ehk keegi pärnust oskab soovitada kuhu viia oma viga saanud saab 9-5. nimelt lendas minema rihm mis käitas generaatorit ja tundub et ka roolivõimendit. kas midagi veel?
ei tea kas oma geniaalsusest, kuna sai tagasi koju sõidetud umbes 5 kilomeetrit, või minema lennanud rihmast või millestki muust aga mootori ja salongivaheline sein oli ka jahutusvedelikku täis(maitsmise teel tuvastatud). kui keegi oskab nou või jõuga appi tulla siis oleksin tänulik.
vajan abi Pärnus
sedand küll. tellimises ja vahetamises pole asi. sellega saan ma suurepäraselt hakkama. murelikuks teeb see et kust see jahutusvedelik pärit on? kas midagi sai korralikult ära lõhutud või on võimalus et rihma minema lendamisel sai viga mõni lõdvik?
ma pead ei anna aga oli vist jah tühi. mootor küpse on mulle küll kui kirvega pähe. see et tosool oli välja tulnud panin peale seda tähele kui olin selle 5 kilomeetrit tagasi pöördunud. tasa sõites ei olnud midagi eriti teisiti
vabandan et uus postitus mitte edit - ei lasknud lihtsalt seda teha
aga millest järeldate et mootor omadega kottis. ei saa asja uurida ja vaadata kust jahutusvedeliku väljummine toimus kuna hetkel viibin autost ligi sada kilomeetrit kaugel, et kas rihma purunemisel on see võimeline kuhugi lõdvikule pihta minema ja selle purustama. ja kas sõitmine ilma rihmata näiteks võibki tähendada mootori lõppu kuna ju ka jahutusvedeliku ringi ajamine ei toimi vist. aga keema ma teda ajada ei suutnud selles olen ma suht kindel
aga millest järeldate et mootor omadega kottis. ei saa asja uurida ja vaadata kust jahutusvedeliku väljummine toimus kuna hetkel viibin autost ligi sada kilomeetrit kaugel, et kas rihma purunemisel on see võimeline kuhugi lõdvikule pihta minema ja selle purustama. ja kas sõitmine ilma rihmata näiteks võibki tähendada mootori lõppu kuna ju ka jahutusvedeliku ringi ajamine ei toimi vist. aga keema ma teda ajada ei suutnud selles olen ma suht kindel
- ivomets
- Vanasaabikala
- Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru
yhel kylmal talveilmal läks samuti 9-5 rihm. ja märjamaal. ja ilma rihmata jõudsin autoga Troosti,( ca 70 km) kus asikohe korda tehti . ja siiani masin sõidab ja ei mingit jälge. ja vedeliku kadu oli selle aja peale ca 1 l vaid. aga ilm oli KÜLM!
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI
Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.

-
- Leidur Leo
- Auto: Maserati Quattroporte
No loomulik veeringlus tekib, mis pole küll kuigivõrd kiire aga näiteks vanal ajal olid esimesed vesijahutusega motikad loomuliku veeringlusega ( kui ma mäletan õieti). Selles mõttes nagu saaks sõita jah. Normaalselt sõites ei ole mootoril suurt koormust ka.
Aga risk plokikaaned kõveraks keeta on väga suur.R-4 Saabi DOHC mootorite kaaned kõverduvad hetkega.
Saabidega seotud voodoo ja -abi
www.ferdinand.ee – Autodiagnostika – SAAB diagnostika, remont ja elektritööd – AAC Ferdinand OÜ - tel. 5272989
www.ferdinand.ee – Autodiagnostika – SAAB diagnostika, remont ja elektritööd – AAC Ferdinand OÜ - tel. 5272989
nii käisin siis täna asja uurimas - täielikult puruks ja kinni kiilunud oli rullik mis on ülalt vaadates generaatori "peal". alles oli jäänud rulliku laagri osa. jahutusvedelikku süsteemist kadunud heal juhul liitrike. muud häda nagu polnud esmasel tuvastamisel. proovisin korra käima kah - töötas. homme tellin uue rihma ja rullikute komplekti ja ehk saab enne nädalavahetust masina liikuma.
- ivomets
- Vanasaabikala
- Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru
ON JA tõeliselt ! eriti siis kui kaanel poldid piisavalt lahti on.Algselt postitas: Trionic
Aga risk plokikaaned kõveraks keeta on väga suur.R-4 Saabi DOHC mootorite kaaned kõverduvad hetkega.
huvitav, et ka minu autol põhjustas rihma purunemise rullik
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI
Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.

Algselt postitas: MadMan
NG-l on ka see väike rullik pinguti küljes üks peavalu. Kiilub kinni ja lööb rihma kärssama jne.
OT
kui mina endal rihma vahetasin siis öeldi saabiantist mulle et pinguti metall rullikut ei vahetata tavaliselt. Ennem puruneb ikka ülemine plastik rullik.