Reutersi auto süttis

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
Vasta
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert
Auto: 9-5 Aero-R

"Prantsusmaa velotuuri eilsel etapil läks põlema infoagentuuri Reuters auto, milles istunud kaks fotograafi pääsesid tervelt. Ka varustus õnestus päästa. Arvatavasti süttis auto turbo. Lugu juhtus epati 110. kilomeetril, kuhu ratturid saabusid 20 minutit hiljem. Karavan suunati õnnetuslõigult teist teed pidi mööda."

SL Õhtuleht Reede, 20. juuli 2007 lk. 30

Iseenesest kurb lugu, aga asja mõte oli küsida, et kuidas on võimalik turbo süttimine. Minu teada malm nagu ei tohiks põleda. Või olen ma täitsa eilane.
dohman

Ma pakuks sellise teooria, et kuna vurr ikka läheb päris soojaks ja ka punaseks, piisab mõne õli toru lekkimisest, et seal leek tekiks.
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert
Auto: 9-5 Aero-R

Kui aus olla siis selle peale ei tulnudki ma:red:
Ühesõnaga lasid ajakirjanikud oma auto ikka korralikult ennem peeneks:cool:
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

põlevad katalysaatorid.
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
kasparius
Overboost addict

Ja oh kuidas veel seal mägedes turbo puhub koguaeg... Ratturid ju kannul, vaja hagu anda :)
Sent from my Monte Carlo using B236
Kasutaja avatar
kaarel

No justnimelt: õhk seal hõredam - järelikult peab turps rohkem vuhkima, et mootor saaks piisava hulga hapnikumolekulisid kätte. Ja kuna õhk on hõre, siis ratturitel on ka õhutakistus tillem - seetõttu minek parem ja sellistele rakettidele annab ikka autoga järgi peenestada.
:evil:
Kasutaja avatar
heikiw

Kuskil JUUTUUBIS oli video kus ullike Jaatsek Bemmiga tegi minutit 15 driftingut ja kah Kat´ist massin põlema läks ja lõpuks ta pea maha põleski.Sest need vennad arvasid et heinaga on kah hea kapotialust kustutada:D:D:D
Kasutaja avatar
wyxx

Algselt postitas: jupats
Kui aus olla siis selle peale ei tulnudki ma:red:
Ühesõnaga lasid ajakirjanikud oma auto ikka korralikult ennem peeneks:cool:

Küll veidi OT aga- ajakirjanikud on kuulsad oma "hooliva" suhtumise poolest. Kuna ise autodega tegelen, siis näen selliseid situatsioone päevast-päeva. Kui uus mudel või midagi huvitavat kohal, vaja artiklit kirjutada ja nemad muidugi proovivad.

Näide- tavamudeli (marki ei hakka praegu nimetama) sportvariant (võimsuselt nii 9-5 Aero lähedane) viibis ajakirjanike käes pool päeva- tagastati täiesti ribadeks sõidetuna. Ärme hakkame siin nüüd rääkima- oleks korralik-vastupidav auto siis poleks midagi juhtunud jne. Teistelgi markidel on selliseid probleeme olnud.

Samas sõitis 1 Eesti tuntud ralliäss sellega promoürituse raames ringrada- auto käis kui kellavärk ning liikus jõudsamalt edasi kui ennemuiste. Kõik oli OK!

Mis on jutu point- kui ei oska, ära näpi- vähemalt don't push it to the limit!
Vasta