadme osad. Süütepoolist küünaldeni. Aga alguses puhasta need kaks asja ära ja eks siis vaatab edasi mis SAAB. Puhastus vahendiks on kõige parem carburettor cleaner. Soovitatavalt mingi suurema rõhuga ja hambahari.
äitäh sulle!!! nüüd meenub mulle et eelmine vanaättist omanik mainis jah mingit klappi mis pidi puru olema.aa selle klappi nimi pole enam meeles.ilmselt siis ongi mul selle klappi viga.aa on see klapp asendatav uuega ikka...kui see töesti puruks on?
-
- Leidur Leo
- Auto: Maserati Quattroporte
Ei ei
. See tahab lihtsalt aegajalt puhastamist. IAC on teisisõnu tühikäigumootor. Throttle body on see jubin kus asub gaasiklapp. Need kaks asja on soovitatav ära puhastada. Throttle body tuleb tahmast puhtaks teha. Carburettor cleaneriga saad IAC puhtaks, lihtsalt pihustad seda sinna sisse nii kaua kui enam puhtamaks ei lähe ja lõpuks lisad mingit õli ka, näiteks WD40. Vaata üle ka kõik vaakum voolikud. Vajadusel asenda uutega, soovitatavalt bensiini voolikutega.

huvitav kui kallis see throttle body olla vöib? krt ei mäleta mis klappi ta mainis et pidi täitsa puruks olema ja ütles veel et tänu sellele tahab auto nats pigemalt starterit saada.aa need asjad vöttan laupäeval ette ja puhastan ära.
Algselt postitas: daciamees
huvitav kui kallis see throttle body olla vöib? krt ei mäleta mis klappi ta mainis et pidi täitsa puruks olema ja ütles veel et tänu sellele tahab auto nats pigemalt starterit saada.aa need asjad vöttan laupäeval ette ja puhastan ära.
häh... ikka ei saanud aru! kergem on throttle body lihtsalt puhtaks nühkida kui uus osta. iseasi jah kui lihtsalt uusi asju meeldib osta...
arvan et üks räägib aiast ja teine...
Saabidega seotud voodoo ja -abi
www.ferdinand.ee – Autodiagnostika – SAAB diagnostika, remont ja elektritööd – AAC Ferdinand OÜ - tel. 5272989
www.ferdinand.ee – Autodiagnostika – SAAB diagnostika, remont ja elektritööd – AAC Ferdinand OÜ - tel. 5272989
selleaegsetel tonniste mootorijuhtimine ei võimalda lahendada tühikäiguprobleeme ilma servicereźiimi minemata,ehk siis igasugune kruttimine ja asjade vahetamine võib olla mõttetu,kuna ecu pole iseõppiv.
Saabidega seotud voodoo ja -abi