Tekkis soov installeerida tonnisesse 300W inverter. Selleks oleks vaja leida juhe, kus on 30A kaitse taga. Kõrvalistuja jalgade juurest katte eemaldamisega tekkisid järgmised küsimused:
Mis tross kinnitub punktis 1 (lihtsalt uudishimust)?
Mis otstarbel see 5A kaitse on pika juhtme nr2 otsas ja mis juhe see on?
Mis pundar on nr3 juures (otsad paistavad, pundar on inverteri taga)?
Mis metallkarp on nr4?
Mis pruun kaabel on nr5, ühenduskohal on teip ja kiri inspected ...?
Kas esiistmete all olevad kastid-pistikud on seotud helisüsteemiga (ei ole pildil)?
ning lõpuks Kas on mingit mõistlikku kohta, kust saada 30A voolu? Ise läheneks sigaretisüütajale tagantpoolt.
Lisatud failid
Juhtmepundar... (pildiga)
- Cyber
- Täiesti Mõttetu Mölaööbik
- Auto: 9000 '96, V70 '03
- Kontakt:
pakun et see pruun on antennikaabel. Mul on ka miski selline pruun kaabel seal taga.
Ise võtsin kah inverteri jaoks sigaretisüütajast särtsu. Seda küll eestpoolt, sihtotstarbeliselt seda süütajat nagunii ei kasuta.
Istme all võib väga suure tõenäosusega olla küll helisüsteemiga miskit seotud, minu mäletamist pidi käis seal originaalvõim. Kui sul miski aftermarket stereo seal on, siis on võimalik, et originaal on lihtsalt välja visatud ja need "puntrad" on jäänukid sellest.
Ise võtsin kah inverteri jaoks sigaretisüütajast särtsu. Seda küll eestpoolt, sihtotstarbeliselt seda süütajat nagunii ei kasuta.
Istme all võib väga suure tõenäosusega olla küll helisüsteemiga miskit seotud, minu mäletamist pidi käis seal originaalvõim. Kui sul miski aftermarket stereo seal on, siis on võimalik, et originaal on lihtsalt välja visatud ja need "puntrad" on jäänukid sellest.
mina lammutasin lahti kõrvalistuja kindalaeka taguse kaitsmete ploki.
Seal on vabu, otse akult tulevaid + klemme, nii kitsamaid kui laiemaid.
Aga inverterit ja seda klemmirida ühendava kaabli külge soovitan soojalt panna ühe sobiva amperaažiga kaitsme (tüüpi sarnase, mis su pildil tähistatud numbriga 2)
Seal on vabu, otse akult tulevaid + klemme, nii kitsamaid kui laiemaid.
Aga inverterit ja seda klemmirida ühendava kaabli külge soovitan soojalt panna ühe sobiva amperaažiga kaitsme (tüüpi sarnase, mis su pildil tähistatud numbriga 2)
Ei. Ma ei kihuta. Ma lihtsalt lendan madalalt.
AINULT aku pealt soovitan sellise voolutarbega ahelat tuua.Sigaretisüütaja ahel unusta kohe ära ja ka teised suure voolu ahelad on tavaliselt viimase voolupiirini rakendatud.Otsi vaba releepesa relee-kaitsmekarbist ja tüüri ahelat läbi relee, või keia kaitsmekarbist vaba kaitsmeauk,kus terminaalipoolne klemm sees ja voolu all.Lisa sinna teine ISO klemm ja juhe ning ongi olemas..See oleks veelgi parem variant.
Ülal pildilolev on kõik kellegi isepaigaldatu(peale antennikaabli) ,arvatavasti seotud kunagise helisüsteemiga,või telefoni,või naviga.
Ülal pildilolev on kõik kellegi isepaigaldatu(peale antennikaabli) ,arvatavasti seotud kunagise helisüsteemiga,või telefoni,või naviga.
Saabidega seotud voodoo ja -abi
www.ferdinand.ee – Autodiagnostika – SAAB diagnostika, remont ja elektritööd – AAC Ferdinand OÜ - tel. 5272989
www.ferdinand.ee – Autodiagnostika – SAAB diagnostika, remont ja elektritööd – AAC Ferdinand OÜ - tel. 5272989
Trionicul täiesti õigus. 30A on liiga suur vool, et seda lihtalt "kusagilt võtta". Isegi generaatorile on see 1/3...1/4 tema võimsusest!
Mõistlik on otse akuklemmilt, seejuures 30A kaitse vahetult aku lähedusse, et lühis ei satu tulema akuklemmi ja kaitsme vahelt. Loodetavasti lühist ei tulegi, aga kui juhtub, siis katsu ette kujutada mis toimub juhtmega, kui seda läbib 300-500A vool.
Sigaretisüütaja pesa talub kuni 10A, aga soovitav on sinna ühendada mitte üle ~ 6A tarbimisega asju.
Mõistlik on otse akuklemmilt, seejuures 30A kaitse vahetult aku lähedusse, et lühis ei satu tulema akuklemmi ja kaitsme vahelt. Loodetavasti lühist ei tulegi, aga kui juhtub, siis katsu ette kujutada mis toimub juhtmega, kui seda läbib 300-500A vool.
Sigaretisüütaja pesa talub kuni 10A, aga soovitav on sinna ühendada mitte üle ~ 6A tarbimisega asju.