Mul mõlemal isendil on eelmised omanikud natuke lohakad olnud. Neid katkiste äärte, ja kriibitud värviga velgesid ei ole enam üldse ilus vaadata.

Algselt postitas: renemaajarv
Et sai siis omalt poolt 2 velge sirgex venitatud sellises kohas nagu "Vihur Auto"
Veerenni 56. Ühe velje eest mis oli totaalselt kõver(silmaga näha) ja korraliku pagusaanud, küsiti 1400 raha ja teise eest mis oli oluliselt sirgem 1000.-
Talitasinselliselt, et vahetasin masinal sussi niidi vastu ja viisn selle remonti Nii käisin 2 päeva järjest(1 velg päevas). Värviparandust ei lasknud spetsiaalselt teha aga vanad olid sellegi oolest halli veljle pritsinud(väike erinevus on lähedalt vaadates iseg näha)
Algselt postitas: D116Odavam tuleks välja veljed Tartuse parandama tuuaAlgselt postitas: renemaajarv
Et sai siis omalt poolt 2 velge sirgex venitatud sellises kohas nagu "Vihur Auto"
Veerenni 56. Ühe velje eest mis oli totaalselt kõver(silmaga näha) ja korraliku pagusaanud, küsiti 1400 raha ja teise eest mis oli oluliselt sirgem 1000.-
Talitasinselliselt, et vahetasin masinal sussi niidi vastu ja viisn selle remonti Nii käisin 2 päeva järjest(1 velg päevas). Värviparandust ei lasknud spetsiaalselt teha aga vanad olid sellegi oolest halli veljle pritsinud(väike erinevus on lähedalt vaadates iseg näha)![]()
Algselt postitas: renemaajarv
Et siis uurisin ka seda paranduse teemat.
Kusagil mainiti, et Järve keskuse 0 korrusel teeb keegi rehvitöid. Need mehed on tänaseks oma tegevuse lõpetanud.
valuvelg.com tahab aga , et veljed viidaks ilma rehvideta kohale ja hinnad hakkavad 17" velje puhul 900.-/tk. Pidi puuduma ka selline võimalus, et sõidad kohale ja krutid veljed ise ükshaaval alt ära:o
Kuna minu veljed olid proovikivina tehtud siis sain natuke soodust , aga muidu Rantto arvas et alla 4 velge kokku alla 2500 EEKI teha ei tasu.Algselt postitas: jack
mis selline "renoveerimine" ka rahanumbris välja nägi?
Muidu nagu uued näevad välja küll
Ma arvan, et originaalis on läbipaistev happekrunt metallile peale lastud ja siis lakk peale.See happekrunt tagab 100% vee ja õhukindluse.Miks ta siiski lahti tuleb, on sellest, et kivide tekitatud vigastustest läheb läbiv auk metallini ja sealt hakkabki oksudeerumine arenema, st laki ja metalli vaheline oksiidikiht tekkima.Kui ma neid siin ühele inimesele kuuluvaid Aero rattaid ilustasin, siis lasin selle loo endale kõik selgeks teha.Aga kuna sellel aero rattal oli serv lakitud metalliga ja kodar värvitud osaga, siis oli väga keeruline seda ilusat metalliranti säilitada.Algselt postitas: Trionic
Samas kohe küsiks: mul on schnitzeri veljed,magneesium/titaan/bla bla sulamist.
Värvimata,lihtsalt poleeritud-lakitud. Lakk on kahjustada saanud veljehappega.Tahaks lasta lakkida,aga kõik võõbad väidavad,et ei saa lihtsalt lakkida,vaid peab värvima,siis lakkima. Krt,nad on ju lihtsalt lakitud. Tegin kevadel proovi,nühkisin veerand velge lakist puhtaks,ei poleerinud. Kolmas kuu läheb ja haljas osa on endiselt perfektne.Ei oksüdeeru,ega määrdu.
Millega ma peaksin lakialust töötlema,mis lakki kasutama ja kes lakiks? Ise eemaldan vana laki.
Algselt postitas: avelito
Kas veljeparanduses on võimalik ka velgesid üle lakkida, või värvida. Ja kas on võimalik ka kulunud servi taastada?
Mul mõlemal isendil on eelmised omanikud natuke lohakad olnud. Neid katkiste äärte, ja kriibitud värviga velgesid ei ole enam üldse ilus vaadata.![]()
Ma parandasin 18" valuvelge, tööga väga rahul:thumb: ja hind norm.Algselt postitas: suurAlgselt postitas: D116Odavam tuleks välja veljed Tartuse parandama tuuaAlgselt postitas: renemaajarv
Talitasinselliselt, et vahetasin masinal sussi niidi vastu ja viisn selle remonti Nii käisin 2 päeva järjest(1 velg päevas). Värviparandust ei lasknud spetsiaalselt teha aga vanad olid sellegi oolest halli veljle pritsinud(väike erinevus on lähedalt vaadates iseg näha)![]()
Ma arvan, et velje mõõdud (ning kaudselt ka hind) on remondihinnaga seotud.
Kui rene auto teemat vaadata, saad aimu, milistrest velgedest jutt.
Siin on üks pakkumine Olen ka mujal foorumites kiitust näinud. Hinnatasemest vms. ei tea ma midagi, eks tasub küsida.Algselt postitas: ptrt
Nii, nüüd tõstan mina seda vana teemat. Karm elu on esimeste velgede ääred väga ära närinud, kas on mõni uus tegija tekkinud või kellelgi häid kogemusi jagada?