Roolijoodiklus

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
Kasutaja avatar
ptrt

Algselt postitas: will
isiklikult ei erine, ei kummuta paraku objektiivseid fakte, mis näitavad et eestlase jaoks on joomine püha tegevus, mida tuleb teha korralikult ja lõpuni ning selle käigus peab kõvasti pulli saama. Pole midagi teha, kas põhjus on kultuurilises taustas või minevikupärandites

Seega oleks nende joove nii või naa ÜLE 0,5-E!!! Ehk sinu poolt kirjeldatud joomise käigus kindlasti kuskil 1 või enama kandis. Seega võib ju 0,5 olla vabalt lubatud.
Oeh.. ega Sa juhuslikult mu postitusest seda kohta ei sattunud lugema, kus ma üritasin põhjendada, kuidas selle õnnetu 0.5%% lubamine tekitab paraku neid üle-0.5-vendasid oluliselt juurde. On meil seda ikka nii hädasti hetkel vaja, ainult selle jaoks et Sina ja Keskküla saaksite ennast "tõelise eurooplasena" tunda?
Kasutaja avatar
kaarel

Algselt postitas: iisak
Ütlen veelkord-tahtsin näha suhtumist.Mõni foorumlane on seda ka näidanud.
Ja me imestame jätkuvalt,miks meie teedel on olukord just selline nagu ta on...
Üldine suhtumine on vist näha. :thumb:
Samas ütleb vanarahvas meepoti ja tõrvatilga kohta ka ühtteist. :(

Teen ettepaneku adminnidele panna foorumi esiküljele automaagilise hääletamise-apastraadi, kuhu igaüks saab oma hääle jätta ja mille tulemuste põhjal saaks saabihaigete suhtumist ka numbriliselt mõõta.
Eleri

Mulle meeldib üleüldine seisukoht, kuid jah kahjuks ka need va tõrvatilgad ringi sõidavad ja ka Saabidega.
Kõigi lehekülgede läbilugemine annab siiski hea tulemuseks Saabihaigete kohta. u 99% pooldab siiski 0 .
Ma pole dollar, et kõigile meeldida.
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Algselt postitas: kaarel
Teen ettepaneku adminnidele panna foorumi esiküljele automaagilise hääletamise-apastraadi, kuhu igaüks saab oma hääle jätta ja mille tulemuste põhjal saaks saabihaigete suhtumist ka numbriliselt mõõta.
OT: Ka sinu käsutuses on nupp, mis kannab nime "New poll"... See on sealsamas kus on "New topic"...

On-topic jälle:
Algselt postitas: Eleri
Mulle meeldib üleüldine seisukoht, kuid jah kahjuks ka need va tõrvatilgad ringi sõidavad ja ka Saabidega.
Kõigi lehekülgede läbilugemine annab siiski hea tulemuseks Saabihaigete kohta. u 99% pooldab siiski 0 .
99 on palju.. ma pakuks, et üle poolte..:)
Tegeliult lubaks ma ka kerge promilli, aga mitte praegu ja siin riigis, nende inimestega, kes siin on..:(
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
will

Algselt postitas: stennadi
see 0.5 promilli asi on reaalne ühiskonnas, mis ei ole täis debiilikuid.
Kui Eestis selline seadus välja kuulutataks siis kohe krt tormaks kohalikku külakõrtsi sisse keegi kes on natuke lehte lugenud ja lõugaks et: Mehed tänasest võib juua täis peaga sõita ! ja siis hakkaks möll ja trall nii, et vähe pole.
kuni 0,5 POLE TÄISPEAGA SÕITMINE. oh tule taevas appi.
will

Algselt postitas: kaarel
... sõidan ilma mingite südamepiinadeta ka pärast paari kolme pokaali rahumeeli edasi. Füüsilistelt omadustelt oleme samasugused nagu inimesed mujal EL-s.

No krt! :wall:
Arvan, et 99% napsuvõtmistest toimuvad etteplaneeritult. Kaasa arvatud kohustuslikud ärilõunad väikese veiniga. Paned auto kenasti turvalisse parklasse ära, tuled-lähed taksoga - ülilihtne. Kui pole takso jaoks raha, siis vaevalt normaalset veinigi jõuad endale lubada. Pole võimalust autot maha jätta, siis niipalju jõudu vast ikka on, et ütled ära sellest paarist pokaalist veinist. Normaalne lõunalauakaalsane aksepteerib teise inimese klaasis ka keefiri, ise olen kokku löönud teinekord nt piimaklaasi.

to Will: ütleme, et sulle paar-kolm klaasikest veini ei toimi kohemitteüldse. Ega siis sinu pärast keegi hakka seadusi ümber treima. See 0%% nõue on just selle 1% jobude pärast, kes 0,3 promilliga pääst segi minna võivad.
Miks me oma kodu ukse ette ASSA jms kanged lukud paneme ning need kinni keerame? 99% inimestest ju ei roni naabri uksest sisse ilma kutseta, vara kaasa haaramisest rääkimata. Me kindlustame end ikka selle 1% pärast, kellel pahad mõtted pääs tiirlevad. Sama asi ka roolijoodikutega - kindlam on hoida liiklus ja joogid lahus. Kui sa seda ei suuda, siis võib olla tegu sõltuvushäirega.:nono:

Aga miks selle 1% jobude pärast peavad normaalsed kannatama? Ei,ei pea. Ning sõidan rahulikult kaks pokaali hinges edasi ning ei tunne mitte mingeid süümekaid. Miks? Sest ma pole ohtlilk teistele ega endale.
Sinu loogika kohaselt võiks ja peaks siis kõik inimesed lukutaha panema, sest meie seas on 1% neid, kes jamasid korraldavad.
Ja pehmelt öeldes-0,0 on ikka täis debiilsus. Arvake, mida tahes aga varem või hiljem see tuleb. Ja siis olen õnnelik, kuigi ka praegu, sest see 0,0 mõtetu ja ei toimi. Iga vähegi aruga inimene saab sellest aru ja oskab ka puhtalt välja tulla ning ka tuleb.
Ja siinsed 0 pooldajad-ärge siis mujal EL liikudes jumala eest istuge rooli, kui olete joonud veini, õlut või mida iganes-te olete ju ohtlikud, sest pärit eestist.
vanasaab

minu arvamus on, et mitte tilkagi alkoholi enne sõiru. Ise töötan bussijuhina ja meil on enne väljasõitu alkoholikontroll ja kel tilk sees see välja ei sõida. oleks see nii ka kõigi muude sõidukitega!

PS. pooldan küll lihtsat tehnikat (klassikuid) aga seda uuendust toetan kahe käega, kus auto sulle alkoholitesti teeb enne väljasõitu ja vindisena sõita ei lase. tuleb loota, et see ikka kunagi autodesse jõuab
will

Saan aru järgmisest
1. EV-s ei oska/ suuda ma sõita, kui mul veres 0,3
2. Mitte keegi EV ei suuda sellises olekus sõidukit juhtida
3. Kohe, kui EV kodanik satub mujale EL-i siis suudab sõidukit 0,3-ga juhtida ja ei ole ohtlik
4. EV, kui antud teemal väideldakse pannakse kokku asja erinevat asja: joove ja mis piirist hakkab joobest põhjustatud ohtlikkus teistele.
5. Muu maailm on sellest ammu arusaanud aga meie siin ei saa
6. tänu 1% idiootidest, kes nii või naa sõidavad täispeaga ja kellel veres üle 0,5-e, tuleb ka 99%-le sama laksuga anda.
7. Ja palun vaadake statistikat-milline on olnud nende juhtide joove, kes on põhjustanud avarii!! need numbrid alagavad kuskil 0,7.
suur

Saan aru järgmisest
3. Kohe, kui EV kodanik satub mujale EL-i siis suudab sõidukit 0,3-ga juhtida ja ei ole ohtlik
4. EV, kui antud teemal väideldakse pannakse kokku asja erinevat asja: joove ja mis piirist hakkab joobest põhjustatud ohtlikkus teistele.
6. tänu 1% idiootidest, kes nii või naa sõidavad täispeaga ja kellel veres üle 0,5-e, tuleb ka 99%-le sama laksuga anda.
7. Ja palun vaadake statistikat-milline on olnud nende juhtide joove, kes on põhjustanud avarii!! need numbrid alagavad kuskil 0,7.
Selliseid punkte võiks ju siia veel lisada, aga asi on lihtsas põhimõttes - kui jood, ära sõida!
Miks? Krss põhjendas selle ära.
will

Algselt postitas: suur
Saan aru järgmisest
Selliseid punkte võiks ju siia veel lisada, aga asi on lihtsas põhimõttes - kui jood, ära sõida!
Miks? Krss põhjendas selle ära.

Ei, ei põhjendanud. Kui oled joonud sedavõrd, et oled ohtlik ära sõida. Mina joon ja sõidan. Võtke või jätke. Ning mõned pokaalid veini söögikõrvale pole joomine.
will

Algselt postitas: krss
Jätaks selle nullpromilli tagaajamise siiski välja reaalsest elust - maailmas levinud 0.2 promilli tuleneb sellest, et täiesti normaalsetel inimestel võib teinekord tõusta mõnede haiguslike seisundi järel vere etanoolisisaldus 0.14-0.18 tasemeni ja normaalne olemise keelamine ei tohiks nagu tulla kõneallagi. Samuti hakkab pikenema inimese reaktsiooniaeg alates 0.2 promillist, mitte päris nullist. Aga see selleks.

Soomes on lubatud sõita 0.5 promilliga, järvel oli vist 1 promill, veel mitte eriti kaua aega tagasi (vesijettide tuleku aegu) oli lubatud veel 1.5 promilline joove. Ja näiteks USA seriaalides olete kindlasti näinud, mil viisil politseinik testib autojuhi joobeastet erinevate harjutuste abil, selle asemel et võtta taskust alkomeeter. Huvitav miks? Ikka sellepärast, et point on purjus olemises, mitte vere (hingeõhu) alkoholisisalduses. USA autokultuur on paraku selline, et ei ole mõeldavgi minna kuhugi kõrtsi ilma oma autota, ja ega nad siis seal meist vähem ei joo. Aga kui minnakse koju, siis sõidetakse aeglaselt munedes mööda teeäärt teinekord oma sadakond kilomeetrit, teinekord toimiks nagu terves linnaosas liiklus aegluubis just nende purjus peaga rooli roninute pärast, kusjuures politsei respekteerib sellist käitumist - purjus ja üliettevaatlik, ning rajalt tõmmatakse maha need, kes tõesti juhtimisega toime ei tule. Sinnani on meil veel pikk maa.

Üldiselt pooldaksin olukorda, kus alla poole promilli ei trahvitaks, kuid alates 1 promillisest joobest konfiskeeritaks auto kui kuriteovahend. Samas tingiks see vist olukorra, et iga vähegi joogisem tegelane hakkaks võmmide eest põgenema...:(

Vabandust. Krss täitsa nõus
andreas

Õigus nii neil, kes joovad klaasi või kes ainult purukainena rooli istuvad - vähemalt on olemas mingi seisukoht alkoholi ja juhtimise suhtes ning jälgitakse ennast. Nagu kuskil enne mainiti, on jõmm ohtlik nii kainena kui joobununa.

Aga absoluutselt ei pooda mingit nulltollerantsi. Enne siin mõned väidavad, et eestlast ei saa võrrelda eurooplasega - umbes nagu eestlane oleks ja jääks mingiks metslaseks, kellele tuleb kõik jõuvõtetega selgeks teha. Ühiskond ei ole valmis - on tüüpiline nulltollerantsi pooldajate väide. Selles kumab mingi kartus - et inimesed ongi tegelikult haiglased, keda tulebki ähvardustega vaos hoida.

Põhimõtteliselt - mis siin ikka pikalt seletada - trahvida kedagi 0.3 promilli pärast on sama jabur kui trahvida kedagi 8 detsembril suvekatega ringi sõitmise pärast, kuigi õues on 11 kraadi sooja. Või linnas 59 km/h tunnis sõitmise pärast :fight:
Kasutaja avatar
ptrt

Aga miks selle 1% jobude pärast peavad normaalsed kannatama? Ei,ei pea.
Tere tulemast tänapäevasesse ühiskonda, kus üldise heaolu nimel kärbitakse mõningaid isiklikke vabadusi. Ning ma ei ütleks, et lõunal veiniklaasist loobumine (või kui väga siiski vaja, siis transpordiliigi vahetamine) oleks asi, milel kohta sobiks "kannatus" kirjutada. Küsimus on valikutes, kõike ei saa.
Kui oled joonud sedavõrd, et oled ohtlik ära sõida.
Ja millest me siin kogu aeg räägime, ehk loeksid ka teiste kirjutatut? Väga suur osa joonud inimesi ei saa ise arugi, et nad ohtlikud on. 0.5%% lubamine halvendab seda otsustusvõimet veelgi - "natuke on ju lubatud, ma ju ise tunnen et ma mahun sinna piiri sisse ära.. pärast nutab selline tee ääres, kohtusaalis ja vanglas ka veel, et ma tõesti ei teadnud, ma ei tahtnud jne :evil:
Mart900

mina ise olen korra elus joobeseisundis sõidukit juhtinud, ja nii õnnelikult et läbisin vahemaa 100m ja seejärel vahetasin rooli koha mundris härraga kes mind parklani kainenema sõidutas. Ma olen alati olnud selle põhimõttega et ei istu rooli kui lonks õlut joodud, mitte mingil juhul. mis tookord juhtus ei tea.
Aga tegelikult olen ma 0,5 promilli pooldaja, mitte et ma sellest seadusest isiklikult puudust tunneks aga olukorrad ja tingimused on erinevad ja null tolernats ei ole mõistlik.
Võtame näiteks maamehe olukorra, lähim naaber on sul 1km raadiuses ja teda sa vihkad, naaber ju ikkagi, esimene sõber on klassivend kes elab 5km kaugusel, otsustad naisega õhtust sööma minna ja hea jutu juurde käib ikka ka pudel veini või kapp õlunaadi. Sööd kõhu täis, jood veini ja ajad juttu, hakkab õhtu kätte jõudma, 4-5 tunnijooksul oled 4 inimesepeale joonud pudeli kaks veini või mõne õlle, nüüd seisad valiku ees et kas minna autoga koju mööda kruusateid kus 90% tõenäosusega sa ei kohta kedagi või jääda sõbrapoole ööseks, täiesti inimlik on soov minna koju, ja mina seda pahaks ei pane. On olemas mõistlikke inimesi, kes oskavad ka selle vähese joobega arvestada ja sõidukiirust valida ja on olemas debiilikuid keda miski ei koti. see kui 0,5 on lubatud debiilikuid juurde ei too. ja on olemas palju rohkem ohtlikke asju kui 0,5 promilli roolitaga - roolis suitsetamine, söömine, mitte alkoholi joomine ja gaaddäämfakk ka mobiil telefon.

Ühesõnaga see 0,5 ei muudaks meie liiklus pilti ei paremaks ega halvemaks, tunduvalt ohtlikum on tänaste sõidu maneeride juures -0,5 celsiuse järgi.
will

Laske inimestel otsustada. Kes kurat oled sina ptrt, et tuled arvama mida mina, keegi kolmas suudab otsustada?
Mine Põhja Koerasse-isake otsustab seal kõik sinu eest ära.
Või tahad öelda, et eestis elavad inimesed ei suuda otsustada? See obsoluutselt idiootne põhjendus. Ja mida on andnud teie palju kiidetud ja hetkel kehtiv 0,0? Mitte s...i. Sõidetakse samamoodi ning AVARIISID PANEVAD TOIME JUHID, KELLEL ÜLE 0,5.
Loll jutt suhu tagasi. Suur inimene oskab ise otsustada ja kui sulle on enesekontrolliks vaja karistust või keeldu siis on see juba sinu kasvatuse ja harituse probleem.
KrikU

Näha on, et me oleme kõik üheskoos ikka üks JOKK rahvas, ükskkõik mis teemat ka asi ei puudutaks üritame puhtalt välja tulla nihverdades :eureka:
:drink: selle peale :D
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Ei ole me veel valmis, et 0,5 promilli lubada. Reaalsus räägib sellele karmilt vastu. Tuleme ikka kõrgustest maapinnale ja vaatame praegust olukorda: autosid tohutult, liikluskultuur alla igasugust arvestust, politseisid vähe. Kes krt. seda kontrollima hakkab, kas sul on 0,5 või natuke üle selle?

Hästi, meie oleme siin normaalsed inimesed ja samuti enamus meie tuttavatest, aga ma oleksin sigamoodi egoist, kui lubaksin seda promillimäära mingitele rullnokkadele ainult sellepärast, et ise saaksin enne sõitu mõned pokaalid võtta. Ma ei tea kas see on siis mingi mugavate-rikaste inimeste mentaliteet, et kohe kindlasti peab kusagil ärilõunal veini lipsu taha kallama? Või äkki siis igale mehele ülitäpne alkomeeter tagataskusse? Ilma veinita ju kah nagu ei sobi...

Mingi 60-kilone mehehakatis valged udemed lõua all on oma isa ostetud 300hj suksuga liikluses niigi täkku täis, anna talle julgemaks liiklemiseks veel paar pudelit õlut ja tagajärjed on ettearvamatud. Teatud variatsioonidega on selliseid indiviide meil oi-kui-palju.
iisak

Laske inimestel otsustada. Kes kurat oled sina ptrt, et tuled arvama mida mina, keegi kolmas suudab otsustada?
Mine Põhja Koerasse-isake otsustab seal kõik sinu eest ära.
Või tahad öelda, et eestis elavad inimesed ei suuda otsustada? See obsoluutselt idiootne põhjendus. Ja mida on andnud teie palju kiidetud ja hetkel kehtiv 0,0? Mitte s...i. Sõidetakse samamoodi ning AVARIISID PANEVAD TOIME JUHID, KELLEL ÜLE 0,5.
Loll jutt suhu tagasi. Suur inimene oskab ise otsustada ja kui sulle on enesekontrolliks vaja karistust või keeldu siis on see juba sinu kasvatuse ja harituse probleem.
Kas Willil on juba need paar pokaali veini hinge all,et räuskama hakkab?
Ma juba ootasin,millal asi inetuks kisub....
Anything less than 1 BAR (14.7psi) is not boost. It's a vacuum leak...
andreas

Umm....aga äkki keegi oskab siis ka arvata, millal ON ühiskond valmis? Kas rullarid on hääbuv kontingent? :poke:
Mart900

Algselt postitas: sebastian
Mingi 60-kilone mehehakatis valged udemed lõua all on oma isa ostetud 300hj suksuga liikluses niigi täkku täis, anna talle julgemaks liiklemiseks veel paar pudelit õlut ja tagajärjed on ettearvamatud. Teatud variatsioonidega on selliseid indiviide meil oi-kui-palju.

Need mehehakatised on tõesõna süüdimatud aga see 0,5 ei muuda neid hullemaks kui nad on kaine peaga.

to andreas: just täpselt, nii võttes me ei ole kunagi valmis, kohatu võrdlus aga ujumiseks ei saa kunagi valmis kaldal istudes.

Meediast on korduvalt ka läbi jooksnud see et roolijoodikud on siiski suht kindel kontinget keda ei kõiguta ei trahvi suurus ega mitte miski. mul kodukant täis purjus kihutavaid tattnokkasid kellel pole lube kelle autod pole tehniliselt korras jne, neil on jumala pohhui kas 0,5 või 0, see seadus puudutabki vaid nei kellel oid peas.

0,5 ei ole joove mille peale aru ära kaob, kui 0,5 joobes tüüp kihutab ja ässab siis tal polegi aru olnud.
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Rullar ei ole põhjus, vaid tagajärg... Seni, kui lakkumine on popp ja cool ning seda peab võimalikult tihti tegema (joon küll korraga palju, aga see-eest hästi tihti), seni on neid rullareid ka liikumas. Asi algab kodusest kasvatusest, pakutavatest võimalustest, õpetusest, kuidas saab hakkama ka ilma teisi jalge alla trampimata.

Ma üldse ei kahtle, et Will suudab ise otsustada, kas sõita või mitte ja Iisak suudab ja Prtr suudab ja veel paljud teised suudavad. Aga see ei tähenda sugugi, et üldine jobude tase sellest kuidagi mõjutatud saaks. Ma kusagil eespool mainisin, et minu arvates kulub selleks veel inimpõlv. Ma loodan, et selle aja peale, kui minu lapsed vastavasse ikka jõuavad, sellist tulist vaidlust enam pidama ei pea.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
will

TO Iisak.Mitte inetuks vaid vihale ajavad "argumendid" stiilis- aga ehk siis tuleb juurde, teiste peab otsustama, eestis ei suuda aga mujal suudad jne.
Mina toetun lihtsatele faktidele ja statistikale mitte oletustele. nagu eespool Mart 900 kirjutas "Ühesõnaga see 0,5 ei muudaks meie liiklus pilti ei paremaks ega halvemaks, tunduvalt ohtlikum on tänaste sõidu maneeride juures -0,5 celsiuse järgi". Kuid lisaks siia-muudaks elu normaalseks neile, kes mõtlevad. Samuti on hetkel kehtiv seadusandlus ajast ning arust ja ammu kaotab politsei enamus joobe protsesse, kus pole võetud vere proove. Samuti hakkab meditsiiniliselt joove, mis võib teha isikud teistele ohtlikuks just kuskil 0,4-0,5 vahel.
Sina Iisak ära sõida, kui nats võtad. Mina sõidan. Ka praegu just sõin lõunat ning jõin veini kõrvale ja sõitsin läbi terve linna. Nüüd olen vist ohtlik.
Kasutaja avatar
indrek

Mina kirjutaks seadusesse 0 ja politsei mõõteriista kalibreeriks 0,5 peale.
Et oleks selline avalik saladus..
Samas pooldan ka auto äravõtmist purjus juhilt (või liisingmaksete tasumist riigikassasse sõbra autoga sõites)
Ja neile vendadele kes poole promilliga sõita tahavad, joodaks soovitava koguse alkoholi ja siis saadaks nad oma autoga betoonpostidega õppesõiduplatsile aja peale rada läbima. Kui raja läbid pääsed, vea teed saad autot parandada..
Ja purjussõidu koolitusi pakuks ka: alguses sõit, siis drink ja uuesti sõit. Saavad ka "targad" joodikud selgeks, et alkohol mõjub.
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Ka praegu just sõin lõunat ning jõin veini kõrvale ja sõitsin läbi terve linna. Nüüd olen vist ohtlik.
Endiselt jääb küsimus: "Aga kas peab?". Kas 0.xx lubamine teeks "lõuna koos õllega/veiniga" reegliks või erandiks? Kui suurel osal inimestest see dilemma tekiks?
Pilt
Eleri

To will:
Aga palun joo ja sõida, meie siin ju sind ei saa keelata ega kellegi põhimõtteid muuta,
kuid kuidagi vägisi su kirjutatust jääb mulje, et sa ei suuda olla ilma veinita ja lähed lausa närvi kui keegi tahab keelata su pokaali või kahte. alkoholism??
Abosluutselt iga su kirjutis lõpeb lausetega vot just söön ja just joon ja kohe lähen sõitma?
Kasvatad oma lapsi ka nii, et just joon ja kohe sõidan?
Sellise suhtumise pärast ei saagi seadusi muuta. punkt
Ma pole dollar, et kõigile meeldida.
Vasta