Igapäevaselt kulgen... (kiirusküsitlus)

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Ma üldiselt ka lasen mööda need, kes kuidagi tagumikku torkima tulevad, võtan ise paremasse serva ja vajadusel näitan suunaga julgustavaid vilkeid ka. Cruise control on ikka väga laisaks tegev agregaat..;)

Aga Mart284 pildil oleva tee peal vist keeraks esimese numbri 2 peale ka aegajalt..:D See nagu lennuväli..:D
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
wyxx

Panin jaotusesse +10 oma linnukese. Noh pigem vahel ka +15, Euroopa reisil oli ka TURBO pidevas kasutamises. Aga kõik toimub mõistlikkuse piirides, pimedas kurvis ja mäe peal mööda ei sõida jne. Üldiselt suhtun äärmise pai njaliku kahtlustusmania grandiosoga liiklejatesse, kes näit. 90 alas 80ga sõidavad. Minu praktika on näidanud, et ootamatuid reageeringuid tuleb kui Vändrast.... Äkilised pidurdamised täiesti mõttetutes situatsioonides, lisaks kõigub kiirus kohutavalt- 60st 95ni. Parem juba korraks TURBOt anda, et järgnevatel tundidel oma närve puhata ja mitte keskenduda eessõitva auto tagatulede jõllitamisele, et MIDA TA NÜÜD TEEB. Tea, kas nad kardavad liigelda või?????

Ja, mis värk on selle hanereas sõitmisega, Tln Tartu mnt. põhireegel! Kas siis tõesti ei ole ohutum sõita vaba vesi silmapiirini ees paistmas? Kütusekulu kokkuhoid või mis?
Kasutaja avatar
rantto
Saabiklubi liige
Auto: Mälestused

Valisin selle regular versiooni. Turbot tuleb ka ette aga kuidas kunagi. Samas ei mõista mina ka hanerida ja uimerdajaid. OK uimerdage aga siis oleks mõistil ka vähe koomale ennast tõmmata. Eriti tegijad on Härrad kes oma tehnikaga keset teed sõidavad ja hella hingega autojuhid kes rekka taga ruulivad:head: Siis polegi midagi imestada kui sobival hetkel kuuest masinast korraga mööda pean minema.
sigaelmar

Mina panin 0-5 alla lubatu aga see on loogiline ka Kuressaares. Tallinnas tuleks muidugi traditsiooniline +10 aga jutt käib igapäevast!
Kasutaja avatar
NO FEAR
Säärane Mulk
Auto: päris mitu...

tavaliselt alla saja ei sõida.
Aimar

Algselt postitas: SAABNINETHOUSAND
Mina sain 90 alas möödasõitu tehes trahvi. Minu kiiruseks möödasõidul mõõdeti 122 km/h. Seletusse kirjutasin, et tegin möödasõitu. Ei huvitanud see kedagi....

Tänase seisuga võin siis sama väita.

Kogu tee Tallinn - Tartu - Tallinn autopiloodiga 97-100 km/h.
möödasõidud 120-130km/h ja tagasi endisesse rütmi.
Ühe möödasõidu lõppedes tehti trahv ära.
Jätkasin ikka samas rütmis.
Miks ma nii teen....
Möödasõidu kiiruse kohta ma eelpool postituses juba mainisin.
Miks liiklen maanteel alati +10km/h?
Olen proovinud ka reegleid järgides sõita 90km/h.
15 min. sõitu ja juba avastadki enda tagant 2 rahutut rekkat milledest üks hakkab sinust mööda punnima. Tihtipeale oma aegluse tõttu ei ole ta võimeline manöövrit õigeaegselt lõpetama ja hakkab jõuga ennast sinu ette pressima. Aga sinul on ainult 2 võimalust - (äkk)pidurdus ja võtad natuke lisa teepervelt või lased haagisel ennast teelt minema pühkida.
Peale kolmandat sellist läbielatud olukorda hakkasin liiklema +10km/h ja rohkem ei ole nagu sellises olukorras olnud.

P.S. Alati ei aita ka. Peale politsei poolt peale sunnitut pausi jätkasin sõitu (ikka +10km/h).
10 min. hiljem sõitis pimedas paremkurvis minust mööda SEBE liinibuss!:freak::?:wtf::gun:
Trionic
Saabiguru

Nojah. SEBEkas uhas eile must Pärnu mnt.`l hooga mööda,mul oli cruise ja navi näitas 112km/h:o
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

Räägin ausalt ära miks sõidan maanteel 90 asemel 110. Ma lihtsalt jään muidu magama. Tõsijutt, ma ei valeta. Suurem kiirus hoiab rohkem ärkvel, sest helid on teised.

Aimar, ma ju ütlesin:D Igati idiootne minu arust.
Aimar

...Aimar, ma ju ütlesin:D Igati idiootne minu arust.

Nõus sinuga!
pedaalinahhaal

Puudu on variant: "'Pean alati kinni liikluseeskirjadest".
Kasutaja avatar
redhead

Üldjuhul üritan vooluga kaasa minna :) Maanteel on keskmiselt kujunenud 10-20km/h võimalikuks kiiruseületuseks ... Samas hullult närvi ajavad need sellid, kes sõidavad alla lubatud kiiruse ja seavad sellega kaasliiklejad liiklusohtlikku olukorda kuna tagant tulijatel vaja ju hakata mööda suruma. Linnas ei saa selliste taga liikudes kolmandat käikugi sisse :D
oicu

küsitluses on puudu veel üks variant. Liigun käsitsi :)
fofa

Ise ei sõida kunagi alla 100, aga mitte kunagi ka üle 110 (v.a. möödasõidud). Linnas mitte rohkem kui +10.

Iroonilisel kombel olen ma oma elu ainukesed kaks kiiruseületamise trahvi saanud siis, kui üritasin 100% eeskirjade kohaselt liigelda. 90'ga ja cruisega maanteel tudistades ei suuda aju mitte kunagi 70'ne märke fikseerida :(
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert
Auto: 9-5 Aero-R

Mina panin +10. Olen rahulikuks muutunud. Välja arvatud maanteel möödasõidul. Seda teen kiiresti(ei avalda täpselt:D) ja jumal halastagu politseinikule, kes mind peaks möödasõidul kiiruseületamise eest vahele võtma. Niikaua, kui pole meil kaherealisi maanteid ei hakka mina ka selliste asjade eest trahve maksma.
Ärge mind valesti mõistke. Muidu olen hea inimene:D:D:D:D
kasparius
Overboost addict

Panin ka +10, samas maanteel....hkmm möödasõidud on full boost kolmandaga ikka tugevalt teisel pool 90 piiri. Mis teha, auto on selline.
Sent from my Monte Carlo using B236
Kasutaja avatar
heikiw

Mina küll ei Turbota(turbo lihtsalt avitab:P).aga erinevad tähelepanekud siit ja sealtpoolt piiri.Tallinn-Tartu mnt.sunnib teatud päevadel juhtidele peale omamoodi maanteehüpnoosi ja siis on igasugu grupeeringutest parem hoiduda.Samas liiklesin laupäevasel päeval speed limited rekkaga(GPS-i järgi 88kmh-see on lagi-ehk mõnel autol ka see veidi suurem-pluss 1-2kmh,oleneb rehvide kulumisastmest) ja ma ei olnud eriti kellelgi jalus.Selliseid suurema kiiirusega veokaid esindavad enamasti kohalikud nn.Käpikud-ehk sellised kuni 15 tonnise kandevõimega veokad,millel piirajad moditud,väljalülitatavad või hoopiski puuduvad.Rahvusvahelisele ülevaatusele need masinad ei satu.
Mina olen ise hädas poola ja leedu rekkameestega,kes E67-el jalus tihti ja siis tuleb sooritada nn.Euromöödasõitu.Küsite,mis see on--see on kui 1 piirajaga rekka möödub teisest piirajaga rekkast-kiirustevahe näiteks 4kmh.:P
Samas Rootsis ei kiputa mittekiirteel ka siis mööda,kui sõita 75kmh.Aga seal osatakse sõita üksteise järel.
Ja lõpetuseks,liiklen sõiduautoga enamasti linnas liiklusvoolu kiirusega ja maanteel enamasti kuni pluss 15kmh-olenevalt sellest,kas on kiire või mitte.Erinevatest gruppidest katsun hoiduda.
Kasutaja avatar
kalamees

Räägin ausalt ära miks sõidan maanteel 90 asemel 110. Ma lihtsalt jään muidu magama. Tõsijutt, ma ei valeta. Suurem kiirus hoiab rohkem ärkvel, sest helid on teised.

Kusjuures mul on täpselt sama moodi. Vajub lihtsalt silm kinni.
Kasutaja avatar
Nublik
Saabiklubi liige
Auto: 9-5 Aero; 9-5 2.3t; 9000 2.0t; V70 AWD

Pidin ka +10 panema, tegelt sõidan rahulikult, mis siis, et noor juht..
Aga siiski möödasõidud on teine teema ;) natuke turbot ei tee kuangi paha :drive:

Ei taha kohe selle politseiga jamada, pärast ei saagi enam kaela pealt ära. Jõgeva pisike koht ka..
Kasutaja avatar
waldoS

Kuna elan tartus ja tallinnas, siis sõidan tihti seda vahet. Kunagi oli keskmine läbimise kiirus 1h 30min, eks arvestage siis ise...:red:

Nüüd aga on tihti peal ka naine ja laps, cruise 95-100 peal ja kõik. Lihtsalt ei viitsi enam kihutada. Möödasõidul annan aga korralikult turbole tööd, kuna arvan samuti, et kiire möödasõit on ohutum kui aeglane.

Vanaks hakkan vist jääma...
reteep

Olen eda juures tähelepannud et sõidustiili dikteerib suuresti auto. Kui on auto millega pagutada siis ka pagutan, kui on selline "rahvaauto" siis sõidan nagu üldine vool, aga magistraalil ikka +10 või tiba rohkem.
Vasta