Tere.
Mure selline et mu sõbral on 9000, 1990 aasta, 2.3 147 kw manuaal ja käima on õhtal ja kas sellisele isendile võiks sobida sama aasta 9000 2.3 108 kw masina manuaalkast? Või oskab keegi miskit teist sobivust pakkuda? Originaalis on raske sellist kasti leida. Igasugune abi on teretulnud!
9000 2.3 käigukasti sobivus! 1990 a
-
- Leidur Leo
- Auto: Maserati Quattroporte
2.3 käigukastist ma ei tea midagi, aga B202 mootori kast on küll äärmiselt lihtne.
(Lihtsalt üks näide):
Kogu sisemine hoovastik käib lahti 2 poldiga + tagurpidi käigu hoob 1 polt. Kogu krempel on omavahel koos nii, et laiali ei pudene. Lahti võtmise järjekorra jätad meelde, koos diffri hammikaga pead vahetama ka võlli mis veab diffrit. B202 kastil olid pea ülekanded järgmised: turbo 4.047 ja vabalthingav 4.45. Pöörded muutusid 100 rpm. Meelde jäetud järjekorda pidi paned ka kokku. Proovida ju võid. Mul oli vaja teha 2 tõmmitsat, muidu võib laagrid ära rikkuda (lahtivõtmise kergendamiseks).
(Lihtsalt üks näide):
Kogu sisemine hoovastik käib lahti 2 poldiga + tagurpidi käigu hoob 1 polt. Kogu krempel on omavahel koos nii, et laiali ei pudene. Lahti võtmise järjekorra jätad meelde, koos diffri hammikaga pead vahetama ka võlli mis veab diffrit. B202 kastil olid pea ülekanded järgmised: turbo 4.047 ja vabalthingav 4.45. Pöörded muutusid 100 rpm. Meelde jäetud järjekorda pidi paned ka kokku. Proovida ju võid. Mul oli vaja teha 2 tõmmitsat, muidu võib laagrid ära rikkuda (lahtivõtmise kergendamiseks).
- ivomets
- Vanasaabikala
- Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru
Algselt postitas: olaviv
Alla sobib aga differ on vabalthingaval nõrgem ja ei pea vastu, kui turbomootor täiega kütab. Kas käiguvahed on teised, selle kohta ma täpset infi pole leidnud, eri aastatel käiguvahed erinesid küll ja peaülekanne samuti.
kunagi oli mul tavakasti differ ja tartust mehed otsisid turboka difrit ja tulemus oli, et diffrid olid samade koodidega ehk samad.
aga ehk on erinevus aastates või veel millestki võib olla??
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI
Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.