9-5 salongi ventilaator

Teemad elektroonikast...
Vasta
Rivo

Tere

Paar päeva tagasi hakkas mu 9-5/99 salongi ventilaator koledat häält tegema. Madalatel pööretel nagu töötab rahulikult aga kui kliima sooja salongiga auto käivitamisel ventika pöödred põhja keerab siis kostub päris kole jõrin ning kogu keskkonsool ja isegi rool hakkavad vibreerima.

Helistasin Troosti aga kahjuks ei ole neil vabu aegu neil päevadel, mil lähiajal Tallinnas liigun ning kahe nädala pärast on juba pikem sõit plaanis, tahaks asja enne seda korda saada.

Igaks juhuks soovitasid nad kontrollida ega kuskil süsteemis palju puulehti sees pole. Ehk oskab keegi soovitada kuskohast ma neid puulehti otsima peaks ja kui keeruline on sellele ventilaatorile ligi pääseda, et vajadusel ise remontida või vahetada.

Parimat,
Rivo
Rivo

Saingi asja korda :)

Kogu jama põhjustas üks puuleht ventilaatori labade vahel. Asja lammutamiseks ja kokku panemiseks kulus aega tubli 3 tundi kuna ma ei suutnud kuidagi kojamehi kätte saada ning pidin need maha võtma ühes tükis koos mehhanismiga.

Lisatud failid
Trionic
Saabiguru

Kojameeste varred käivad 9-5`l tõmmitsaga,
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

üks tubli tegemine taas ise ära tehtud!
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
eeroz

Asja lammutamiseks ja kokku panemiseks kulus aega tubli 3 tundi kuna ma ei suutnud kuidagi kojamehi kätte saada ning pidin need maha võtma ühes tükis koos mehhanismiga.

Mismoodi see mehhansim kinnitub? kojameeste mootori juures olevat kahte polti nägin aga ilmselt on neid veel?

Kust eelnähtavad pildid pärit?
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Algselt postitas: eeroz
Võlusõnaks on EPC - Electronic Parts Catalogue.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
kaupz

Algselt postitas: rivolemmik
Saingi asja korda :)

Kogu jama põhjustas üks puuleht ventilaatori labade vahel.
täiesti kullis, mul volvo v70 suht sama teema, kõrgematel pööretel hakkab "ulguma" aga salongi siseringile lülitades on vaikne. loodan et pääsen ka puhastamisega, ei tea muidugi kui kerge üritus see olema saab 97-00 mudelil.
Rivo

Algselt postitas: eeroz
Asja lammutamiseks ja kokku panemiseks kulus aega tubli 3 tundi kuna ma ei suutnud kuidagi kojamehi kätte saada ning pidin need maha võtma ühes tükis koos mehhanismiga.

Mismoodi see mehhansim kinnitub? kojameeste mootori juures olevat kahte polti nägin aga ilmselt on neid veel?

Oli vist 4 polti, pooled neist nagu keskel ja pooled vasakul servas.

Väga ettevaatlik tasub olla selle plastkatte eemaldamisel kui kojameeste varred peal kuna tuleb seda liigutada ebaloomulikus suunas ja kergesti võivad murduda kinnitused, mis seda katet klaasi poolses servas fikseerivad.

Soovitan soojalt kasutada Trionic'u mainitud tõmmitsat ja kojameeste varred eemaldada, arvatavasti sujub siis see lammutamine väga ladusalt.
eeroz

No ma kahtlustan, et se on mingi spetstõmmits. samas ilmselt oleks võimalik nt. troostis lasta ootetööna ainult kojamehe varred eemaldada ja ülejäänuga ise edasi toimetada...
Trionic
Saabiguru

Sellist tüüpi tõmmits,nagu rooliotsade avamiseks(enam-vähem selline).
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert
Auto: 9-5 Aero-R

Trionic, äkki seletad lambale ära mis on tõmmits:D
Kasutaja avatar
tripp

Algselt postitas: jupats

Üldiselt on see mingite kõvasti kinni olevate asjade lahti tõmbamiseks mõeldud riistapuu :). Trionicu kojameeste tõmmits näeb peaaegu välja nagu pitskruvi.
[Trionic]: 9-5 kapoti all peabki midagi logisema..
[IMG]http://images.spritmonitor.de/395941.png[/IMG]
qdwin
Jaan Tatikas
Auto: 9-5 Aero
Kui naine või Hemi on lahked siis Klassik ja tonnine või veel mõni Aero

Näiteks see:
http://www.avsk.ee/tdetail.php?cat=2237&de=33066
eeroz

Algselt postitas: qdwin
Näiteks see:
http://www.avsk.ee/tdetail.php?cat=2237&de=33066

Täpselt sellisega ma juba proovisin, see ei sobinud :P:P
Trionic
Saabiguru

Selline ei sobi.Üpris spetsiifiline abinõu on tegelikult.
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert
Auto: 9-5 Aero-R

Asoo:D tänud Qdwin ning tripp. Nüüd on teada miks minagi kojamehi maha ei saanud, kui hakkasin neid värvima.
eeroz

Googlest leidsin sellise asja, see peaks see eelmainitud rooliotsade avamise abivahend olema. Sedasorti viguriga vast juba saaks kojamehed ka maha.

Pilt

On keegi sellist asja kuskil poes müügil näinud?

EDIT: ise küsin, ise vastan:
http://catalog.ee.toolstore.com/webspee ... sektnr=996
http://catalog.ee.toolstore.com/webspee ... sektnr=996
eeroz

Jutu jätkuks veel niipalju, et Järvelt Toyotakeskuse kõrval olevast autoosade poest sain sobiva tõmmitsa hinnaga 140 krooni. Paras hiinakas on aga minule vajamineva töö tegi hädapärast ära ja ehk tulevikus isegi midagi veel.

Ehksiis mina sain kojamehed kätte :thumb:
Rivo

Tõstataks vana teemat, ehk oskab keegi soovitada veel mõnd konkreetsaet tõmmitsat, millega õnnestub 9-5 kojamehe varsi eemaldada. Eriti hea oleks, kui seda saaks osta kuskilt Tartust.
viktorf

mina tegin endale selle tõmmitsa ise karprauast. ei viitsi minna mõõtma mis mõõtu karpraud oli aga kujutan ette et äkki selline tolline. lõikasin sellest umbes 5cm pikkuse jupi ning ühele küljele tegin nii suure pilu et ta saaks kojamehe võllist üle libistada aga samas jääksid allesjäänud servad kojamehe taha kinni. vastaspoolele puurisin augu sealt polt läbi ja sissepoole mutter. ning pilupoolsest küljest lõikasin ühest servast nurga vähe poolviltu ära kuna juhipoolsele kojamehele on muidu seda asja raske peale ajada. asja tegin valmis umbes poole tunniga. kui kellelgi vaja võin paar pilti teha ja need näituseks välja panna
west2

79 mm tõmmits 79 eek alt konksud maha viilida.Saadaval igas suures ehitus poes ja ongi käes

Lisatud failid
Trionic
Saabiguru

Üks 120 eeku maksev rooliotsa tõmmits veidi mugandatuna sai pea täpne OEM koopia.Eelneval pildil olevaga võib kergesti kapotti rikkuda.
Vasta