Ni siis, mõtlesin et õlitan süüteluku ära, panin törts õli sisse ja hakkan võtit keerma ei midagi, ei keera ja kõik, siis läks veel roolilukk ka pale ja kõik:wall:
Pea kaks tundi väänamist ja õlitamist luku kallal ei midagi!!
Keerasin alumse katte lahti, mis edasi kuidas luku kätte saan, äkki on kuskil mingi joonis olemas selle kohta!
Mul homme vaja hädasti sõita!!
Äkki oskab keegu aidata!!
9000 süütelukk ei keera.
-
- Leidur Leo
- Auto: Maserati Quattroporte
Kas õlitamise tagajärjel ei võinud need pisikesed jublakad seal luku sees mingisse valesse asendisse jääda ning sellepärast nüüd asi ei toimigi. Suruõhku süüteluku sisse lasta? Ehk aitab.
Eelnevad postitused on väga naljakad. Tükk aega sai ikka naerda.
Mõtlesin ise ka seda sama, homme löön suruõhu taha, lasen või pooleks selle süüteluku;)Algselt postitas: SAABNINETHOUSAND
Kas õlitamise tagajärjel ei võinud need pisikesed jublakad seal luku sees mingisse valesse asendisse jääda ning sellepärast nüüd asi ei toimigi. Suruõhku süüteluku sisse lasta? Ehk aitab.
Räägitakse, et ka minu tonnisel olla kunagi lukk koos roolilukuga nii umbe läinud, et ei saanud enam midagi, Anti andis kuidagi abi sellele.
Ei tea, kas on minu auto viga või kõigil, et kui võti väljas ja roolilukk peale keerata, siis mõnikord tahab võti ikka tugevat väänamist saada, enne kui keerama hakkab ja ka süüdet anda saab?
Ei tea, kas on minu auto viga või kõigil, et kui võti väljas ja roolilukk peale keerata, siis mõnikord tahab võti ikka tugevat väänamist saada, enne kui keerama hakkab ja ka süüdet anda saab?
-
- Leidur Leo
- Auto: Maserati Quattroporte
Minu tonnistel on nii, et vahepeal kui võtme välja tõmbad siis roolilukk ei rakendu. Üks tugev klõps peaks käima kui võtme välja tõmbad. Seejärel uuesti võtme sisestamisel ei ole võimalik seda kuhugi keerata, konkreetselt kinni on. Siis tuleb võtit ja rooli igatepidi liigutada, eriti võtit. Mõnikord tuleb seda päris pikalt teha ja kohati viskab juba üle. Valgel tonnisel oli eriti sellega probleeme, mustal on paar korda ette tulnud. Aga jah selle võtme liigutamisega olen asja toimima saanud.
Süütelukku EI TOHI kunagi õlitada.Küsi suvalise lukussepa käest,kui ei usu. Lukusüdamiku saab kätte väga lihtsalt,aga eelduseks on,et võti keerab.Muidu aitab ainult purustamine.Algselt postitas: ametivend
Ni siis, mõtlesin et õlitan süüteluku ära, panin törts õli sisse ja hakkan võtit keerma ei midagi, ei keera ja kõik, siis läks veel roolilukk ka pale ja kõik:wall:
Pea kaks tundi väänamist ja õlitamist luku kallal ei midagi!!
Keerasin alumse katte lahti, mis edasi kuidas luku kätte saan, äkki on kuskil mingi joonis olemas selle kohta!
Mul homme vaja hädasti sõita!!
Äkki oskab keegu aidata!!
Vanade tonniste lukkude tüüphäda,et võti on liigselt kulunud,mistõttu lukumuugid kuluvad viltu ja lõpuks võti ei keera enam.Kui õlitada,läheb asi palju kiiremini untsu.
Aidata oskaks küll,kui masin minu juures oleks:o
Saabidega seotud voodoo ja -abi
www.ferdinand.ee – Autodiagnostika – SAAB diagnostika, remont ja elektritööd – AAC Ferdinand OÜ - tel. 5272989
www.ferdinand.ee – Autodiagnostika – SAAB diagnostika, remont ja elektritööd – AAC Ferdinand OÜ - tel. 5272989
- Cyber
- Täiesti Mõttetu Mölaööbik
- Auto: 9000 '96, V70 '03
- Kontakt:
Tegin teema läbust puhtaks.
Üldiselt kui roolilukk peal on siis ei tohigi väänata seda võtit kõvasti, murrate võtme ära. Liigutage pisut rooli ja kui te süütelukk veel vähegi elus on, käib see klõks üsna kergelt ja lukk tuleb maha. Kui juba maadlema peab pidevalt, tuleks mõelda uue luku peale.
Üldiselt kui roolilukk peal on siis ei tohigi väänata seda võtit kõvasti, murrate võtme ära. Liigutage pisut rooli ja kui te süütelukk veel vähegi elus on, käib see klõks üsna kergelt ja lukk tuleb maha. Kui juba maadlema peab pidevalt, tuleks mõelda uue luku peale.
Oli omal ka kunagi sarnane häda, et süütelukk ei tahtnud keerata.
Eks võti ja lukk olid mõlemad korralikult kulunud ka, võtme sai suvalises asendis pesast välja tõmmata.
Ja siis äkketse ühel talvisel krõbedalt külmal õhtul ei tahtnud võti enam üldse keerata. Mässasin väänasin miski pool tundi, abi ei miskit. Lõin käega ja astusin jala kodu poole.
Järgmine päev lasin uue võtme teha, mis probleemi lahendas.
Eks võti ja lukk olid mõlemad korralikult kulunud ka, võtme sai suvalises asendis pesast välja tõmmata.
Ja siis äkketse ühel talvisel krõbedalt külmal õhtul ei tahtnud võti enam üldse keerata. Mässasin väänasin miski pool tundi, abi ei miskit. Lõin käega ja astusin jala kodu poole.
Algselt postitas: Nöx
Oli omal ka kunagi sarnane häda, et süütelukk ei tahtnud keerata.
Mul uued tagavaravõtmed ka olemas, proovisin nendega ka, aga ei midagi
- NO FEAR
- Säärane Mulk
- Auto: päris mitu...
See lõksakas kui võtme välja tõmbad, peab käima. Sama viga mul oli ka. Põruta seda süütelukku rusikaga. Kui see lõksaks käib, siis saad võtma sisse ja keerata ka!. Muidu saad lihtsalt võtme sisse aga keerata ei saa.
Algselt postitas: NO FEAR
See lõksakas kui võtme välja tõmbad, peab käima. Sama viga mul oli ka. Põruta seda süütelukku rusikaga. Kui see lõksaks käib, siis saad võtma sisse ja keerata ka!. Muidu saad lihtsalt võtme sisse aga keerata ei saa.
Nii, peale pikka jebimist sain luku kuidagi moodi käima, se lõksatus käib küll!!
Aga lukk enam nii ei tööta nagu ennem, enne kui keerama hakkab tuleb ikka võtmega veits lõksutada!!
Tuleb vist luku südamiku vahetus ette võtta?
Kui keeruline se muidu on ja kust uue südamiku saan?
Mulle tellis uue Anti. Põhimõtteliselt saab VIN-koodi järgi uue tellida, eeldusel, et _kõik_ lukud ei ole varem vahetatud (Antil olla selline juhus olnud korra). Töö kohta ei tea, nemad vahetasid.Algselt postitas: ametivend
Ei pea tingimata vahetama.Olen need kõik suutnud käima korralikult panna.See "klõpsatuse" funktsioon tuleb ära killida ja muugid täpseks viilida.Algselt postitas: ametivendAlgselt postitas: NO FEAR
Nii, peale pikka jebimist sain luku kuidagi moodi käima, se lõksatus käib küll!!
Aga lukk enam nii ei tööta nagu ennem, enne kui keerama hakkab tuleb ikka võtmega veits lõksutada!!
Saabidega seotud voodoo ja -abi
Algselt postitas: TrionicEi pea tingimata vahetama.Olen need kõik suutnud käima korralikult panna.See "klõpsatuse" funktsioon tuleb ära killida ja muugid täpseks viilida.Algselt postitas: ametivendAlgselt postitas: NO FEAR
Elaks ma tln või lähiümbruses oleks ma juba ammu su uksetaga:)
- NO FEAR
- Säärane Mulk
- Auto: päris mitu...
Algselt postitas: jupats
Eks see sama mure on paljudel(saabiomanikest) Lõuna- ning Keskosariikide elanikel.![]()
:facts::facts::facts:
Tõsijutt, eks ta ole. Oleks tõesti Tallinna ligidal (tegelt elada ei tahaks), siis oleks tihedamini Troosti poiste ukse taga ja koputaks ning paluks armu...Kuigi mul nende autodega siiamaani suht õnneks läinud. Uue projektiga peab vist aga tihedamini Tallinnasse kimama. Kui see asi õnnestub.