Jama küljeklaasiga

Teemad elektroonikast...
Vasta
Gunn

Täna hommikul siis selline lugu - kuna esimesed küljeklaasid olid hommikul niisked siis otsustasin nad korra alla-üles sõidutada. Kõrvalistuja poolne küljeklaas aga läks mingisse veidrasse asendisse, nagu oleks alla liikunud ainult klaasi esimene pool, tagumine jäi osa jäi püsti nagu Titanicu ahter enne uppumist. Proovisin siis lülitist klaasi tagasi üles tõsta - ei reageerinud. Proovisin uuesti alla lasta, käis klaasi mootosrist läbi mingi kolks ja saabus vaikus. Läksin autot välja ja tõstsin klaasi kätega üles tagasi. Siis proovisin uuesti lülitist - akna mootor teeb häält, kerib (hääle järgi otsustades) ilusti üles ja alla ja nagu kõik toimib, ainult klaasi ei võta kaasa (kui lülitist klaasi sulgeda siis täitsa lõpus surub klaasi ilusti ülesse küll, aga alla minnes kaasa ei võta). :wall:

Õhtul tahaks asja käsile võtta, aga enne ootaks asjatundjate soovitusi. Millest selline jama? Varem on kõik aknad töötanud tõrgeteta (v.a. talvel kui olid mõned korrad kinni jäätunud, aga siis ma neid ka lülitist ei kiusanud, vaid ootasin rahulikult kuni salong piisavalt soojaks läks ja aknad lahti sulasid). Tundub, et klaas on mingist vastavast hoidjast, mis teda peaks üles-alla liigutama, lihtsalt lahti tulnud.

Kas on kuskil saadaval ka mingit pilti/skeemi et kuidas see asi (akna mootor?) toimivana peaks välja nägema, siis mul peale lahtivõtmist hea võrrelda. :eureka:
Kasutaja avatar
NO FEAR
Säärane Mulk
Auto: päris mitu...

kui mingigi sarnasus on 9k-ga, siis on ta kinnitatud kahe poldiga trossi küljes olevasse hoidjasse. võibolla on sul tross mingi ratta pealt maha tulnud või on mootoris sees tross sassi läinud. 9k on asi suht lihtne ja natuke aega pusimist oli minul asi jälle korras. ukse lahti võtmine oligi kõige suurem jama minu jaoks tol hetkel.
Gunn

Ust ma olen õnneks enne ka lahti võtnud, see on juba selge.
Kasutaja avatar
NO FEAR
Säärane Mulk
Auto: päris mitu...

no näed siis! pool võitu juba käes.
ega seal miskit keerulist küll ei ole!
hullmaks

hoidjast lahti tulnud, kõige tõenäolisem
holger

oleks sul vanem auto, pakuks, et seesama hoidja läbi roostetanud...
ei tea, kas NG 900del sarnane aknatõstuk kui klassikutel? Muidu klassikutel klaas hoidjas suht kõvasti kinni.
ja hullmaks:
tere tulemast ka!
Gunn

Eile õhtul sai siis uks lahti muugitud ja õnneks on kõik terve, oli tõepoolest ainult hoidjast lahti tulnud. Tagasipanemine ei olnud raske, aga pärast selgus uus jama (mida ma pimeduse saabumise tõttu enam lahendada ei jõudnud) - nimelt klaasi alla lastes umbes esimese kolmandiku liigub klaas normaalselt, aga siis hakkab kuidagi valesti kiskuma, (hoidjad ei liigu enam sirgelt alla, vaid painduvad sissepoole ja hakkvad viltu kiskuma) mille tulemusel kisub umbes poole peal ühe hoidja jälle oma pesast välja. :( Eks ma lähen täna uuele katsele (tekkis juba sportlik huvi .:love:)
Gunn

Nonii, asi korras ja toimib nagu ennegi, lihtsalt olin eile veidi lohakalt klaasi tagasi pannud ja esimene pool (peegli juures) ei jooksnud õiges soones. Jälle natuke targem :head:
Vasta