Turvavöö- lihtsaim ja parim kindlustus

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
ill
Saabiklubi liige

Algselt postitas: napoleon
Pole selle üle uhke ja ei propageeri sellist käitumist, aga tööle sõites panen turvavöö peale kohas, kus politsei tihti passib. No ei meeldi see vöö... üks natuke äkilisem liigutus ja lukustub. Samas kaassõitjatelt nõuan turvavöö kinnitamist - minu elu on minu asi, aga kellegi teise elu enda hingele ei tahaks.

Turvapadjaga autos on ilma vööta paras enesetapp sõita, õnnetuse korral lendab padi lahti, vööd kinni ei ole ja kohtudki avaneva padjaga.
muuseas

olen kohtunud avaneva padjaga... hea oli, et avanes, muidu oleks vist hullemini läinud.. rihm oli lahti, muideks :red: üks punto tuli annateed ja kiirusepiirangut eirates ette ning sai matsu täpselt keskele külge. mul ei kukkund isegi prillid eest ära, teisest viidi mõlemad sõitjad ära, pärast juht istus ise kiirabisse, teine lamas... õnneks midagi hullu vigastust kellelgi ei olnud.

kuid rihma kasutan aina tihedamalt, hakkab see vana taksojuhi-harjumus kaduma. pisipoiss ka tuletab alati meelde - issi, pane rihm kinni!
Renault Espace '07 2,2 102kW Pilt
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Endal kah ikka kinni need paelad. Korra proovisi ka lahtise vööga sõita ja kuidagi ebamugav hakkas, sihuke loll tunne, et oled istmel nagu liiga vabalt. Mugavam istuda, aga samas ebamugav olla...ei oska seletadagi :mad:

Reisijatele, just tagumistele, tuleb alatihti meelde tuletada. Eks tundub neile seal taga kuidagi ohutu, suhteliselt pehmed esiistmete seljatoed jne. Mõni lausa koogutab tagistme keskel, et ette näha ja juttu ajada...ei taha alati pahasti öelda, aga soovitan küll istuda mõistlikult ja kinnise vööga. Ja kahjuks üsna paljud peavad mugavust ohutusest olulisemaks :red:

Sama igasugu kauba vedamisel, misiganes saab autosse laotud - asjade asukohad ikka selle arvestusega, et laupkokkupõrkel on need kümneid kordi raskemad ja niidavad hirmsasti.
Kasutaja avatar
petsraibe

kuna vanasti oli alati kiire, siis kinnise vööga oli kurvides mugavam. pealegi oli politseil üks asi vähem, mille kallal nokkida. praeguseks ajaks on ilma turvavööta vähemalt sama imelik nagu ilma riieteta sõita. harjumise asi.
iisak

Algselt postitas: sebastian
Endal kah ikka kinni need paelad. Korra proovisi ka lahtise vööga sõita ja kuidagi ebamugav hakkas, sihuke loll tunne, et oled istmel nagu liiga vabalt. Mugavam istuda, aga samas ebamugav olla...ei oska seletadagi :mad:
Minu meelest NG "tabureti" peal polegi võimalik ilma vööta püsida:wall:
Kunagi kui noor ja loll olin siis ei viitsinud kunagi peale tirida-nii mõnigi trahv selle eest saadud. Nüüd olen vanem(ja sama loll) ja täiesti refleks on sõitma hakates peale sikutada. Ei oska ilma olla enam....
Samas linnas vaatad küll,et mõne mehe moto on:
"Siin autos turvavööd ei kinnitata-siin autos surrakse nagu mees!":gun::angry:
Anything less than 1 BAR (14.7psi) is not boost. It's a vacuum leak...
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Algselt postitas: iisak
Kunagi kui noor ja loll olin siis ei viitsinud kunagi peale tirida-nii mõnigi trahv selle eest saadud.
Sama siinpool, aga trahvi pole saanud. No eks ma olin noor siis, kui trahvi sihukese eksimuse eest veel ei tehtudki :cool:.

Aga kui nüüd päris aus olla ja tagasi mõelda kaugemasse aega, siis mis tolku oleks need Zhiguli traksid kinnitada?
Krt astud autost välja, lähed putkasse suitsu ostma ja alles putka juures avastad, et turvavööd jäid avamata. No peaaegu.
Need paelad tolknesid niisama jalus ja takistasid igal võimalikul moel. Ei saanud ei juhtida ega ka niisama rooli taga särada.
Saabidega olen siiski alati juhiistmel ja kõrval vöö kinnitanud. Taga istudes...hakkasin "korralikuks" natuke hiljem.
Kasutaja avatar
indrek

Turvavöö alati.
Kaasreisijatele meeldetuletuseks natuke pidurit ja siis panevad ka peale..
Kasutaja avatar
kaarel

Ilma rihmata ei sõida. Sama nõuan ka teistelt.

Kui minu autos reisida sooviv isik ei taha vööd peale tõmmata, siis suund sisse, auto teeserva ning palun jala edasi minna. Selle peale kipub eriti vanem generatsioon miskipärast solvuma.

Põhjenduseks toon selle, et ette lennates võib lahtine tagaistuja mind ära tappa ja tuuleklaasi ära lõhkuda. Eriti nõme kui oimetuks klopitud verine keha kogu auto ära trööpab. Taoliste olustikupiltide kirjeldamine võtab õnneks vastuvaidlemise soovi ära. ;)

PS. Viimasel ajal nõuan reisijatelt ka kõigi mittevajalike esemete asetamist pakiruumi.
Mustang

Ilma rihmata sõites on tunne, nagu midagi on puudu, mis sind toolis hoiaks - seega alati kinni ja väike pingutus juurde, et kindalmini toolis kinni! :headbang: Tegelikuses 9-5-l seda väga teha poleks vaja, kuna automaatne eelpinguti tõmbar rihma avarii korral ikka kõvasti pingule, aga samas lõdva rihm ei hoia normaalselt toolis.

Suuri avariisi pole olnud (nüüd 3 x üle vasaku õla), seega ei tea mis tunne on turvavööjutt üle rinna :P Teisest küljest, ega polegi suurt pauku vaja, et peaga esikaasi lennata + turvapadjaga litakas.
Kasutaja avatar
toolip

Minu autos turvavöö kohustuslik. Nagu ülevalpool juba mainitud...imelik tunne on ilma.
Töömasinas ei tuleks mõttesegi ilma rihmata olla. Patju kah pole:) :) :) Rihmad on 5 punkti kinnitusega. Vabamal hetkel võid lasta 3 kinnitust lahti:)
Kasutaja avatar
kaarel

Algselt postitas: toolip
Töömasinas ei tuleks mõttesegi ilma rihmata olla. Patju kah pole:) :) :) Rihmad on 5 punkti kinnitusega. Vabamal hetkel võid lasta 3 kinnitust lahti:)
OT: Aga miks sa maskidest ei räägi, mis laksu korral välja vupsavad (need jänese ja karu omad)? Ja päästevestidest? :P
Kasutaja avatar
wyxx

Siin ju päris mitu lugu kus SAABlastel isiklikud teravad kokkupuuted teemaga. Kes tuttavatest on isegi elu kaotanud jne. Ise tooksin sellise näite- teismeline tüdruk, kes olude sunnil tihti minu auto tagaistmel sõitis:), jättis turvavöö alati kinnitamata. Liikluses tekkis situatsioon, kus oli vaja äkitselt pidurdada. Kiiruseks ca. 30 km/h. Täiesti süütu situatsioon, kas pole. Tüdruk põrkas peaga vastu esiistet... valutav pea ja lõualuu tegid talle selgeks, et turvavöö on vaja alati kinnitada. Tema sõnul ei oleks ta uskunud, et nii väikesel kiirusel liigeldes võib pauk nii vägev olla.

PS. Kollaste uudiste austajatele- tegemist oli lähisugulasega.:D
Kasutaja avatar
TGB
Saabiklubi liige

Sõbrad on ikka naerda saanud üksjagu kui suvila aiast välja sõitma hakates käsi iseenesest rihma peale kakub. 20 meetri pärast jään seisma et autost väljuda ja värav kinni panna.. siis vannun! :)
andres
Saabiklubi liige

Kasutan ise ja nõuan kaasreisijatelt kui unustavad.
:drive:
ssilverr

Ikki kasutan, ta tuletab meelde ka seda, et vöö peal oleks,
aga õnneks väikse hooga sõites ei tee sellest probleemi kusagil 20 ja natukene üle hakkab valjult meelde tuletama hea võimalus selleks et vaikselt autot liigutada, polegi seda proovinud, et kas ta ka miski aeg järgi annab selle piiksumisega või jääbki piiksuma...
fofa

Ise olen ilma turvavööta crashis väga napilt ellu jäänud, veel napimalt jäi alakeha liikuma. Igatahes kui naudid tunnet, kuidas rinnakorv vastu rooli praginal puruks lendab, lõhkised kopsud suu kaudu välja tahavad tulla, selgroog kaheksast lülist puruks lendab ja kokku umbes aastat haiglas, siis andke minna! Tunni aja jooksul mudas auto ja kraavi vahel reanimobiili oodates võtsin vastu otsuse, et see jääb viimaseks korraks, siiani olen endale antud lubadusest suutnud probleemideta kinni pidada...
qdwin
Jaan Tatikas
Auto: 9-5 Aero
Kui naine või Hemi on lahked siis Klassik ja tonnine või veel mõni Aero

Enamikel juhtudel on tõesti kasu kui turvavöö on peal. Ühe konkreetse Mazdaga juhtunud avarii puhul ütlesid kiirabi töötajad taga keskel istunud inimesele, hea et teil turvavöö ei olnud peal. Katus volditi keskelt allapoole kokku, inimene jõudis enne seda lennata esiakna kaudu põllule.
See oli juhtum rubriigist erand kinnitab reeglit.
Turvavöö ei ole minu jaoks probleemiks, elu on näidanud et isegi linnaliikluses on see vajalik. http://www.saabnet.ee/foorum/viewthread ... 71#pid6357
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Selle tarbeks on paljudel avalikel üritustel väljas see autoistmega kelk, mis 7 km/h vastu seina sõidab. Väga paljud proovijad ei ole uskunud, kui kõva matsu see annab..;)
Algselt postitas: wyxx
Tüdruk põrkas peaga vastu esiistet... valutav pea ja lõualuu tegid talle selgeks, et turvavöö on vaja alati kinnitada. Tema sõnul ei oleks ta uskunud, et nii väikesel kiirusel liigeldes võib pauk nii vägev olla.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
petsla

Ignorantsetele kaasreisijatele, kes viisakat sõnalisist soovitust kuulda ei võta, aitab natukese aja pärast "nigu muuseas" veidi järsem piduritallamine.
Kas uuematel saabidel on turvavöö meeldetuletus veidi viisakamaks disainitud? Ntx nagu Subarul, kus hakkab lahtise vööga kiirusel üle 20 km/h vastik pinin, mis enne järgi ei jää kui vöö kinni. Väravast sisse-välja sõidul aga ei pea tüütut plännimist kuulama.
qdwin
Jaan Tatikas
Auto: 9-5 Aero
Kui naine või Hemi on lahked siis Klassik ja tonnine või veel mõni Aero

Algselt postitas: petsla
Kas uuematel saabidel on turvavöö meeldetuletus veidi viisakamaks disainitud? Ntx nagu Subarul, kus hakkab lahtise vööga kiirusel üle 20 km/h vastik pinin, mis enne järgi ei jää kui vöö kinni. Väravast sisse-välja sõidul aga ei pea tüütut plännimist kuulama.
9-5 puhul saab vastavat funktsiooni Techi abil aktiveerida või vaigistada. Võtsin maha kuna ei saanud parempoolsele esiistmele ei kotti ega lasteistet panna. St. ka suurem läpaka kott tuli viksilt turvavööga kinni aheldada. 9-5 muutus eriti häälekaks pärast mõnda hoiatust.
AndresV
Auto: 40/60 rida6
Kontakt:

Algselt postitas: qdwin
9-5 puhul saab vastavat funktsiooni Techi abil aktiveerida või vaigistada. Võtsin maha kuna ei saanud parempoolsele esiistmele ei kotti ega lasteistet panna.
miks? lapseiste käib ju samuti vööga kinni? Mul pidevalt üks lapseiste esiistmel.
Algselt postitas: qdwin
9-5 muutus eriti häälekaks pärast mõnda hoiatust.
mis mõttes? Mul teeb 7 plänni ja jääb siis vait.
AndresV
Auto: 40/60 rida6
Kontakt:

Algselt postitas: Eleri
Olen kohanud seda, et piinlik on panna kõrvalistmel turvavööd peale, sest juht vaatab otsa, ilmega "Et miks vöö, kas sa ei usalda mind kui juhti?"
Täitsa haige suhtumine. Nagu tema oleks ainuke osaline liikluses, kellest miski sõltub. Ja mis kasu on juhi usaldamisest või mitteusaldamisest kui tehnika alt veab? Nt nt. maanteekiirusel esirehv pauguga läheb?
Kasutaja avatar
Skybound

Algselt postitas: AndresV
mis mõttes? Mul teeb 7 plänni ja jääb siis vait.

Mul samamoodi. Tagaistmel aga andureid vist ei ole. Kas tegu mudeliaastast tingitud erinevusega või saab techiga plännimise pidevaks progeda?
"Why do those people who drive SAAB have THAT smile on their face?!" / J.Clarkson
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert
Auto: 9-5 Aero-R

Alati on paelad peal. Ilma on ebamugav sõita. 100% juhtudest nõuan ka kaasliiklejatelt seda sama. Kui ei sobi, siis padavai trammi peale.

EDIT: Lahtine turvavöö = lähed benjit hüppama aga nööri ei võta kaasa...:wtf:
Ah ei juhtu midagi.
Ebamugav on.
Soonib igatepidi.
Määrib valged riided ära.
6-10

Ikka ja alati turvavööga, autokoolis õpetati ja olin hea õpilane. :wise:
Vasta