Hei Saabilised!
Mul selline küsimus! Oman 9-5 Aerot '04 ning autol Kenwoodi Navi. Soov oleks muuta raadiocd volüümi tugevust kui auto käivitada. Default väärtus on liiga karjuv minu kõrvadele. Ingliskeelne manual soovitab vajutada mingit SW nuppu, mille kaudu peaksid avaneva mingid võimalused, kuid mina seda nn. nuppu kuskilt ei leia. Äkki keegi oskab juhendada milliseid nuppe vajutada!
Tänud!
Raadio volüümi muutmine auto käivitamisel
-
- Jaan Tatikas
- Auto: 9-5 Aero
Kui naine või Hemi on lahked siis Klassik ja tonnine või veel mõni Aero
Ma sellist võimalust ei suutnud pealiskaudsel otsimisel manuaalidest leida (tõsi manual my2005 aga auto my2004). Kus see kirjas oli? Palju käivitumisel on volume? Minu omal stabiilselt 10.
Internetis räägitakse ka Speed-dependent volume võimalusest. Ja et seda saab ka omanik ise progeda. Nii auto, kui navi Owners manual aga ei kirjuta midagi (minu meelest).
Uitmõte: kas se kõik ei ole äkitsi ilma navita sisteemi puhul toimiv? Ka Techiga surkisin igasuguseid funktsioone (kaks korda tuli peale seda käia auto elustamiskatsetel), aga audiot ei julenud eriti torkida. Korra justkui avastasin Speed-dependent volume (või midagi sarnast) aga hiljem enam üles ei leidnud.
Internetis räägitakse ka Speed-dependent volume võimalusest. Ja et seda saab ka omanik ise progeda. Nii auto, kui navi Owners manual aga ei kirjuta midagi (minu meelest).
Uitmõte: kas se kõik ei ole äkitsi ilma navita sisteemi puhul toimiv? Ka Techiga surkisin igasuguseid funktsioone (kaks korda tuli peale seda käia auto elustamiskatsetel), aga audiot ei julenud eriti torkida. Korra justkui avastasin Speed-dependent volume (või midagi sarnast) aga hiljem enam üles ei leidnud.
- aljoga
- klassiker
- Auto: Rootsi raud, aga mitte SAAB
ei saanudki nüüd hästi aru, kas tegu on originaalstereoga, millele on lisatud aftermarket navi, või tegemist autosse integreeritud originaalnaviga. esimese variandi puhul võid abi saada SIIT lehekülgedelt 101-102 (märksõna: START VOL).
2001 aasta USa variandi (vist) manualis on leheküljel 97 sellest juttu, WB nupp on all vasakult teine "suur" nupp. Peast ei mäleta mis see tegelikult on. Igal juhul seda hoiad all raadiot siise lülides ja siis Seek nupuga saad erinevaid funktsioone seal reguleerida:
* Start volume
* Telephone volume
* Speed dependent volume
* Loudness
* Start volume
* Telephone volume
* Speed dependent volume
* Loudness
To aljoga: Manual on just seesama, internetist tiritud ning sealt just leidsingi selle võimaluse.
Aga kas ma olen ikkagi pime v. lihtsalt ma ei suuda tuvastada seda "suurt nuppu" all vasakul millest siin räägitakse. Ons see ilma kirjata mingi nupp?
VM'is öeldi et Tech'iga on need parameetrid muudetavad. Samuti pidid muudetavad olema ka kasutaja poolt. Kuigi VM ei suutnud esialgu tuvastada kuidas vastav protseduur käib.
Krt, lausa sportlik huvi tekib juba! Lähen ja vaatan, milliseid suure nuppe siis pressida saab!
Aga kas ma olen ikkagi pime v. lihtsalt ma ei suuda tuvastada seda "suurt nuppu" all vasakul millest siin räägitakse. Ons see ilma kirjata mingi nupp?
VM'is öeldi et Tech'iga on need parameetrid muudetavad. Samuti pidid muudetavad olema ka kasutaja poolt. Kuigi VM ei suutnud esialgu tuvastada kuidas vastav protseduur käib.
Krt, lausa sportlik huvi tekib juba! Lähen ja vaatan, milliseid suure nuppe siis pressida saab!
Nii..... Tee v. tina! ...samas manualis on kirjeldatud ilma navita raadio toimingud - või kuidas? Seega üleskutse Saabiomanikele, kes omavad tehase orig. Navi (...ja just Kenwoodi) A P P I! ...ja loomulikult ka kommentaarid teistelt teadjatelt on teretulnud.
-
- Jaan Tatikas
Mis volume numbrit Sa Hypno käivitamisel näed, kas 10?
Proovisin erinevaid nupu- ja näpukombinatsioone aga midagi progemise sarnast ei tekkinud.
Mind hakkas ennastki huvitma et kas volumet saab progeda, kas kiirustundlik volume on võimalik nagu tavaraadio puhul), kas nightscreen nupuga saaks ka navi pimedaks teha...
Proovisin erinevaid nupu- ja näpukombinatsioone aga midagi progemise sarnast ei tekkinud.
Mind hakkas ennastki huvitma et kas volumet saab progeda, kas kiirustundlik volume on võimalik nagu tavaraadio puhul), kas nightscreen nupuga saaks ka navi pimedaks teha...
Käivitamisel 10 neh! Mis nagu hommikul autosse istudes ning raadio sisselültades on veidi segavaks faktoriks. Ning uudishimu endalgi saavutas haripunkti kui lugesin manualist (küll ilma navita versioonist), et sinu poolt täheldatud funktsioonid on olemas ja seadistatavad. Ja ei tahaks uskuda et need pole kasutusel NAVI versioonide puhul. Vbl. pole neid võimalik ise seadistada vaid Tech'iga saab?!
p.s. selle navi pimedaks tegemiseks on arvestatud vist navi rõngas-kriipsu (loe; power off) nupuga. ...ja minu meelest ei reguleerita navi kuvari valgust ka vastavalt salongi valgusanduriga. Samas on ju sul võimalus navi ekraani heledustkontrastsust ja midagi veel võimalik settida navi enda menüüst.
p.s. selle navi pimedaks tegemiseks on arvestatud vist navi rõngas-kriipsu (loe; power off) nupuga. ...ja minu meelest ei reguleerita navi kuvari valgust ka vastavalt salongi valgusanduriga. Samas on ju sul võimalus navi ekraani heledustkontrastsust ja midagi veel võimalik settida navi enda menüüst.
-
- Jaan Tatikas
Haige teema jah! Seal on miskine DIM seadistus, mis mõjutab ekraani heledust vastavalt tulede lüliti asendile (või siis hoopis vastavalt süütevõtme asendile). Ei ole viitsinud täpselt ta toimimist endale selgeks teha, hetkel heledus ja kontrast on piisavalt paigas. Ideepoolest oleks pidanud sellise kalli asjanduse puhul kellasid ja vilesid veidi rohkem olema. Aga ega ta paha ka ei ole.Algselt postitas: Hypnoja minu meelest ei reguleerita navi kuvari valgust ka vastavalt salongi valgusanduriga. Samas on ju sul võimalus navi ekraani heledustkontrastsust ja midagi veel võimalik settida navi enda menüüst.
Aga 10 on mu meelest täiesti piisav valjusus. Ma teeks ta pigem veel valjemaks! Ja sõltuvaks muusikast ja inimeste arvust autos. Et kui olen üksi siis näiteks Joe Satriani puhul keerataks volume kohe 23 peale. Ja kui naine ka sisse istub, siis näiteks volume 8 ja Diana Krall võiks automaatselt mängima hakata.
-
- Jaan Tatikas
Ainult niipalju osakn öelda et EPC kood on 55 23 980. Kui ta välja kiskuda, ehk on midagi taha kleebitud. Peaks irduma tavaliste raadio raudadega.
-
- Jaan Tatikas
Proovisin Tech2-ga läheneda. Navi-st polnud seal menüüdes haisugi. Mitte kummagi soundipaketiga ühendust ka ei saanud, isegi CD boxi ei tundnud tech ära!!! Aga kõik ju töötab siiski, ja seda isegi vaatamata minu väljapaistvatele diagnostiku oskustele!!!
Uitmõte:
Techiga ühendust ei saa. Äkitisi on navi puhul tegemist nn. kolmandate süsteemidega, mida võib näha Mobile lehtedel (becker ja mingid juustud). St. neid ei peagi äkitsi techi abil kokku laulatama ja ajul on savi!? Aga see tähendab, et navile peabi mingi meetodiga ikkagi ligi pääsema. No ma ei usu, et ta on täiesti suletud süsteem, kus kõik on kivisse valmis salvestatud! Peaks tõesti vaatama kas tagaküljele ei ole midagi kirjutatud.
Uitmõte:
Techiga ühendust ei saa. Äkitisi on navi puhul tegemist nn. kolmandate süsteemidega, mida võib näha Mobile lehtedel (becker ja mingid juustud). St. neid ei peagi äkitsi techi abil kokku laulatama ja ajul on savi!? Aga see tähendab, et navile peabi mingi meetodiga ikkagi ligi pääsema. No ma ei usu, et ta on täiesti suletud süsteem, kus kõik on kivisse valmis salvestatud! Peaks tõesti vaatama kas tagaküljele ei ole midagi kirjutatud.
Mul selline kysimus; milline neist seadmetest on nyyd see aju e. brein of the operation? Kas see Kenwoodi DVD seade? Ma eeldan et sul on ka KNA-DV2200. Techiga aga peab olema mingi side v. nn. kokkuviimise ja lahutamise võimalus Naviga.
Mul on selline mõte mida soovin ellu viia; Kuna Kenwood ei oma yhtegi kaarti eesti kohta siis tuleb kuidagi paigaldada sellised seadmed mis toetavad eesti kaarti. Praeguste googelduste tulemusena olen leidnud huvitavat teavet Saabi navi ja kolmandate osapoolte vaheseadmete kohta mis võimaldavad originaalseadmete asendamist konkurentide seadmetega. Kui võtta Navteqi kodukalt toetatavad seadmed (Becker, VDO, jne) millele on olemas eesti kaardi toetus. Siis peaks olema ju variant paigaldada nt. VDO navi seade. Siis oleks kadunud probleem IPodi yhendamisega ning miks mitte võimalus vaadata DVD filme. Ainuke info mida vajaks on Navi ekraani tootekoodi (kelle poolt toodetud vms). Sest ma kaldun arvama et navi aju on tolles ekraani mälusopis.
Huvitav, kas mu jutt tundub loogiline?
Mul on selline mõte mida soovin ellu viia; Kuna Kenwood ei oma yhtegi kaarti eesti kohta siis tuleb kuidagi paigaldada sellised seadmed mis toetavad eesti kaarti. Praeguste googelduste tulemusena olen leidnud huvitavat teavet Saabi navi ja kolmandate osapoolte vaheseadmete kohta mis võimaldavad originaalseadmete asendamist konkurentide seadmetega. Kui võtta Navteqi kodukalt toetatavad seadmed (Becker, VDO, jne) millele on olemas eesti kaardi toetus. Siis peaks olema ju variant paigaldada nt. VDO navi seade. Siis oleks kadunud probleem IPodi yhendamisega ning miks mitte võimalus vaadata DVD filme. Ainuke info mida vajaks on Navi ekraani tootekoodi (kelle poolt toodetud vms). Sest ma kaldun arvama et navi aju on tolles ekraani mälusopis.
Huvitav, kas mu jutt tundub loogiline?
-
- Jaan Tatikas
dvd mängijal on video väljund olemas aga juhet taga ei ole.
Aga sisteem koosneb dvd mängijast 55 21 323, selle lähedal olevast raadio plokist (55 21 331 või 55 23 998), Screenist 55 23 980, cd changer (kasutusel 2003-2004, 55 21 315), Converter (Mis see on??? 55 21 356), Electronit unit for cars with kenwood navigation system (2003-2004 Y-BOX, 55 22 479).
Mis krdi asjad on electronic unit ja converter???
Lisatud failid
Aga sisteem koosneb dvd mängijast 55 21 323, selle lähedal olevast raadio plokist (55 21 331 või 55 23 998), Screenist 55 23 980, cd changer (kasutusel 2003-2004, 55 21 315), Converter (Mis see on??? 55 21 356), Electronit unit for cars with kenwood navigation system (2003-2004 Y-BOX, 55 22 479).
Lisatud failid
Algselt postitas: qdwin
Pakun, et konverter on ehk vajalik roolinuppude funktsioonide söödavaks tegemine NAVILE. Too electonic Unit on ehk vajalik Kenwoodile. Võimalik et mingi abiseade kõlarite tarbeks vms.
....Lihtsalt pakun;)
Algselt postitas: jupats
Pisut OT aga küsin siin häbelikult vahele, et kas 2001 9-5 on võimalik ka voluumi seadistada. Navi pole. Mul on liiga vaikne see voluume
Teema alguses on kerge vihje! Muud ei jää üle kui lihtsalt proovida ka suurt nuppu vajutada ja siis Seek nupuga peaksid valikuid suutma valida. Samas ei garanteeri et see toimib ka MY01 puhul.
- Pajuvillem
Eile torkides oma auto handsfreed, avastasin ma ka võimaluse kuidas navi displeid pimendada, tuleb lihtsalt näppu displei nuppu peal pikemalt hoida.

-
- Jaan Tatikas
Krt loll olen! Võim asub kuskil salongi paremas esinurgas või selle piirkonnas, üks kõik kus pool seinu.
EDIT: Aga kuidagi peab siiski navisse Techiga sisse pääsema. See on kindel. Aga kuidas, sellest ma aru ei saa.
EDIT: Aga kuidagi peab siiski navisse Techiga sisse pääsema. See on kindel. Aga kuidas, sellest ma aru ei saa.

Algselt postitas: qdwin
EDIT: Aga kuidagi peab siiski navisse Techiga sisse pääsema. See on kindel. Aga kuidas, sellest ma aru ei saa.![]()
Aga kuidas navi on yldse Saabi systeemiga seotud? Ta ei kuva ju mingeid erilisi funktsioone ning sealt ei saa ju seadistada midagi. Peale raadio, CD ja navi! ... siis võiks ju järeldada, et loogiline kui Tech'ga midagi muuta ei saa!