9-5 aero rõhk

Vasta
driven

Küsimus eelkõige 9-5 aero (184kw) omanikele. Kahtlused tekkisid just sellest et tipp kiiruseks sain 245 odomeetri (3 inimest autos) järgi aga olen kuulnud et aerod peax vabalt 260kmh minema. Teien asi mis kummalisena toimib on rõhu näidik mis max rõhul läheb kollase ja punase piirile kuigi loogiline olex kui ta lähex punase keskele. Teada tahakski et kas peabki rõhu näidik punase algusesse pidama jääma või peab hakkama viga otsima. Ettetänades
IFF
Saabiklubi liige

Sohh. 3 inimest autos ja sa hangid kiiruseid 245 km/h ??? :poke:

Alustame sellest, et kui sa seda just kinnisel alal seda ei teinud siis on päris hirmus lugu.

Kuid miks sa arvad, et su odomeeter ei valeta? Oled sa vaadanud mis mõõdus rehvid sul all on? ja üldiselt sellise kiiruse juures on sadu pisidetaile, mis su kiirust vähendada võivad. Teekatte materjal, tuul, kallak, kütus, kaal, teepikkus, halb karma, auto seisukord, rehvide olukord ja rõhk. jne jne. :wtf:
Iga ratas veab and then some!
driven

katsetuse tegin pärnu mnt mingi nv päeva varahommikul kui tee oli inimtyhi muul kellaajal ohutuse mõttes pole võimalik sellist kiirust ka proovida ja see kiirus ainult hetkeks. Rehvid nagu ikka aerodel 225/45 R17 olid vist.
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Esiteks, miks ma küll arvan, et spido valetab. Teiseks, millega sa mõõtsid? Kolmandaks, on seal ilmselt 250 peal elektroonika ees, nagu enamusel autodel (see on nüüd mu enda arvamus, mitte fakt) ja neljandaks ära enam nii tee, isegi mitte varahommikul tühjal teel, eriti veel teiste inimestega koos autos.

Seier punase ala alguses on normaalne.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

killer on the road!
nõme värk.
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
Kasutaja avatar
Skybound

Algselt postitas: Cyber
Esiteks, miks ma küll arvan, et spido valetab. Teiseks, millega sa mõõtsid? Kolmandaks, on seal ilmselt 250 peal elektroonika ees, nagu enamusel autodel (see on nüüd mu enda arvamus, mitte fakt) ja neljandaks ära enam nii tee, isegi mitte varahommikul tühjal teel, eriti veel teiste inimestega koos autos.

Seier punase ala alguses on normaalne.

9-5 manualist oleks nagu meelde jäänud, et Aerol vähendatakse turborõhku 250 km/h peal (ja teistel 9-5 mudelitel 240 km/h peal). Seega tsipa teistsugune põhimõte, kui sakslaste elektrooniline piiraja. 260 on vist veitsa palju pakutud.... ehk uuest peast, 1 inimesega autos ja spetsiaalsetes tingimustes on võimalik. Turborõhu näidiku kohta ei oska midagi öelda, Kiltsil kiirendades ei taibanud seda jälgida :)

Ja 3 inimest autos kohta ütleks nii, et..... minu elu arvatavasti kõige ohtlikum moment toimus nii, et ma seda ise õigel ajal ei teadnudki. Nimelt sõber otsustas oma uue autoga "vajutada" Peterburi maantee sirge peal kuni 200 km/h ja meid oli autos 4 inimest.... Ei tundunud väga ohtlik, arvestades seda, et ilm oli ilus, tee sirge ja puhas ja auto heas korras. Olin ise tagaistmel. Hiljem selgus, et..... ühel rehvil oli suur muhk külje peal, mis oli saadud arvatavasti eelnevalt kruusateel ühest pommiaugust läbi sõites ja see muhk oli koos meiega kogu Peterburi maantee. Ei hakka spekuleerima teemal, mis oleks saanud selle muhu lõhkemisel 200 kiltsi tunnis :poke: Nii et seltsimehed autojuhid: kui teised inimesed autos, siis mõelge enne, milline vastutus teil lasub - enne kui vajutama hakkate :nono:
"Why do those people who drive SAAB have THAT smile on their face?!" / J.Clarkson
Trionic
Saabiguru

Algselt postitas: driven
Küsimus eelkõige 9-5 aero (184kw) omanikele. Kahtlused tekkisid just sellest et tipp kiiruseks sain 245 odomeetri (3 inimest autos) järgi aga olen kuulnud et aerod peax vabalt 260kmh minema. Teien asi mis kummalisena toimib on rõhu näidik mis max rõhul läheb kollase ja punase piirile kuigi loogiline olex kui ta lähex punase keskele. Teada tahakski et kas peabki rõhu näidik punase algusesse pidama jääma või peab hakkama viga otsima. Ettetänades

Kõigepealt tekita mingi arusaadav pealkiri oma postitusele:wall:
Mis rõhk sel aerol ikka on.
kasparius
Overboost addict

See auto ei saa 260 kuidagi minna. Ei tea küll mis aerod need on mis 260 vabalt lähevad :D (stock)
Kui ei eksi, siis piiratakse rõhku mingil väga suurel kiirusel. minu autol alates 235kmh.
Originaalis ongi punase-kollase piiril rõhukell.
Krt miks foorumisse sellist juttu tullakse ajama.... võiks omavahel sõpradega ehk, aga kohe niimoodi suure kella külge?
Sent from my Monte Carlo using B236
Kasutaja avatar
waldoS

Kihutamise koht on Saksamaa kiirteed, sai just ise sealt tuldud, väga lahe oli. Ikka müstika on, kui ise rahulikult 200 km/h kulged ja sust nagu magavast elevandist mööda sõidetakse...

Kiirusekummardajatele soovitan sinna minna, endal on tükiks ajaks kihutamise isu täis.

Sorry OT pärast
Hendrique

Algselt postitas: driven
245 km/h, pärnu maanteel, 3 inimest autos ja kurat, rõhk liiga madal, kiirus liiga väike...

Heh, rullnokad BMW-dest Saabidesse kolinud või :D
Hea, et sa ei öelnud veel, et öösel oli jube läbrakas ja vastu hommikut oli vaja käppelt tallna pealeka ja tsikkide järgi minna. Järgmine kord, avalikus foorumis, valeta, et proovisid seda liikluseks suletud rajal ja üksi, muidu võib-olla inimesed, kes oskaksid su tehnilistele küsimustele vastata, vaatavad "natuke imelikult" sinu pihta.
Vasta