Vanade Saabide kokkutulek Hyvinkääl

Ühised tegemised
Vasta
mart96

No terekest Saabihuvilised!

Üritasin teha siia jutukest juba laupäeval istudes Helsingis M-Baaris arvuti ääres, aga kuna makstud aeg sai nii äkki otsa, siis läks mu kirjutatud jutt köik kaduma:mad:
Aga noh alustan siis uuesti ja nüüd on ka pildid üles laetud, nii et ongi nagu infot rohkem.
Et kuna ma elan(enamjaolt) ja töötan praegu siinpool lahte ja 17.05(soomlastel on siis helatorstai, ehk vaba päev) oli minu kodust ainult 58 km kaugusel selline kokkutulek ning kuna olen Soome Saabiklubi liige, siis otsustasin isegi oma Saabi nina Hyvinkää poole seada. Mul lausa oli valida, kas minna 1982 aasta 99-ga vôi 1986 a. 900 Aeroga. Kuna Aero on peale ôhumöötja ja temp.anduri vahetust ka ennast suht korralikult ülal pidanud, siis otsustasin temaga minna, see auto ju lausa loodud maantee jaoks. Hanko-Hyvinkää teel on küll enamjaolt 80 km tunnis ja kohati 100 lubatud, aga paar nauditavat möödasöitu ônnestus ikka teha;)
Üritus ise leidis aset kohaliku raudteemuuseumi hoovis. Muuseumi külastus oli meile klubiliikmetele tasuta, samuti pakuti kohvi ja saiake. No muuseumis olid vanad vedurid, vagunid-milledest mulle tuli millegipärast Hercule Poirot filmid meelde:thumb:

No huvitavam oli ikka ôues-kohal olid pea kôik mudelid-93-96-99-900-9000.
Programm vaba. Avatud ka klubikauplus-pilt, kus minu s^bra 9000 kapott on letiks muudetud:D
Kurjam ka see arvut tahab lukku minna-saadan seekord jutu tulema ja jätkan hiljem

siin pildi link
http://pilt.delfi.ee/my_album/21638/?page=1
siin veel üks soomlase pildistatud
http://www.stc.cx/~mankelius/saab/wst2007/
seal ka minu Aero ühe pildi peal.

Et jätkan siis nüüd teisest arvutist. Ilm oli jah ka ilus, nagu piltidelt näha ja üritus kujunes teatavas môttes lausa rahvusvaheliseks:) mina olin Eestist kohal ja lätlased olid ka kohal. Lôunanaabrid käisid täiendamas oma uunikum-Saabide varusid-treila peal pidi kuskil olema üks 96, mille järgi nad suisa Nokial käisid ning paar 99-t oli ka tehtud kaupade seas. Rääkisin ka meestega-ühega neist kohtusin aastal 2001-Ellivuores rahvusvahelisel kokkutulekul-Normunds Kalvans oli tema nimi. Mees kurtis mulle, et tema olla saatnud eestlastest Saabifännidele kirja(ilmselt siis foorumlastele) aga pole vastust saanud.
Ega mina ei osanud ka kommenteerida. Aga siinsed organisaatorid ei peaks seda vöimalikku koostööd i siiski ära
pölgama. Mida rohkem söpru ja tuttavaid ning ühise hobiga tegelejaid kokku saab ja suhtleb seda toredam ju minu meelest. See on minu isiklik arvamus ja seda ei saa mulle keegi keelata.

Tagantjärele vaadates saab endale selgeks, et pilte oleks vöinud rohkem teha ja parematest rakurssidest, aga noh eks harjutamine teeb meistriks;)

Lühikesed kommentaarid: oli kohal ka selline 99, millel 16v turbomootor aretatud kapoti alla, siis ühel pildil on see höbedane 99 ilusa (mitteorig.)valuveljega-auto oli täitsa orig.värvi all ja nägi töesti hea välja.
Oli ka ivometsa kabrio kaksikvend kohal.
Siis muidugi 96-d oma tuntud headuses, ja ka kaks sonetti ja siis muidugi see kahetaktiline, milline tänu yhele tublile foorumlasele ka Eestis olemas:thumb:

7.-11 juuni on siis plaanis minna Rootsi Trollhättänisse kaema juubeliüritust. Lähen Soome Saabiklubi poolt organiseeritud bussireisiga-300 euri sees on ka söögid laeval ja majutused. Peabki kuu lôpus tulema Eestisse täiendama oma ''raamatutagavarasid'', et reisil oleks, mida ''lugeda'';):P

Kui teid huvitab, siis kirjutan ka nendest muljetest.
Niikauaks aga siis öliseid näppe ja uusi osi, mida oma lemmikutele külge kruvida:thumb:
aednik

pilt 005, mõnus virtsavärv ikka;)
maxuud
Auto:

Minu jaoks täitsa huvitav lugemine. Alguses tundus piltide pealt, et ka meie foorumist kodanik "krss" on oma tibukollase ja kreemikarva 96 -tega seal kohal (seisavad kõrvuti), aga ei ole teps mitte. Ja nii mõnegi teise soomlase auto puhul jääb mulje, et tema kaksikvend sõidab hoopis maarjamaal ringi.
Seal näib seda materjali ikka jaguvat, et mida teha ja millest teha.
Algselt postitas: mart96

Tagantjärele vaadates saab endale selgeks, et pilte oleks vöinud rohkem teha ja parematest rakurssidest, aga noh eks harjutamine teeb meistriks;)

:thumb:

... ei saa kurta, siin lauses ikka väike nali ka peidus. Kas see pildi tegemine sul mitte põhitegevuseks kunagi polnud.

Rootsi juubeliüritusest võiksid ikka ka kirjutada kui tagasi oled. Mul siiamaani olemas ajalehe KesKus väljalõiked, a 10 aasta tagused, kus sinu ja veel kahe Eestist pärit kaaslase 96 -ed pildil ja veel lisaks see pähklispooniga ülelöödud cabrio Saksamaalt.
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Algselt postitas: mart96
Rääkisin ka meestega-ühega neist kohtusin aastal 2001-Ellivuores rahvusvahelisel kokkutulekul-Normunds Kalvans oli tema nimi. Mees kurtis mulle, et tema olla saatnud eestlastest Saabifännidele kirja(ilmselt siis foorumlastele) aga pole vastust saanud.
Ega mina ei osanud ka kommenteerida. Aga siinsed organisaatorid ei peaks seda vöimalikku koostööd i siiski ära
pölgama. Mida rohkem söpru ja tuttavaid ning ühise hobiga tegelejaid kokku saab ja suhtleb seda toredam ju minu meelest.
Ega ta juhuslikult sellele vanale saabiklubile saatnud?? Mulle on aja jooksul mõned väljamaised kirjad tulnud, aga läti poolelt küll mitte miskit..:( Läti Saabiklubi peaks siinsest foorumist küll teadma, on nad ka siia varem kutseid oma üritustele esitanud. Kahjuks pole keegi minna saanud, alati on miskit kodumaist sel hetkel plaanis olnud.

7-11.06 läheme ka siit mõne autoga..;)
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Vasta