Saab 900 esiiste

Kõige klassikalisemad Saabid
Vasta
Triin

Juhtus nii, et üks hetk oli iste korras (kõrvalsõitja iste), aga järgmisel hetkel vajus keskosa sisse. Nüüd istud nagu välikäimlas, taguotsa toetavad ainult istme välimised ääred. Oskab keegi öelda, mis juhtuda võis ja kas/kuidas seda parandada Saab:?
Et mis auto mul on? Punane.
Kasutaja avatar
djk

istme mati on koid sul läbi närinud - ehk siis võtad istme välja, autost 4 poldiga põhja küljes kinni. Eemaldad istmesoojenduse juhtmed, lased rida vedrusi lahti ja saad vana ribadeks põhjamati lahti. Helistad näiteks 5059139 ja saad hea hinnaga uue ning sõit võib jätkuda ;)

Aga kui ise ei viitsi siis U2U - pühade ajal pole midagi paremat teha - võin aidata korda teha.
Trionic
Saabiguru

Traatidest-vedrudest raam on purunenud.
schlaam

Minu Saabil juhtus see ka, tõmbasin nöörist uue 'raami' sinna alla, nööride ja poroloni vahele panin toeks vana "perseka" (see kelk noh). Iste parem kui varem.

Seda tehes avastasin istme alt ka istmesoenduse, mis mul õnnestus ka tööle saada peale mõningat pusimist ja juhtmete lappimist.
Kasutaja avatar
LPT
Saabiklubi liige
Auto: OG9-5, NG9-3

Mul lagunes ka kunagi üks esiiste ära, selgus, et istmepõhja vedrud olid end külgedel raamist läbi söönud, puurisin augud uutesse kohtadesse, venitasin vedrud paika ja oligi asi korras.
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Üks asi veel, ka istmeraam võib olla purunenud. Näiteks tagumine tala täitsa küljest. Trionic, hea inime, keevitas mul kaks raami kokku, pärast tegin kahest istmest ühe, kurat, hea sai..:) Tegelikult nüüd hea koht, kus suvel tehtud pilte näidata..:D

Istmeremont üldiselt, vasakul servas näha istmepõhi, mis on punutud turvavöödest:
Pilt

Istmekinnitused autos, see siin on küll juhiiste, aga teine pool käib samamoodi. Võib ka need relsid põranda küljest keerata. Selleks on kuuskanti vaja. Iste relsside pealt käib, kui õieti mäletan, 13 võtmega maha. Hea võimalus ka istmealune puhtaks teha..:P
Pilt

Ja see on istmepõhi, kui kõik muu on istme küljest ära. Neid vedrusid on üsna raske paika väänata pärast, on teised üsna jäigad. Pikk kruvikeeraja kangiks, siis õnnestub paremini.
Pilt
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Triin

Olge meesteks abistamast;)
Et mis auto mul on? Punane.
Vasta