Esimese jutiga otsisin uusi esivedrusid, piduriklotse, nende paigalduskomplekte ja pidurisadulate tihendeid. Rõhk oli eelkõige vedrude leidmisel. Varasemast olin vaadanud juba autoosad.ee kodulehte ja leidnud sealt Rootsis toodetud vedrud hinnaga 428.- kr/tk.
Telefoniotsingu tulemusel pakuti vedrusid Tartus järgmistel tingimustel:
Salome Automaailm (edaspidi S): 495.-/tk, toodet Rootsis (B), tarne 3 päeva, ettemaks 1/3 summast
Ringtee autokaubad: 650.- /tk, tootja Kilen, tarne 2-3 nädalat
Balti Laager AS Kindel Tee: 540.-/tk, toodet Rootsis (B), 3 päeva, ettem 500.-
Kuna ka teiste osade puhul jäid hinnatasemed ja tarneajad autoosad.ee -le alla otsustasin tellida sealt - hoida kokku oma aega ja raha. Osade kvaliteedi üle ei oska ma hetkel otsustada. Tunni aja pärast saadeti vabandav kiri - ka neil pole mulle homseks vedrusid võtta, aga kas ma neljapäevaga olen nõus. Nõustusin, märkides, et sel juhul palun 13 ja 16 vahel, nii kokku lepitudki. Kolmapäeval helistati mulle autoosad.ee -st ja küsiti, kas ma tõesti tahan 4-le esi- ja 4-le tagarattale piduriklotside paigalduskomplekte või siiski vaid 2 ja 2, viimasel juhul on nad lahkesti nõus liigseid komplekte mitte lisama ja ülemakstu tagasi kandma. Olin tellinud kumbagi 2 komplekti arvestades, et komplekt ja ratas. Aga komplekt oli mõeldud rattapaarile, nii saigi tellimust käigult pisut kohendet. Neljapäeval kl 11.50 helises mu mobiil ja ELS-i kuller teatas paki saabumisest. Mõne minuti pärast, kui olin välja tänavale vaatama läinud helistati uuesti, et kus ma olen, nemad on õige maja ees, mina väitsin, et ega ole küll - teab kuidas see postiteenindus küll majanumbreid ja kella ei tunne, nende saatelehele oli kenasti pääle märgitud kellaaeg 13-16 (ajasid mu pärast öist valvevahetust liiga vara üles:().
Aga vedrud (Lesjöfors) tulid kenasti koos muude juppidega kohale, boonuseks oli veel helkur lisatud

Carstopi abiga said eile vedrud alla kah (kulu 300.-)

varsti kirjutan loo järgmise peatüki

aga see ring läks puhtalt autoosad.ee -le

Ryhkija