Probleemne õhulugeja

Teemad elektroonikast...
Vasta
Markus

Märtsis seisis mu SAAB u 3 nädalat, kuna lasin ise mäel liugu.

Nüüd aga ei käi auto kohe üldse. Tühikäigul sureb välja ja gaasi andes poob nagu kinni. Peab gaasiga meelitama, et pöörded ülesse võtaks.

Käisin ka töökojas ja sealt arvati, et viga õhulugejas.

Olen oma saabinakkuse ka õele edasi andnud ja eile ostis ta endale ka oma isikliku SAABikese. :P:drive:
Proovisin siis selle õhulugejat enda omale peale. Algul turtsus ja ei tahtnud ikka korralikult käia aga pärast oli asi parem, kuigi mootor ei läinud nii põõrdesse nagu ennem st läks uimasemalt.

Õe Saabike keeldus minu õhulugejaga üldse töötamast.:gun:

Seoses sellega nüüd paar küsimust.
Kas mõistlikum oleks uus õhulugeja osta või võiks ka kasutatud variandi peale mõelda?
Kas see vigane õhulugeja kuidagi mootorile ka mõjuda võis, et ta nüüd terve lugejaga ikka korralikult ei tööta?
Markus

to roomlane: Sul see õhulugeja uus või kasutatud ja mis hinnaks?

Kas pigem osta uus või saaks ka kasutatud lugejaga hakkama?

Praegu võtsin lugeja juhtme lahti. Nüüd saab gaasi ka vajutada aga tühikäigul ei käi. Sureb kohe välja.
Trionic
Saabiguru

Enne tasuks kindlaks teha,mis tegelikult viga on.Kui keegi arvas,et õhumõõtur ,siis järgmine arvab,et plokikaas jne.Ja ostad aga uusi asju,auto ikka ei sõida. NG motronicu ECU kärssab tihti sisse,lihtsalt pakun varianti.
Markus

Tere. Kuna sain imeodavalt kasutatud õhulugeja, siis vahetasin selle välja. Algul turtsus ja streikis mootor vanamoodi. Tegin siis linnast väljas talle pisikese kiiruskatse ja pärast seda töötab mootor taas korralikult.
Vaata, et on isegi pisut erksam kui ennem mootori streiki:drive:

Kas peaks igaks juhuks veel laskma midagi kontrollida?
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Lase ikka, ECU võib mingeid koode ikkagi säilitada ja parem oleks need nullida, kui tõesti midagi viga pole.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Vasta