Süütesüsteemi rike

Kõik mis on seotud SAAB' i hooldusega - alates remondikohast lõpetades autopesuga
Vasta
stennadi

Ei puuduta küll SAABi aga üks Boschi süsteem kõik.
Viga: puudub säde küünaldes (küünlas käib säde korraks ainult sel hetkel kui süüde välja keerata)
Süütepoolist, aga tuleb ilus säde.
Mina arvan, et vigane lüli on kommutaator. Kas vanemad ja targemad mehed arvavad sama?

Samas jagajakaas oli ka selline poolkahtlane.
Aimar

Mul juhtus kunagi midagi analoogset Audiga. Ja läbi oli jagaja andur (Halley andur - või kuidas nad seda nimetavadki)
stennadi

hmm see mõte käis ka korraks läbi. aga kuidas diagnoosida kumb on kumb.
Aimar

Mina kahjuks jõudsin selle arusaamiseni katse-eksitusmeetodil......midagi muud eriti enam süütesüsteemis vahetada ei olnud võimalik :(
stennadi

Oot aga kas mitte nii pole, et kui halli andur kutu siis ei tule ka poolist enam sädet?
Aimar

Poolist peab ikka tulema. Andur jagab ju sädeme silindrite vahel laiali...................Sorry seda teeb rootor, sul võib õigus olla.

Ja nii ongi......kui andur läbi siis süütepoolist ei tule midagi.

Aga mul lõpetas ta töö eelnevalt mitu korda ette hoiatades.
Trionic
Saabiguru

Kui poolist kõrgepinge tuleb,siis ei saa ju viga olla süüteanduris,ega ka -võimendis.Kui küünaldeni ei jõua,siis katkestus rootori takistis,või juhtmetes.
Aga miskipärast arvan,et sinna poolini ei jõua võimendist piisav signaal ja juhtmed+takisti+küünalde takistid summutavad selle viimasegi kõrgepinge.
süütesüsteemi komponentide kogutakistus ei tohi elektroonilise süüte korral ületada 16 kilo-oomi.
stennadi

Kas võib olla siis vigastest ja oma aja ära elanud süütejuhtmetes, jagajakaanes, rootoris?
Trionic
Saabiguru

Loomulikult võib. Tekstiiljuhtmete garanteeritud eluiga on paar aastat ja pidevalt takistus suureneb.
stennadi

Sai siis uuritud seda elu ja viga oli mõrases jagajakaanes. Profülaktika mõttes ka süütejuhtmed said vahetatud. Mootor käib.

TEEMA LUKKU !
Vasta