keritud spidomeetreid?

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
Vasta
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

no ma aru ei saa.:fight: ehk väike abi autoostajele
vaadates autode aastaid ja läbisõitu ja ka riike kust eestisse toodud , siis tundub, et pole mingit vahet, kust tuuakse, ikka spidod näitavad täiesti ulmelisi numbreid.
eriti 900 puhul on lahe jälgida väljalaskekollektori hõbedast värvi ehk selle roostetamist ja spido näitu ;)

vaata pilti:
spido 106000 km ja kollektor ja yldse kapotialune milline.
ja nii jääb inimesele mulje, et 200000 km ongi kogu auto iga. kahju!

Lisatud failid
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

teisel pildil 140000 km

Lisatud failid
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

automixist ja spido 135000 km

Lisatud failid
suur

noh, automüüja saab ju põhjendada, et roostetanud kollega saab on soolase mereõhuga paigast pärit :)
kasparius
Overboost addict

olen teadlik just sellest esimesest ja vaikselt naersin täna juba selle üle......samas:gun:
Sent from my Monte Carlo using B236
IFF
Saabiklubi liige

Algselt postitas: roomlane
kes seda läbisõitu ikka vaatab.

Noh vaata halvem lugu on siis kui olla korralik ning tolle läbisõidu järgi hooldusi teha. See on minu arvates ikka tõsine miinus, et mille järgi ikka teha kui mitte spidomeetri järgi ning nii jäävadki niimõndeki asjad õigel ajal vahetamata :wise:
Iga ratas veab and then some!
Kasutaja avatar
indrek

Eks see kollektor midagi ikka näitab, aga vaevalt Talladega ringrajal 3 nädalaga see nii koledasti rooste läks :)
sigaelmar

Algselt postitas: roomlane
kes seda läbisõitu ikka vaatab.

Minumeelest ka väga ebaoluline asi kasutatud auto puhul!
150 000 linnas läbisõitnud auto võib olla 2 korda rohkem kulunud kui 250 000 sõitnud maanteedel. 100 000 hooletu omaniku käes on 2 x hullem kui 300 000 hoolsa omaniku käes. Ma olen viimaste aastatega vast kümmekond autot ostnud ja ma enamusel nendest ei tea mis läbisõit ostu hetkel oli, eriti ei huvita ka.
zill

Minu saabikul lihtsalt ei jõutud kerida, ennem sain kätte oma suksu.
usun et muidu oleks sada maha võetud :)
350 umbes oli ees ja suht normaalne oli, ketti loksu õrnalt kostus.
aga jah ei poolsa kerimist.
Saku PEOREKKA hooldaja:)
maxuud
Auto:

Kui ma oma autosid meenutan siis 96 -el oli odo peal vist mingi 42000 (ostuhetkel 18 a.) ja ei osanud sellest halligi arvata mitmendat ringi see juba käib, siis 10 a. tagasi ei olnud see ka nii aktuaalne ja veel pealegi sellisel mudelil.
900 -sel oli ees aga 392000 (auto oli 14 a., Rootsist) ja siin küll kahtluseussi ei tekkinud, tegemist igati soliidse läbisõiduga.
Seevastu 9000 -del oli ees 146000 (auto 11 a., Saksast), ega pööranud sellelegi suuremat tähelepanu, kuigi parema meelega oleksin uskunud kui ees olnuks numbrid 246000. Hiljem, paari-kolme aasta jooksul, kui remondiarved viiekohalisteks kätte ära kipuvad minema siis tajud väga hästi, et number odokal on lihtsalt üks jura.
Samas ei tahaks kõiki ühe vitsaga lüüa. Kui Soomes kuulutab Jukka oma müügikuulutuses, et tema 20- aaastane kone on läbinud 273560 km, siis ma arvan, et nii see ka on ning ta ei looda Pekka käest 200 eurot rohkem saada olles eelnevalt 100000 maha kerinud. Ja kui Pekkal on müügis masin mis on läbinud 463270 km siis selle numbri ta ka kuulutusse kirja paneb ega tunne sisimas mingit vajadust selle näidu allapoole kruvimiseks. Millegipärast usun ka svenssonite suhtes sama teooria paikapidavust. Meil ju siin kaasfoorumlased kes pikemalt üle lahe viibinud, tea kas nende aastate jooksul on näiteks kõrvu jäänud, et keegi olla kerimisega tegelenud seal mail.

Teine rida on vist tõesti euroopa ja meie armsa Eestimaa müügiplatsidel olevad autod mis euroopast toodud. Nad on pea kõik: "heas tehnilises korras, nad on äsja saabunud kuulsusrikkast välisriigist, nende läbisõit on olematu" ;)

Mis puudutab müügikuulutusi siis siin on üks nõks ka peidus:
- müügikuulutusel seisab: "sn." (sõidunäit / sõidumeeriku näit), mis tõepoolest on seesama number mida müügikuulutusel reklaamitakse ning müüja ei väidagi, et tegemist on auto tõelise läbisõiduga. Eks katsu musta -> valgeks rääkida.
- kui oleks kirjas: "auto läbisõit" ja sulle vaatab vastu number mida sa keeldud uskumast siis on teine asi ja nii ehk naa ei võta ostja seda paraku tõsiselt.

Kas aga saab panna võrdusmärki väljalaskekollektori väljanägemise ja tegeliku läbisõidu vahele seda küll ei oska arvata, mingi pildi vast siiski manab aga kui tõsiseltvõetava. Kollektorgi on ju vahetatav jupp ja 10 a. vanusel autol võib seda korra ju ette tulla küll.

Lõpetuseks ma ei usu ka, et meist igaüks aatas 25-30 tuhat maha kärutab, samas eeldame, et inimene seal kusagil välismaal (kellel võib majapidamises vaat et auto pereliikme kohta olla) just nimelt ainult sellega tegelebki.
Kuigi jah, oma tonnise läbisõitu ostuhetkel vaadates kipub tõde olema siiki kusagil mujal kui 15000 km / per year.
Kasutaja avatar
TGB
Saabiklubi liige

Mina olen korralikult täidetud hooldusraamatu prügikasti visanud ja ka odomeetreid kerinud sest enamus ostjatest on nii naiivsed! Üle 200k sõitnud autot ei osteta lihtsalt olgu või seitse raamatut kaasas ja auto kui korras tahes. Karta on et pean ka praeguse 9000 korralikult täidetud raamatu sinnasamma viskama kui müügiks peaks minema. Kerin 180k ette ja imestavad pealegi veel et hästi säilinud :P
Kasutaja avatar
TGB
Saabiklubi liige

Eks ma enne proovisin hooldusraamatuga müüa.. 395000 oli ees ja auto korralik. Vennad oleks nagu kuradit näinud kui odomeetrit vaatasid :D Sai siis 195000 ette ja hooldusraamat ära kaotatud. Kohe oli jutt et oioi kui ilusad kulumata istmed ja värgid. Ega ma oma teo üle uhkust ei tunne aga see oli paratamatus kuna ei tahtnud seda autot poolmuidu ka kinkida.
kame

endale ostetud 900 ng näitas ostuhetkel 252800 km ja auto oli siis 10 aastat vana! ise kipun sellist läbisõitu Šveitsist toodud auto puhul uskuma ja see oleks muidugi väga hea sest sinna saab korraliku hoidmisega veel kõvasti juurde sõita!
samas samal ajal turul ringi vaadates sai naerda mõnuga - 1994 aasta auto 112000 jne! :D
vahepeal kui mu emmekene palus et tuleksin temaga ühte autot vaatama mis osutus saabiks rääkis ka müügimees kuidas auto rootsist toodud vanaema käest ja auto mega hooldatud - tegu oli ikka väga käest lastud autoga!
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert
Auto: 9-5 Aero-R

Kahju, et saabidel nii ei ole nagu on bemaritel. Inimene saab ise vaadata tegelikku läbisõitu. Tuleb lihtsalt käivitamise ajal hoida all compuutrireset nuppu ja tuleb tegelik. Ma naisel vaatasin. Tal hetkel ees mingi 150kkm. Pärast proovimist tuli ette 381kkm.:wise:
kala

Ma olen kuulnud et ka seda näitu saab muuta, aga uuematel bmw-del salvestab läbisõidu üsna mitmesse eri kohta, kust kõik ei ole väga lihtsalt muudetavad. Samas ei ole neid näite ilmselt ka väga lihtne autot ostes vaadata.
stennadi

Uued BMW-d on päris ulmelised, pardaarvuti salvestab kõik mis autoga toimunud on a ala mitu korda on millist ust avatud jne.
Vasta