Teema tuli taas meelde seoses sellega, et Suur-Ameerika tänaval seisab üks Lancia, millel hakkavad varsti juba taimed kasvama (aknad porist läbipaistmatud, kummid tühjad).
Üsna hiljuti (minu arust selle nädala jooksul), on tekkinud talle kojamehe vahele trahvikviitungi moodi kiles lipakas...
Enda maja juures seisavad samuti kaks uunikumi, mis vähemalt 3 aastat liikunud ei ole. Tuttavalt politseist sai küsitud, mis nendega teha saaks - vastus oli lihtne, mitte midagi, kui nad otseselt kusagil ees ei ole, siis nende liigutamist otsustaks vaid õige omanik.
Üheks ideeks, kuidas neist lahti saada, oleks nad muru peale lükata/tõsta vast hakkaks korteriühistu vms ennast liigutama ja kaks väärtuslikku parkimiskohta saaks jälle juurde.
Millised oleks lahendused taolistest sõidukitest lahti saamiseks?
Mädanevad autod majade vahel
Endalgi maja ees kolm laipa seismas (Volvo 360, Renault 19 ja Scorpio + naabermaja ees veel üks Volvo 960) ja tõepoolest, kõigile on hiljuti mingi paber kojamehe vahel pistetud. Lisaks sellele et nad jube rääbakad välja näevad ja kassid ning kohalikud rüblikud seal tänuväärt elu- ja mängupaiga on leidnud, võtavad nad ära kolm kohta niigi kasinast parkimisruumist ning minu arust on ainult aja küsimus millal keegi otsustab et lahe oleks nendega püromaaniat harrastada vms 

OT:
Tõesti on nõme, et inimesed ei mõtle teistele. Mul maja ees kristiine kandis seisab terve talv otse ukse ees 2 autot, üks sõitis viimati oktoobris vist, teine sõidab korra kahe nädala tagant. Põhilise aja lihtsalt autod seisavad. Minuarust kui sa ei sõida autoga iga päev, pargi ta kuhugi kaugemale majast nii, et inimesed kes iga päev mitu korda auto vahet peavad kodust voorima, saaksid auto lähemale parkida. Kui sa ajad masina enne talve kohale, siis pole sul ju vahet, kas ta vedeleb kaugemal, kuhu on tüütum parkida võisiis ukse ees. Kui ma tean et ma ei sõida järgmised 2 päeva autoga, jätan ta kaugemale. Elementaarne minu arust.
Tõesti on nõme, et inimesed ei mõtle teistele. Mul maja ees kristiine kandis seisab terve talv otse ukse ees 2 autot, üks sõitis viimati oktoobris vist, teine sõidab korra kahe nädala tagant. Põhilise aja lihtsalt autod seisavad. Minuarust kui sa ei sõida autoga iga päev, pargi ta kuhugi kaugemale majast nii, et inimesed kes iga päev mitu korda auto vahet peavad kodust voorima, saaksid auto lähemale parkida. Kui sa ajad masina enne talve kohale, siis pole sul ju vahet, kas ta vedeleb kaugemal, kuhu on tüütum parkida võisiis ukse ees. Kui ma tean et ma ei sõida järgmised 2 päeva autoga, jätan ta kaugemale. Elementaarne minu arust.
Mul seisab maja ees avariiline Scorpa täpselt 1a3k. Mingi pool aastat tagasi tekkis kojamehe vahele kiri "Kuplju" koos tel numbriga. Mitte muhvigi ei ole juhtunud. Parkimiskohti on kogu aeg puudu ja elanike autod seisavad praktiliselt keset teed!:wall:
jah, eks see probleem meist enamusel,kes elavad suuremas elurajoonis.
mulgi igasuguseid näiteid. nii lõpuni läbi roostetanud renault buss,et põhjatükid on juba asfaltil. seal kõrval mingi taadi scorp,mida ta kord 2 kuu jooksul vähe katsub.
kõige kurioossem muidugi on mingi vanapaari mazda 323. siuke uus auto.aasta 2000 vähemasti.
seisab koguaeg,oma õismäel elamise ajal olen ühe korra näinud,kui nad sellega sõidavad. s.o siis 4 aastat.
eriti kahju nagu. täiesti ok korras uus auto ja raisad lihtsalt hoiavad teda seal.
paneks siis maale kuuri alla, pysib väärtus ka kauem.
igaljuhul. ega nende mädadega muud polegi,kui öösel pimedas ise minema vedada. siis ilmuvad omanikud ja kohe kiljudes välja, kui üx hommik enam sara pole. karm reaalsus aga eesti riigis nii asi toimib ainult.
mulgi igasuguseid näiteid. nii lõpuni läbi roostetanud renault buss,et põhjatükid on juba asfaltil. seal kõrval mingi taadi scorp,mida ta kord 2 kuu jooksul vähe katsub.
kõige kurioossem muidugi on mingi vanapaari mazda 323. siuke uus auto.aasta 2000 vähemasti.
seisab koguaeg,oma õismäel elamise ajal olen ühe korra näinud,kui nad sellega sõidavad. s.o siis 4 aastat.
eriti kahju nagu. täiesti ok korras uus auto ja raisad lihtsalt hoiavad teda seal.
paneks siis maale kuuri alla, pysib väärtus ka kauem.
igaljuhul. ega nende mädadega muud polegi,kui öösel pimedas ise minema vedada. siis ilmuvad omanikud ja kohe kiljudes välja, kui üx hommik enam sara pole. karm reaalsus aga eesti riigis nii asi toimib ainult.
Täna siis uurisin lähemalt, mis paber see neile rontidele kojameeste vahele on pistetud ja üllatus-üllatus
- kiri selle kohta, et vastavalt "Tallinna heakorra eeskirjale on keelatud haljasala parkida", No kurat, sellisel juhul peaks vastavad paberid panema kõigile maja ees parkivatele autodele (ka minu omale), sest need seisavad sel juhul sama palju "haljasalal" kui need laibad. Ja vähemalt üks neist laipadest seisab alal, mis üle-eelmisel sügisel sai spetsiaalselt parkimisalaks kohandatud
st majahaldus laskis sinna täiteks mingit asfaldi "ja-kurat-teab-mille" sodi vedada, sest enne seisid autod kevadel ja sügisel sõna otseses mõttes mülgastes. Ja nüüd on see äkki haljasala
Need kuradi keskerakondlikud idioodid seal linnavalitsuses..... 

Tulid meelde veel mõned faktid...
Vilmsi tänaval seisis eelmise aastal väga pikalt (ikka nii pikalt, et jälle aknad läbinähtavad polnud) suht uus Audi A8, pakun et selle omanik oli näiteks mõnda karistust kandmas (ausa tööga on suht mõttetu taolist autot vist üleval pidada
).
Vilmsi tänaval seisis eelmise aastal väga pikalt (ikka nii pikalt, et jälle aknad läbinähtavad polnud) suht uus Audi A8, pakun et selle omanik oli näiteks mõnda karistust kandmas (ausa tööga on suht mõttetu taolist autot vist üleval pidada

- Cyber
- Täiesti Mõttetu Mölaööbik
- Auto: 9000 '96, V70 '03
- Kontakt:
Nonoh, see on küll üsna mannetu mõtteavaldus. Raha ei liigu meil ainult mustade jõudude käes...Algselt postitas: foxer
Vilmsi tänaval seisis eelmise aastal väga pikalt (ikka nii pikalt, et jälle aknad läbinähtavad polnud) suht uus Audi A8, pakun et selle omanik oli näiteks mõnda karistust kandmas (ausa tööga on suht mõttetu taolist autot vist üleval pidada).
Aga sa mõtle, kui hästi on need sildid praegu pandud, lausa meeldivalt valikuliselt..Algselt postitas: Gunn
No kurat, sellisel juhul peaks vastavad paberid panema kõigile maja ees parkivatele autodele (ka minu omale), sest need seisavad sel juhul sama palju "haljasalal" kui need laibad.

[/quote]Aga sa mõtle, kui hästi on need sildid praegu pandud, lausa meeldivalt valikuliselt..
6k trahvi ehk ajab rondiomaniku pisut tagajalgadele..
[/quote]
Nojah, eks need "sildipanijad" teevad seda ju ka tööajal, kui ainukesed autod, mis maja ees seisavad, ongi need rondid

Nojah, eks need "sildipanijad" teevad seda ju ka tööajal, kui ainukesed autod, mis maja ees seisavad, ongi need rondid

Algselt postitas: Trionic
"Tahmaste riiete" jutt meenutab mulle aastatetagust kogemust:
Tuli üks vana päss,viltutallatud pedaalid jalas,jope katki,kottis püksitagumik.
Tahtis mu paarilise Volvot tütrele osta. Hiljem tuli tagasi diili tegema,riided samad,aga TUTIKA 600 seeria mersuga,saksa transiitnumbritega.Oli teise just tehasest ostnud.Et miks mitte meie esindusest? Sealt oli müügijumal ta pmst välja visanud oma lolli jutu pärast- et mingi "geoloog" tuleb siin sokkima ja härrat segama mingi mölaga.Taat solvus ja tõi tehasest mitu milj. maksva masina.
Papi on ühe suure,väga eduka ja mõjuka eesti firma kaasomanik(nimesid ei nimeta)
Ja sarnane juhus oli meie kastijumala kunagises töökohas,fordiesinduses,mida enam pole. Sealt tahtis ka üks sarnane tont 5 Mondeot osta.Lubati kiirabiga zeewaldisse toimetada,kui kähku jalga ei lase. Tegu oli samuti ühe suure firma omanikuga,kes üritas ametiauto parki luua. Võttis siis konkurendi juurest teist marki masinad.
Ja nii mitmedki, kellel on väga palju raha, eelistavad liigelda tõsiste rontidega. Näiteks võin tuua itimehe, kellel pole mingi probleem oma 50tuhat maksev läpakas autosse jätta - mis siis, et uksed kruvikeerajaga avanevad

Sellel ronditeemal on muidugi ka teine pool - tihti kiputakse vähegi vanemat autot kohe rondiks tembeldama. Näiteks eelmine talv jätsin tonnise tolleagse elukoha juurde - üldse mitte kuhugi ukse ette. kuuks ajaks c.a, ise olin ära. Kuna lund keegi auto pealt ei lükanud, tembeldasid mõned väikekodanlikud majaelanikud auto automaatselt rondiks, seletasid midagi kuusakoskist jne. aitäh eksole....
Algselt postitas: andreas
Ja nii mitmedki, kellel on väga palju raha, eelistavad liigelda tõsiste rontidega. Näiteks võin tuua itimehe, kellel pole mingi probleem oma 50tuhat maksev läpakas autosse jätta - mis siis, et uksed kruvikeerajaga avanevadkeegi lihtsalt ei oska kahtlustada.
Siis on see itimees loll või on läpakas tal ainult mänguasjaks. Ei peagi kahtlustama, et tegemist on 50k maksva läpakaga, kui asi nii lihtsaks on tehtud, haarab narkar kõik, millel mingisugunegi väärtus võib olla. Hea näide selle kohta on näiteks see, et kunagi, kui minu elamisse sisse murti, polnud narkaril aega ja/või füüsilist jõudu teleka ega arvuti minematassimiseks, küll aga läksid loosi ~800kr maksev krapp ja poolik aftershave;)
Sellel ronditeemal on muidugi ka teine pool - tihti kiputakse vähegi vanemat autot kohe rondiks tembeldama.
Nii see meie banaanivabariigis on... ja halenaljakas on asja juures veel see, et kõige suuremad tembeldajad pole mitte uuemate/kallimate autode omanikud vaid need, kellel pole raha isegi selle nö. rondi ostmiseks;)