Roolijoodiklus

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
Eleri

Ise olen kahe käega selle poolt, et me ise saaame vähemalt oma seltskondades, joogisena rooliistujalt võtmed ära korjata. Kui me kõik nii teeks oleks juba vähem neid mõrvareid teedel.
Kuna ise olen ka korra korralikult purjuspeaga sõitnud, siis tean, ja soovin et mul oleks tol korral kõrval old inimene kes oleks mult võtmed ära võtnud. kahjuks ei teinud seda keegi.:angry: Õnneks kõik läks hästi, kuid õppetund missugune.
Sõber voib antud õhtul räusata ja tige olla, las olla, kui ta aga ka hommikul kainena aru ei saa, siis kas meil selliseid sõpru/tuttavaid ongi vaja.:fight:
Normaalne inimene tuleb ja tänab hommikul, vabandab kui vaja.
Olen väike ja lööjat must ei ole, ja kedagi roolist ära tirida ei jaksa, aga võtmeid metsa visata oskame me kõik.
Ma pole dollar, et kõigile meeldida.
will

Algselt postitas: iisak
Samamoodi võiks kriminaalseadustikku sisse viia,et 50.- röövimine polegi röövimine,kuna summa on kesmist palka ja elatustaset jms arvestades tühine... Kuhu me sedasi jõuame?
Röövimine on vägivallaga, relvaga või nendega ähvardamine.
Ja kujuures see piir ongi olemas, ainult mitte röövimise puhul vaid varguse puhul. Alla vist mingit 1000 krim asja ei algatata.
will

http://www.autonet.ee/alkotest/
Alkomeetri näit on 0.2 promilli

Kainenemisaeg on 1.2 tundi

Nähtavat toimet ei esine, kuid on kerge lihaslõõgastus ja hajameelsus.
Ise seda võibolla ei tajugi, aga alkomeeter võib siiski midagi näidata

need siis andmed peale kaht pokaali veini-Kulla Iisak-Olen tõeliselt ohtlik tegelane.
Kasutaja avatar
Jaanus
Auto: Volvo XC90 MY18 ja Opel Insignia Biturbo MY16

Õnneks mul seda probleemi pole. Ma olen vist viimase 5a jooksul heal juhul pudeli õlut ära joonud :red: Sain minagi noorena oma õppetunni kätte mis läks mul väga kulukaks :fight:
iisak

Algselt postitas: will

need siis andmed peale kaht pokaali veini-Kulla Iisak-Olen
tõeliselt ohtlik tegelane.
Kui sa sellist suhtumist siin kultiveerida üritad,siis oled küll...kahjuks
Anything less than 1 BAR (14.7psi) is not boost. It's a vacuum leak...
will

Väheke teile infot: Euroopa Liidu transpordiministrid otsustasid esmaspäeva hilisõhtul Luxembourg’is soovitada liikmesriikidele ühist, maksimaalselt 0,5 promilli suurust lubatud joobeastet autoroolis olijatele.

Euroliidu transpordiministrite soovitava otsusega ei nõustunu ainult Luksemburgi minister, sest Luksemburgis, aga samuti ka Austrias, Iirimaal, Itaalias, Suurbritannias, Shveitsis ja Taanis on praegu lubatud joobeasteks 0,8 PROMILLI!!! Rootsis 0,2 ja ülejäänud ELi liikmesriikides 0,5 promill.

Hmm-jajaja-vaata Iisak, et sa nendes riikides ei sõida. Seal tunned sa end vist maru ohustatuna.:beer:
will

Algselt postitas: iisak

need siis andmed peale kaht pokaali veini-Kulla Iisak-Olen
tõeliselt ohtlik tegelane.
Kui sa sellist suhtumist siin kultiveerida üritad,siis oled küll...kahjuks

Eh, olen tavaline inimene ning ei erine mujal EL liidus liiklevatest isikutest. Või kas sina erined? Vaata maailmas ringi ja mõtle, et kas oled ikka nii erinev. Mina igatahes ei ole ning sõidan ilma mingite südamepiinadeta ka pärast paari kolme pokaali rahumeeli edasi. Füüsilistelt omadustelt oleme samasugused nagu inimesed mujal EL-s.
iisak

To will:
Loeti hundile moraali,et ta enam lambaid ei puutuks.Hunt kuulas ja ütles:"tehke rutem nats,lambad lähevad juba mäe taha..."
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Hetke kokkuvõte tundub olema, et kännis pea on out igal juhul.

Vaidlusalune teema on see, kas klaas veini või õlut on siis mingi patt või mitte. Üldiselt tundub, et aktsepteeritakse. Eriti, kui peale seda ikkagi vahet peetakse ja joonelt peale klaasi lipsu taha kummutamist rooli ei tormata. Willi toodud näidete puhul (töölõuna, vastuvõtt jms) ma arvan, et ei peaks pilli lõhki ajama. Need on minu arvates sellised pikemad üritused nagunii, et see klaas jõuab ära lahtuda. Ka ise arvestan aega ja kui lähema tunni-poolteise jooksul pean rooli minema, siis ei võta üldse. Eks ta on siiski igaühe sisetunde küsimus, me ei saagi siin asja päris mustaks ja valgeks rääkida. Mingisugune hall piirkond jääb ikkagi, kasvõi Krss'a toodud meditsiinilised põhjendused.

Kõige selle juures on siiski teemaks inimeste endi suhtumine ümbritsevasse. Jõmm peab end maailma kunniks ja teistega ei arvesta, temal on pohh kõigest ja sõidetakse lumise ninaga.
Normaalne inimene näeb oma ninaotsast kaugemale ka. Mõtleb, kas tasub ja kuidas tasub. Siiani on mulje, et meie seltskond siin oskab seda teha.

EDIT: ja ärge hakake üksteise suunas kirveid loopima. Iisak, sa tahtsid teada arvamust, seda ka inimeste poolt jagati. Ei ole mõtet hakata siin veenma teisi selles, kas ja kui vale nende arvamine on. See läheb lihtlabaseks fleimiks ja sitaloopimiseks lõpuks..:(
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
will

Iisak veel sulle natuke infot. Vaata, et sa nüüd enesetappu suurest murest ei tee:
Pool promilli on paras

«Kui juhi veres on alkoholi 0,2 promilli, nõrgeneb värvuse ning nõrga ja vilkuva valguse tajumise võime,» luges Kirsimäe katkendit Kriksese diplomitööst. «USA meedikud on kindlaks teinud, et 0,4 kuni 0,5 promilli veres vähendab käte liigutuste täpsust kuni 60 protsenti.»

Samas arvas Kirsimäe kolleeg, Tallinna liikluspolitsei komissar Villu Vane seda, et Eesti jaoks oleks 0,5-promillise piirmäära kehtestamine üsnagi mõistlik otsus. «Siis oleks asi täpselt paigas, et sellest piirist algab joove,» selgitas Vane. «Kuid ma olen ka seda meelt, et vaja läheks teist piiri ehk 1,5 promilli, millest alates loetakse inimest raskes joobes olevaks ning mille eest oleks karistus märksa karmim,» rääkis Vane.

Ta lisas, et praegu pole vahet, kas joobes juhtimise pärast kinni peetud juhil on veres 3,5 või 0,6 promilli alkoholi - ta on joobes ja seaduse järgi saab ta ühtemoodi karistatud. Vane nentis, et laiemas plaanis tähendaks euronormi kehtestamine Eestis seda, et hea tervise juures oleva täiskasvanud inimese peale, kes on enne autorooli istumist ära joonud pudeli heledat õlut, politsei tigedaks ei tohiks saada.
Klaas veini lubatud
«Kõige parem poliitika meil oleks selline, kus riik suudaks väga rangelt vahet teha, kes on purjus - neid tuleks kindlasti karistada, kuid neid, kes on tarvitanud klaasi õlut või veini, ei tohiks surmapatus süüdistada.»
Ivar Tallo, poliitik, Euroopa Liidu soovituse võimalikust rakendamisest Eestis

Ja olen sellega täitsa nõus. See, et mõned on idioodid ei saa teistel takistada normaalsed olevast. Kasutades üldlevinud idiootset demak. siis kas peaks järsku keelama sõidukid üldse, sest teatud % idioote sõidab nendega teisi inimesi surnuks? Ei, ei pea. Sest mõistusega inimene saab niigi aru, mis OHUTU ja mis mitte.
suur

Oo, mis mõnus fleim. toob ilusti inimeste suhtumise välja.

Paraku on muu maailma näited hetkel kohatud, kuna Eestis kehtivad seadused ei luba ei 0,5 ega ka 0,8 promillise joobega sõita. Seadused, olgu nad (mõne arvates) nõmedad või mitte, on täitmiseks.
Kui armastad lõunatades veini juua, siis sõida taksoga!

Suur@oli sulaselge eestlasena sunnitud eesti kodakondsust taotlema, kuid ikkagi ei ilgu tobeda seaduse üle.
iisak

Teema tegemise mõte oligi näha suhtumist rooli ja joomisesse,mitte seda,palju keegi kannab..
will

Algselt postitas: Cyber
Hetke kokkuvõte tundub olema, et kännis pea on out igal juhul.

Vaidlusalune teema on see, kas klaas veini või õlut on siis mingi patt või mitte. Üldiselt tundub, et aktsepteeritakse. Eriti, kui peale seda ikkagi vahet peetakse ja joonelt peale klaasi lipsu taha kummutamist rooli ei tormata. Willi toodud näidete puhul (töölõuna, vastuvõtt jms) ma arvan, et ei peaks pilli lõhki ajama. Need on minu arvates sellised pikemad üritused nagunii, et see klaas jõuab ära lahtuda. Ka ise arvestan aega ja kui lähema tunni-poolteise jooksul pean rooli minema, siis ei võta üldse. Eks ta on siiski igaühe sisetunde küsimus, me ei saagi siin asja päris mustaks ja valgeks rääkida. Mingisugune hall piirkond jääb ikkagi, kasvõi Krss'a toodud meditsiinilised põhjendused.

Kõige selle juures on siiski teemaks inimeste endi suhtumine ümbritsevasse. Jõmm peab end maailma kunniks ja teistega ei arvesta, temal on pohh kõigest ja sõidetakse lumise ninaga.
Normaalne inimene näeb oma ninaotsast kaugemale ka. Mõtleb, kas tasub ja kuidas tasub. Siiani on mulje, et meie seltskond siin oskab seda teha.

Absoluutselt sinuga nõus. Hetkel aga selline olukord ´, et mind ja päris paljusid veel paneb seadusandlus ühele pulgale koos nendega, kes sõidavad umbjoobes ehk on ohtlikud. Mõtlev inimene teab mida teeb ehk alkohol on tarkadele. Ning Iisak-olen ise oma kätega klobinud läbi ühe selli, kes täis peaga üritas rallit sõita. Lihtsalt üritasin võtmeid kätte saada, kuid ega neid tahetud vabatahtlikult loovutada. Tuleb teha vahet, millal muutub isik ohtlikuks ja millal mitte. Normaalne inimene tunnetab seda piiri aga jõmm ei ning istub ikka rooli-olgu või pudel viina sees.
See 0,5 on mõeldud just mõtlevatele inimestele. Ning seadus sisaldas ka ettepanekut, et üle 0,5 algataks koheselt krim asi jne.
Kasutaja avatar
ptrt

JAH, EESTLASED ERINEVAD LÄÄNE-EUROOPLASTEST, olgu see veel üks kord maha öeldud. See et Sina arvad, et Sina isiklikult ei erine, ei kummuta paraku objektiivseid fakte, mis näitavad et eestlase jaoks on joomine püha tegevus, mida tuleb teha korralikult ja lõpuni ning selle käigus peab kõvasti pulli saama. Pole midagi teha, kas põhjus on kultuurilises taustas või minevikupärandites, INIMESED PARAKU TEEVAD NII ja euroopaliku 0,5%% piiri kehtestamine teeks asju ainult hullemaks. Sina võid olla nii ingel kui võimalik, aga paraku pead sa leppima, et Sa elad ühes riigis koos inimestega, kes Sinusugused inglid ei ole. Väga palju ja kaua võib jahuda teemal "mina seda ja mina teist..", aga seaduseid ja kordasid ei tehta üksikute ideaalsete üksikisikute, vaid terve ühiskonna järgi. Ja kui ühiskond hakkab ise tervenemise märke ilmutama, siis saab ka reegleid lõdvemaks lasta, kui seda liiga vara teha siis Sina ja Keskküla võite ennast küll paremini tunda, aga üldiselt läheb kord veel hullemini käest ära.
will

Algselt postitas: suur
Oo, mis mõnus fleim. toob ilusti inimeste suhtumise välja.

Paraku on muu maailma näited hetkel kohatud, kuna Eestis kehtivad seadused ei luba ei 0,5 ega ka 0,8 promillise joobega sõita. Seadused, olgu nad (mõne arvates) nõmedad või mitte, on täitmiseks.
Kui armastad lõunatades veini juua, siis sõida taksoga!

Suur@oli sulaselge eestlasena sunnitud eesti kodakondsust taotlema, kuid ikkagi ei ilgu tobeda seaduse üle.

Mina ilgun ja mõnuga, kui seadus tobe. Ega ennem midagi ei muutu. Ning seadused on nagu nad on-hetkel pääsevad tõsised joodikud ka karistusest, sest pole tõenduslike alkomeetreid on vaid indikaatorid
Eleri

To will: Sinu väide
Eh, olen tavaline inimene ning ei erine mujal EL liidus liiklevatest isikutest.

Aga meie liikluskultuur erineb totaalselt arenenud riikide omast ju. Meil peab tee peal olema mitu korda enam tähelepanu. Kui saabub liiklusviisakus, siis ehk võiks ka mingeid järeleandmisi seadustes teha, aga enne kui seda ei ole, tuleb autojuhte nagu lapsi reeglitega piirata, sest ise me mõelda ju ei viitsi? Krt meie liiklejad ei suuda isegi aru saada et lumi on libe??? Ja tuleb teisi sõiduvõtteid kasutada kui kuiva asfaltiga.
Oleme tavalised inimesed jah, kuid me ERINEME totaalselt EL enamikest autojuhtidest.
Ei ole vast vaja hakata tooma näiteid statistikast, või ka mitmeid ja mitmeid näiteid otse liiklusest.
Sry ajas lihtsalt väga tigedaks. :angry: Tule räägi seda sama juttu siin kui keegi kahepokaaline su lapsele otsa sõitma juhtub.

EDIT: nobedad näpud juba sama selgitand
will

Algselt postitas: ptrt
JAH, EESTLASED ERINEVAD LÄÄNE-EUROOPLASTEST, olgu see veel üks kord maha öeldud. See et Sina arvad, et Sina isiklikult ei erine, ei kummuta paraku objektiivseid fakte, mis näitavad et eestlase jaoks on joomine püha tegevus, mida tuleb teha korralikult ja lõpuni ning selle käigus peab kõvasti pulli saama. Pole midagi teha, kas põhjus on kultuurilises taustas või minevikupärandites, INIMESED PARAKU TEEVAD NII ja euroopaliku 0,5%% piiri kehtestamine teeks asju ainult hullemaks. Sina võid olla nii ingel kui võimalik, aga paraku pead sa leppima, et Sa elad ühes riigis koos inimestega, kes Sinusugused inglid ei ole. Väga palju ja kaua võib jahuda teemal "mina seda ja mina teist..", aga seaduseid ja kordasid ei tehta üksikute ideaalsete üksikisikute, vaid terve ühiskonna järgi. Ja kui ühiskond hakkab ise tervenemise märke ilmutama, siis saab ka reegleid lõdvemaks lasta, kui seda liiga vara teha siis Sina ja Keskküla võite ennast küll paremini tunda, aga üldiselt läheb kord veel hullemini käest ära.

Ei, ei lähe vaid toob selguse. Ma räägin FÜÜSILISTEST POOLEST mitte käitumisest. :angry: Sellest võiks juba arusaada.
Ja see, kes idioot istub ikka rooli-kasvõi pärast viina.0,5 lubamine on just mõtlevatele inimestele. EV toimuvatest avariidest , mis põhjustatud alkoholi tarbinud juhtide poolt, on 95%-i joove olnud üle 0,5. Ning see 5 % kelle joove oli 0,2-0,5 ei põhjustanud MITTE ÜHTEGI inimvigastustega lõppenud avariid.
will

Algselt postitas: Eleri
To will: Sinu väide
Eh, olen tavaline inimene ning ei erine mujal EL liidus liiklevatest isikutest.

Aga meie liikluskultuur erineb totaalselt arenenud riikide omast ju. Meil peab tee peal olema mitu korda enam tähelepanu. Kui saabub liiklusviisakus, siis ehk võiks ka mingeid järeleandmisi seadustes teha, aga enne kui seda ei ole, tuleb autojuhte nagu lapsi reeglitega piirata, sest ise me mõelda ju ei viitsi? Krt meie liiklejad ei suuda isegi aru saada et lumi on libe??? Ja tuleb teisi sõiduvõtteid kasutada kui kuiva asfaltiga.
Oleme tavalised inimesed jah, kuid me ERINEME totaalselt EL enamikest autojuhtidest.
Ei ole vast vaja hakata tooma näiteid statistikast, või ka mitmeid ja mitmeid näiteid otse liiklusest.
Sry ajas lihtsalt väga tigedaks. :angry: Tule räägi seda sama juttu siin kui keegi kahepokaaline su lapsele otsa sõitma juhtub.

Sinu enda jutus vasturääkivus. Kaks pokaali ei tee inimesele midagi. Aga samas enne räägid kultuurist. Kumb siis põhjus-kas kaks pokaali või kultuuritus? Ja selline otsasõidu /sugulasele / demagoogia jäta uksetaha. See pole mingi argument.
sipelgaz

Annaks ka siis oma pipart siia vahele natukene :headbang:
Nagu mõned võibolla teavad, pesitsen mina Luksemburgis ja tõesti, on siin 0.8 promilli lubatud. Kas see aga tähendab nüüd seda, et siin on palju surnuid selle tõttu tänaval, sest õnnetuses osales autojuht, kes oli midagi joonud või liiga palju joonud ?

Kahjuks pean teile siinkohas vastama ... ei ...

Ma arvan ikkagi, et probleem pigem selles, kuidas inimesed reageerivad alkoholile & oskavad käituda.

Mina võin öelda ausalt, et olen ka peale palju rohkemat, kui 2'e õlut autorooli istunud & rahulikult omadega koju tukerdanud. On ka otseloomulikult olnud kordi, kui ma ütlen endale, et parem magaks paar tunnikest nahkistmes ja siis alles liiguks, aga vot just nimelt see on iga inimese oma avastada ja teada. Kas ta oskab / saab / tahab & kuidas ta oskab / saab / tahab.

@ Will ... Ja seda 0.8 juttu pean natukene täiendama ... on olemas 3 EU Liikmesmaad kus on 0.8 lubatud ... selleks on Inglismaa, Iirimaa & Luksemburg ...

:gun:sipelgaz:drink:
will

[isiklikult ei erine, ei kummuta paraku objektiivseid fakte, mis näitavad et eestlase jaoks on joomine püha tegevus, mida tuleb teha korralikult ja lõpuni ning selle käigus peab kõvasti pulli saama. Pole midagi teha, kas põhjus on kultuurilises taustas või minevikupärandites,)

Seega oleks nende joove nii või naa ÜLE 0,5-E!!! Ehk sinu poolt kirjeldatud joomise käigus kindlasti kuskil 1 või enama kandis. Seega võib ju 0,5 olla vabalt lubatud.
Ah, ei viitsi enam. Lähen kohtusse istungile, pärast seda lõunat sööma ning joon ka kaks pokaali head veini selle kõrvale.
will

Algselt postitas: sipelgaz
Annaks ka siis oma pipart siia vahele natukene :headbang:
Nagu mõned võibolla teavad, pesitsen mina Luksemburgis ja tõesti, on siin 0.8 promilli lubatud. Kas see aga tähendab nüüd seda, et siin on palju surnuid selle tõttu tänaval, sest õnnetuses osales autojuht, kes oli midagi joonud või liiga palju joonud ?

Kahjuks pean teile siinkohas vastama ... ei ...

Ma arvan ikkagi, et probleem pigem selles, kuidas inimesed reageerivad alkoholile & oskavad käituda.

Mina võin öelda ausalt, et olen ka peale palju rohkemat, kui 2'e õlut autorooli istunud & rahulikult omadega koju tukerdanud. On ka otseloomulikult olnud kordi, kui ma ütlen endale, et parem magaks paar tunnikest nahkistmes ja siis alles liiguks, aga vot just nimelt see on iga inimese oma avastada ja teada. Kas ta oskab / saab / tahab & kuidas ta oskab / saab / tahab.

@ Will ... Ja seda 0.8 juttu pean natukene täiendama ... on olemas 3 EU Liikmesmaad kus on 0.8 lubatud ... selleks on Inglismaa, Iirimaa & Luksemburg ...

Võtsin oma andmed siit: http://vana.www.postimees.ee:8080/htbin ... .htmXteine
Eleri

Vasturääkivus kus? Pole mina öeld, et kaks pokaali ei tee midagi. Mulle 46 kgle teeb näiteks.
Ütlesin et kuna puudub niigi igasugune liikluskultur, siis lausa lubades neid 0,5 mehi liiklusesse läheb asi veel hullemaks.
Minu arvamus on see: selleks et seadusi lõdvemaks lasta, peab iga isend saavutama mõtlemisvõime, enne ei ole see võimalik.
Ja milleks jätta demagoogia. Küsingi sult otse, kui inimene kes on joonud kaks pokaali sõidab otsa kellelegi, kas siis oled ikka sama tolerantne?

EDIT: Mina suudan süüa lõunat ilma alkoholi tarbimata. Proovi sina ka. Või tõesti, sõida taksoga lõunale.
stennadi

see 0.5 promilli asi on reaalne ühiskonnas, mis ei ole täis debiilikuid.
Kui Eestis selline seadus välja kuulutataks siis kohe krt tormaks kohalikku külakõrtsi sisse keegi kes on natuke lehte lugenud ja lõugaks et: Mehed tänasest võib juua täis peaga sõita ! ja siis hakkaks möll ja trall nii, et vähe pole.
iisak

Ütlen veelkord-tahtsin näha suhtumist.Mõni foorumlane on seda ka näidanud.
Ja me imestame jätkuvalt,miks meie teedel on olukord just selline nagu ta on...
Kasutaja avatar
kaarel

... sõidan ilma mingite südamepiinadeta ka pärast paari kolme pokaali rahumeeli edasi. Füüsilistelt omadustelt oleme samasugused nagu inimesed mujal EL-s.

No krt! :wall:
Arvan, et 99% napsuvõtmistest toimuvad etteplaneeritult. Kaasa arvatud kohustuslikud ärilõunad väikese veiniga. Paned auto kenasti turvalisse parklasse ära, tuled-lähed taksoga - ülilihtne. Kui pole takso jaoks raha, siis vaevalt normaalset veinigi jõuad endale lubada. Pole võimalust autot maha jätta, siis niipalju jõudu vast ikka on, et ütled ära sellest paarist pokaalist veinist. Normaalne lõunalauakaalsane aksepteerib teise inimese klaasis ka keefiri, ise olen kokku löönud teinekord nt piimaklaasi.

to Will: ütleme, et sulle paar-kolm klaasikest veini ei toimi kohemitteüldse. Ega siis sinu pärast keegi hakka seadusi ümber treima. See 0%% nõue on just selle 1% jobude pärast, kes 0,3 promilliga pääst segi minna võivad.
Miks me oma kodu ukse ette ASSA jms kanged lukud paneme ning need kinni keerame? 99% inimestest ju ei roni naabri uksest sisse ilma kutseta, vara kaasa haaramisest rääkimata. Me kindlustame end ikka selle 1% pärast, kellel pahad mõtted pääs tiirlevad. Sama asi ka roolijoodikutega - kindlam on hoida liiklus ja joogid lahus. Kui sa seda ei suuda, siis võib olla tegu sõltuvushäirega.:nono:
Vasta