Õlleankur + loba teemal koduõlu/siider
Ei no mul ongi küsimus, et kas peaks vahepeal välja laskma või mitte. Kas õlle maitset ka rõhk kuidagi mõjutab?Algselt postitas: IFF
Rõhk tekib sinna ise, ning ega seal midagi hoida ei ole eriti. Ainuke asi, mida sa pead teadma, et su Ankur selle vastu peab. Samuti ka kraan ning kork![]()
ei noh asja tuleb ikke kontrolli all hoida, ma juba kujutan ette kuidas herr suur kaasale teatab et peab minema seda va kuradima rõhku jälle kontrollima... üldiselt pole mina kuulnd et kellegil õlle ankur käimisega lõhki oleks läinud, paljudel nendel need manomeetrid üldse täpselt töötavad, minu omal oli see küll pigem nagu lihtsalt kontrolliks et kas läks käima.
-
- Jaan Tatikas
- Auto: 9-5 Aero
Kui naine või Hemi on lahked siis Klassik ja tonnine või veel mõni Aero
Ega ülerõhk ka hea pole, vaada kui käib kõmakas... Pärast võtab naine veel toidult maha...
Ülerõhku tuleb ikka tasapisi välja laskma hakata!!!
Algselt postitas: qdwin
Ega ülerõhk ka hea pole, vaada kui käib kõmakas... Pärast võtab naine veel toidult maha...
Rõhk pole mitte ainult kõmaka teema, rõhk reguleerib ju koos temperatuuriga käärimisprotsessi kiirust. Suur rõhk (ja madal temp) tähendab aeglasemat käärimist kuni sisulise peatumiseni välja.
Algselt postitas: TanAlgselt postitas: qdwin
Rõhk pole mitte ainult kõmaka teema, rõhk reguleerib ju koos temperatuuriga käärimisprotsessi kiirust. Suur rõhk (ja madal temp) tähendab aeglasemat käärimist kuni sisulise peatumiseni välja.
Siis aga laseme kalli kraami kannu - madal rõhk ja kõrgem temperatuur - ning käärimine võib jälle jätkuda. Eriti soodsad tingimused nt inimese seedetraktis:P.
Krt, siin aetakse järjest rahval hambad verele. Peab isegi vist anumat otsima hakkama...

Mina ei julgeks žüriis olla. Ei julge isegi oma esimese katseeksemplari žüriis olla (aga peab). Koduõlu lööb vist terveks nädalaks põhja alt.Algselt postitas: Cyber
Nomis, kas teeme järgmine suvi kokkutulekul grillvõistluse kõrval/asemel õllevõistluse?? Mina olen nõus žüriis olema..![]()
Aga äkki teeks talvise kokkutuleku ajal võistluse

Algselt postitas: suur
Mina ei julgeks žüriis olla. Ei julge isegi oma esimese katseeksemplari žüriis olla (aga peab). Koduõlu lööb vist terveks nädalaks põhja alt.
Aga äkki teeks talvise kokkutuleku ajal võistluse?
Äi ole see asi hull, ning ma oleks täitsa nõus züriis olema. Kuidas sa ütlus oligi nüüd.
"Dwarven Ale is not for weak stomach"
Iga ratas veab and then some!
nii. Eelpoolkõnelejatele. Õlle kangeks käärimise aste sõltub mitmest asjast:
- Suhkru kogusest kompotis (mida vähem, seda väiksem 'lõppkangus')
- Lahtiselt käärida laskmise aeg (mida kauem, seda suurema vungi saab alguses sisse)
- Tühja ruumi kogusest ankrus, ehk siis kui palju sinna õhku jääb.
Kuna minu default liigutus on kilo suhkurt per 10 liitrit möksi, lahtiselt kääritan asja vähemalt 24h ning 40l ankrus on reeglina 30-35 liitrit kämmi sees.
Kui kangust ei usu, siis küsige Cyberi käest mu jaanipäeva õlle kohta. Selle konkreetne valmimise mehhanism oli:
- 30 liitrit vett
- 3l maltoosat
- 3 kilo suhkurt
- korralik kulbitäis kanarbiku mett (ca 300g)
- kaks peotäit mõnusaid suuri rosinaid
- ca 50g pärmi
Asjandus käis lahtiselt 24+ natuke tundi ja siis kinniselt kaane all veel 4 ööpäeva. Ja siis läks joomiseks. Üldiselt joodi seda veel peaaegu nädal aega peale jaanipäeva, sest mina isiklikult ei kannatanud seda rohkem juua, kui 1l korraga. Mölageneraator ja antigravitatsiooniaparaat läksid täie võimsusega tööle. Ja siis rakendus narkoosimasin.
Ankrute survest. Iga korralik keevitatud roostevaba 3mm plekist (default) silindrikujuline ankur peaks paberite järgi kannatama survet vähemalt 10 at.
- Suhkru kogusest kompotis (mida vähem, seda väiksem 'lõppkangus')
- Lahtiselt käärida laskmise aeg (mida kauem, seda suurema vungi saab alguses sisse)
- Tühja ruumi kogusest ankrus, ehk siis kui palju sinna õhku jääb.
Kuna minu default liigutus on kilo suhkurt per 10 liitrit möksi, lahtiselt kääritan asja vähemalt 24h ning 40l ankrus on reeglina 30-35 liitrit kämmi sees.
Kui kangust ei usu, siis küsige Cyberi käest mu jaanipäeva õlle kohta. Selle konkreetne valmimise mehhanism oli:
- 30 liitrit vett
- 3l maltoosat
- 3 kilo suhkurt
- korralik kulbitäis kanarbiku mett (ca 300g)
- kaks peotäit mõnusaid suuri rosinaid
- ca 50g pärmi
Asjandus käis lahtiselt 24+ natuke tundi ja siis kinniselt kaane all veel 4 ööpäeva. Ja siis läks joomiseks. Üldiselt joodi seda veel peaaegu nädal aega peale jaanipäeva, sest mina isiklikult ei kannatanud seda rohkem juua, kui 1l korraga. Mölageneraator ja antigravitatsiooniaparaat läksid täie võimsusega tööle. Ja siis rakendus narkoosimasin.
Ankrute survest. Iga korralik keevitatud roostevaba 3mm plekist (default) silindrikujuline ankur peaks paberite järgi kannatama survet vähemalt 10 at.
Kus too õllu on? ProovimeAlgselt postitas: suurMina ei julgeks žüriis olla. Ei julge isegi oma esimese katseeksemplari žüriis olla (aga peab). Koduõlu lööb vist terveks nädalaks põhja alt.Algselt postitas: Cyber
Nomis, kas teeme järgmine suvi kokkutulekul grillvõistluse kõrval/asemel õllevõistluse?? Mina olen nõus žüriis olema..![]()

Ega nii pole kunagi olnd, et kuidagi ei saa, kuidagi ikka SAAB! 

Too õlu käib alles. kodus. Eile õhtul veel oli liialt pärmi maitsega.Algselt postitas: RyhkijaKus too õllu on? ProovimeAlgselt postitas: suurMina ei julgeks žüriis olla. Ei julge isegi oma esimese katseeksemplari žüriis olla (aga peab). Koduõlu lööb vist terveks nädalaks põhja alt.Algselt postitas: Cyber
! Ja hindame kah!