Liiklushuligaanid.

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
Kasutaja avatar
Rästas

Algselt postitas: will
Algselt postitas: hoplaa
//Ärge olge alati nii hukkamõistvad, te näete asju ainult ühest vaatepunktist, kuid tegelikult võib olla asjal ka tahk, mida te ei märka...//
//...Aga siis ma vaatasin, et neil esimene suunatuli vilkus, aga peegliomas oli pirn läbipõlenud ja tibid seepärast nearatasidki ja küsisid kätega näidates, et ma neid ette laskeksin.//

Suunatuli on teise liikleja informeerimiseks soovitavast manöövrist. Sind informeeriti( küll teistmoodi) ning mina nimetaks sinu edasist käitumist lihtsalt matslikuks ja äärmiselt väiklaseks :gun:
Sa vist ei lugenud pointi välja.
hoplaa ise ilmselt arvas ka endast kui mitte just sõbralikust ja viisakast liiklejast. Seda ta just mainiski, et ärge nähke asju vaid ühest vaatepunktist :)

hoplaa jõudis ette oma kommiga :D
csn

Nu rääkides suunatulest. Siis viimati kui tallinnas käisin tekkis mulla arusaam, et tallina autodel kuulub suunatuli auto lisavarustusse mida ei jõuta uue auto ostmisel tellida. Tuli on olemas aga kangi roolijuures pole. Ehk teemas ostan uue auto aga kelle neid suunatulesi veel vaja on. Ma vihastan igapäev ennast siniseks nende autojuhtide peale kes lihtsalt ei näita suunatuld ja mölutavad keset teed, no võta nüüd kinni kas ta pargib, sooritab pööret või nokib nina:gun::gun::gun:
suur

Suunatule näitamine peab täiesti käe sees olema. Ma näitan tihti suunda ka seal, kus poleks tarvis (LE ei nõua ega keela). Parem rohkem kui vähem.
qdwin
Jaan Tatikas
Auto: 9-5 Aero
Kui naine või Hemi on lahked siis Klassik ja tonnine või veel mõni Aero

Aga keskeltläbi pole se tallinna liiklus hull midagi. Tegemist siiski üksikute aga see eest väga häirivate näidetega.
will

Minu vabandused
hoplaa

Algselt postitas: will
Minu vabandused

Vabandus vastuvõetud, ega ma solvundki tegelikult, aga näed, will, kui lihtne on algul kohe hukka mõista ja selliseid märke :gun: ekraanile laduda, sama reha otsa astusin ka mina.
Kasutaja avatar
mts

täna sattusin mitte just täishuligaani otsa,aga ajas naerma küll, ja tigetaks ka natuke.
nimelt mööda paldiski maanteed linnapoole liikus mingisugune vanem vw golf.
nii umbes 40km/h parkis kõige vasemas reas. minu õnnetuseks sattusin talle vahetult järele sõitma, kui kavalamad olid juba minema siiberdanud tema tagant.
jõudis siis kätte see meremeeste haigla ristmik seal kooli juures ja tuli läks punaseks.eit märkas seda siis,kui oli juba keset ülekäiku. jäi pläraki seisma ja hakkas tagurdama seal veel, endal inimesed eest ja tagant liiklemas.
no selline kuradi udu eit, et anna olla. sättis soengut ja keerutas peaga nagu mingi kana.tuli oli muidugi ammu roheline juba,kui mu kannatus katkes ja tuututama hakkasin,ja lõpuks vanamutt ärkas ja rõõmsalt 40 km/h edasi parkis :wtf:
oeh. pikalt on juba rägitud sellest,et lubadel peab ka kehtestama ülemise vanusepiirangu,et säärased udu-vanad ei tekitaks liiklusohtlikke ja seda pidurdavaid olukordi..
Kasutaja avatar
mts

No õige ta on küll, aga mis viisil siis peaks kaasliiklejale märku andma,kui too arutult ringi vehib/ennast meigib/kohvi joob/niisama aeleb ja sealjuures käitub valesti ja/või ebaviisakalt.
Korduvalt on mulle haabersti ringi peal sisemisel rajal olles väljapoolt sisse keerama hakatud,et ringil jätkata,kuigi märk lubab tal vaid ringilt välja sõita..Pole tuututanud, aga nii need idioodikraadi omavad tegelased ei mõistagi kunagi oma tegevuse ohtlikkust.
Kiljuma ja lehvitama ei hakka ju. Mis neist tuledestki vilgutada.
will

§84. Helisignaali tohib anda vaid ohu tekkimisel või väljaspool asulat liikleja tähelepanu äratamiseks.

§85. Tulesid võib vilgutada ainult liikleja tähelepanu äratamiseks.
Kasutaja avatar
mts

Ok ma saan aru,et kõik on siin liiklusseaduse ilusti pähe õppind ja oskavad kohe quoteda seda lollile,aga küsimus on selles,et kui effektiivsed on legaalsed vahendid kaasliikleja tähelepanu äratamiseks.
Asjad on ikka väga mädad siinmaal meil.Mõni ime et sinised jube kurjad on.
napoleon
Auto:

Ega eriti muul moel saagi märku anda, illegaalsed vahendid seavad enamasti ka ennast ja/või teised kaasliiklejad ohtu. Põmst võid muidugi järel sõita ja kui lõpuks seisma jääb, siis ühel või teisel moel selgitustööd, aga oma aeg maksab ka midagi ja positiivne tulemus pole sugugi garanteeritud. Küll need huligaanid ükskord politsei huviorbiiti satuvad või loodusliku valiku ohvriks langevad.
Kasutaja avatar
Rästas

Algselt postitas: mts
No õige ta on küll, aga mis viisil siis peaks kaasliiklejale märku andma,kui too arutult ringi vehib/ennast meigib/kohvi joob/niisama aeleb ja sealjuures käitub valesti ja/või ebaviisakalt.
Korduvalt on mulle haabersti ringi peal sisemisel rajal olles väljapoolt sisse keerama hakatud,et ringil jätkata,kuigi märk lubab tal vaid ringilt välja sõita..Pole tuututanud, aga nii need idioodikraadi omavad tegelased ei mõistagi kunagi oma tegevuse ohtlikkust.
Kiljuma ja lehvitama ei hakka ju. Mis neist tuledestki vilgutada.
Mina muide joon roolis vett ja kohvi ka (Pirita teel ummikus istudes väga mugav tegevus). Mul oli ameeriklasel spets kohvitassi pesa + termostass, kaanes joomise ava. Saabis pole kohvi joonud, vett kaanin küll. Ja kui keegi selle pärast mul kõrvalautos vehklema, signaalitama ja tõmblema hakkab, siis on ta küll napakas (ei räägi sinust, lihtsalt oletuslik näide).
Kaabersti ringi suhtes õige jutt.
qdwin
Jaan Tatikas

Algselt postitas: Rästas
Mina muide joon roolis vett ja kohvi ka
Selles mõttes on 9-5 tonnisest parem, et termoskohvikruusi on hea ja mugav hoida hoidjas. Üks kruusitäis on paras hommikuseks linnaläbimiseks. Jood kohvi, kuulad midagi head (aga mitte raadiot, ok. klassikaraadio siiski sobib) ja paratamatult ei pööra jõmmidele mingit tähelepanu. Ei mingit närvikulu!
IFF
Saabiklubi liige

Algselt postitas: qdwin
Algselt postitas: Rästas
Mina muide joon roolis vett ja kohvi ka
Selles mõttes on 9-5 tonnisest parem, et termoskohvikruusi on hea ja mugav hoida hoidjas. Üks kruusitäis on paras hommikuseks linnaläbimiseks. Jood kohvi, kuulad midagi head (aga mitte raadiot, ok. klassikaraadio siiski sobib) ja paratamatult ei pööra jõmmidele mingit tähelepanu. Ei mingit närvikulu!

Ei tea, miks 9-5's parem on kui tonnises? Tops seisab ju sama kenasti mõlemas ning kohvigi maitsel pole erinevust. ;)
Iga ratas veab and then some!
qdwin
Jaan Tatikas

Tubli! Said ära panna! Aga sellele vaatamata ei hakka tuharat topsihoidjaga asendama, nagu Sina tegid! Ei viitsi ja kõik! Õnneks mu naine tavaliselt autos kohvi ei joo ka!
will

Algselt postitas: mts
Ok ma saan aru,et kõik on siin liiklusseaduse ilusti pähe õppind ja oskavad kohe quoteda seda lollile,aga küsimus on selles,et kui effektiivsed on legaalsed vahendid kaasliikleja tähelepanu äratamiseks.
Asjad on ikka väga mädad siinmaal meil.Mõni ime et sinised jube kurjad on.

Polegi. Ja anna ikka signaali edasi, kui tahad tähelepanu äratada ja selleks põhjust on.
Vasta