9000-l suunatuled ei tööta

Teemad elektroonikast...
Vasta
Berserk

Masin 9000 CSE 96 aastast. Suundi lülitades ei lähe kogu külje ulatuses ei vasakul ega paremal midagi põlema, kellade juures ei vilgu suunanäit samuti.Kaitse on kontrollitud ja korras.
Samas masinat lukku pannes, lahti tehes, töötab kogu suundade ring ja vilgutab kuis vaja. Kas ehk lüliti kangi juurest viga otsida :freak: ?
Samuti ei funka ohutuled. Enne tekkis anomaalne nähtus, kus ohutulesid sai lülitada vaid nii, et ohukate lülitist sisse ja siis suund alla, et ohukad tööle hakkaks, nüüd pole sedagi.
Äkki on arukaid mõtteid :poke:?
suur

Külmjooted suunarelees.
Kuskilt on nagu meeles, et signa suunavilgutus ei käi läbi relee. Samas võin ka valesti mäletada.
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Suunarelee külmjooted arvatavasti. Mul ei töödanud näiteks ohutuled. Vahest lülitades ainult korra plõksis ja siis jäi vait. Relee sai üle joodetud ja korras oligi. Kui relee lahti võtad, näed (luubiga) kohe, millistes joodetes praod sees.
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Mul täna remonditi... TÄPSELT sama teema. Ohutuled läksid peale alles siis, kui ka mõni suund oli sisse lükatud..:P Täpselt sama põhjus, külmjooted relees...
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Berserk

Kuhu 9000-l see relee peidetud on? Loodetavasti ei pea sinna ligi saamiseks mootorit maha võtma, nagu mõnel prantslaste imeteol :P.
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Kõrvalistuja jalgade juures on kaitsmeplokk, seal ongi. Kuuled ju, kus suunatule põlemise ajal plõksub..;) Kui airbagi sealpool pole, siis saad rahulikult, ilma kummardamata, istudes uurida..:P
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
suur

Algselt postitas: sebastian
Suunarelee külmjooted arvatavasti. Mul ei töödanud näiteks ohutuled. Vahest lülitades ainult korra plõksis ja siis jäi vait. Relee sai üle joodetud ja korras oligi. Kui relee lahti võtad, näed (luubiga) kohe, millistes joodetes praod sees.
Aga ole jootmisel ettevaatlik. Mul oli täpselt sama jama mis sebastianil. Pärast ülejootmist ei töötanud relee enam üldse. Tegu vist mitmekohilise trükkplaadiga ning sisemine kiht sai vist liialt kuuma. Asi päädis uue kasutatud relee ostuga.

Uus relee VM'is ca 700. Tegu on suhteliselt ebastandartse suunareleega.
Berserk

Kas "jalgade juures on kaitsmeplokk" tähendab kindalaekas olevat kaitsmeplokki? Ma eeldan ,see võiks nii olla. Mul, nii üle 190 cm, ulatuvad jalad autos päris mitmele poole :D.
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

seal kindalaekas jah... Kõrvalistuja pätsiga autos peab pisut pugema, et ligi saada (kaitsmed seal allpool pisut), ilma pätsita saab istudes tegutseda..:) (Isand Trionicu väide eilsest päevast..:) )
Pilt
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Kui kõrvalistuja airbagi pole, siis krutid kindalaeka lahti, seal 5 torx kruvi, kaks all servas ja kolm üleval. laegas tuleb välja ja siis näedki kaitsmeplokki kogu oma hiilguses. Sealt ka 2 torxi lahti ja käes ta ongi.
Airbagi variantidel ma ei tea...
suur

Airbagiga versioonidel on releeplokk kaitsmeploki korpusega ühes tükis. Sisuliselt tuleb kaitsmeploki eest kate kätte saada ning pääsedki ligi. Katte eemaldamisel tuleks jälgida, et tüübleid ära ei lõhuks. Sellised trikiga tüüblid, mille keskosa tuleb "sisse suruda".

Lisatud failid
Berserk

Tänud nõuannete eest!
Mul on airbagi´ta versioon. Katsun nädalavahetusel oma 92 aasta doonorilt maha keerata ja vaadata, kas 96 aasta masinal tööle hakkab.
Muidu sulatan jootes nii kui nii midagi liialt kokku ja tuleb targem uus muretseda.
suur

Kahtlustan, et 92 aasta masinal on lihtne kolme jalaga relee, 96a. autol aga keeruline jurakas.
Berserk

Aga kahtlused ei osutunud tõeks. Õnneks :). Sama pilt , mis Suure postituses, avanes, kui kindalaegas väljas ja kaitsmeblokk lahti. Seega uue kerega 9000 CE 92a kasutab sama tehnikat. Võtsin siis doonorilt ühe rohelise kuubiku, mille asukoht oli kindalaeka välislael kirjas ja asendasin oma Saabil. Töötab :D! Tänud nõuannete eest :notworthy:.
snowguy

NII MUL SAMALAADNE PROBLA

mul õnneks veel suunad töötavad kuid aegajalt kaob lõksimine...milles asi võiks olla
Vasta