K:Sisselaske õhk värskeks!?

Kõige klassikalisemad Saabid
Vasta
Mart900

classicu mootoril on sisse laskesse tagasi suunatud palju ka mitte nii värsket õhku, osa kimab tagasi mööda jämedat metall toru ja osa jookseb filtri juurde, mis on nende otstarve? mingi tagasi löögi nõrgendamiseks??? vabandan aga olen loll. kas selle metall toru võiks pimedaks teha ja filtrisse joksva vooliku maha suunata? omaks see migit effekti ja kui siis millist? Pilt
Kasutaja avatar
Ryhkija
Saabiklubi liige

Kas sel torul miskit sissetuleva õhu soojendamise funktsiooni pole, arvestades algusega väljalaske pükste juures ja seda, et mu meelest oli lõpu juures ka miski klapp, mis selle õhu pääsu filtrisse kontrollis. Et kas tuleb soojendatud või soojendamata õhk tasemel.
Ega nii pole kunagi olnd, et kuidagi ei saa, kuidagi ikka SAAB! :P
KT100
Saabiklubi liige

See toru jah selleks, et talvel karpa ära ei jäätuks. Õhupuhastaja juures on kuskil üks klapp, mida liigutatakse vaakumiga. :love:
mardikas

see toru on jah selleks et karpale natuke soojemat õhku anda. ja see õhk on üpris värske, lihtsalt soojem. Mina sain kunagi automaatselt isereguleeruva klapi vastavalt õhutemperatuurile siis kas avas või sulges ...vaakumiga pold miskit pistmist
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

See voolik on seal ka pritsega autodel. K-jet siis. Minu vanal autol on, kas see klapp töötab ka kuidagi, pole kunagi kontrollinud.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Trionic
Saabiguru

Algselt postitas: Mart900
classicu mootoril on sisse laskesse tagasi suunatud palju ka mitte nii värsket õhku, osa kimab tagasi mööda jämedat metall toru ja osa jookseb filtri juurde, mis on nende otstarve? mingi tagasi löögi nõrgendamiseks??? vabandan aga olen loll. kas selle metall toru võiks pimedaks teha ja filtrisse joksva vooliku maha suunata? omaks see migit effekti ja kui siis millist? Pilt

kõik voolikud on kriitiliselt vajalikud,mis tehas pannud on,va. EGR`ga seotud(kui selline juhtub peal olema),vanadusest hakkab egr kurja tegema.
Kasutaja avatar
Ryhkija
Saabiklubi liige

Algselt postitas: Trionic
va. EGR`ga seotud(kui selline juhtub peal olema),vanadusest hakkab egr kurja tegema.

Misasi see EGR on???:red:
Ega nii pole kunagi olnd, et kuidagi ei saa, kuidagi ikka SAAB! :P
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

EGR - Exhaust Gas Recirculation. siin pisut juttu.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Trionic
Saabiguru

Algselt postitas: mardikas
see toru on jah selleks et karpale natuke soojemat õhku anda. ja see õhk on üpris värske, lihtsalt soojem. Mina sain kunagi automaatselt isereguleeruva klapi vastavalt õhutemperatuurile siis kas avas või sulges ...vaakumiga pold miskit pistmist
parafiini ja vedru abil käib saabidel see klapp,mõnedel versioonidel hõrendus lisaabiks.
Trionic
Saabiguru

Algselt postitas: Cyber
See voolik on seal ka pritsega autodel. K-jet siis. Minu vanal autol on, kas see klapp töötab ka kuidagi, pole kunagi kontrollinud.

K-jet.käivitub paremini jah,kui külmast peast soojemat õhku saab,sest tal pole ühtegi temperatuuriandurit ja on võimeline töötama ka ilma vooluta.Eeldus tööks on kütuserõhu olemasolu.
Vasta