Mis õli läheb Saab 900i 2.0`85 käigukasti ja mootorisse???

Kõige klassikalisemad Saabid
Maandy

mina panin klassikule aut.kasti Dexron III mida ostsin speedpartsist ja mootoris oli valvoline max life vict kuid nüüd kaldun arvama et lähevad kõik Quaker state õlid sinna
Kui kedagi huvitab siis tagasillaveolistel (ameeriklastel) olen kasutanud diffris thunderbirdil ilma lukuta sild ja GL-4 õli ja kui lukuga siis GL-5

Üleliigne õli mootorist eemalda korraks õlipunni ära võtmisega näiteks.
Trionic
Saabiguru

Algselt postitas: Ryhkija
Soendan selle vana teema üles ja lisan, et kirjanduse andmetel läheb B201 mootorisse 3,8 liitrit (koos filtriga), 4-käigulisse kasti 2,5 ja viiekäigulisse 3,0 liitrit õli.

Ja mul on ka küsimus: Mis juhtub, kui õli on rohkem pandud a) mootoriga, b) kastiga? (kusagil on seda mu mälu järgi juba lahatud, aga ei suutnud pooletunnise kaevamisega õiget teemat leida :red: )
Kui palju seda liiast on, kui vardad näitavad nii 1 - 1,5 cm üle maksimumi?
Kuidas eemaldada liigne õli, kas suure süstla ja kummilondi variant töötaks?

Mootorites on alati vardal min/max vahe 1 liiter. Mõõda kriipsude vahe ja edasine on lihtne matemaatika. Kastide varrastel hoopis teised teemad ja kogused,eriti aut.kasti puhul.
Vajalik kogus on soovitav märgiste heskel hoida,mitte max.ni valada. Liigne õli otsib väljapääsu väsinud tihenditest. Klassikud niikuinii kunagi õli ei pea,aga parem lasta alt näit. anumasse X kogus ja pärast ülevalt tagasi villida õige normini.
Meie Iisakuga teeme nii,eks igal omad moodused.
Vasta