Xenon tulede kõrguse reguleerimine

Teemad elektroonikast...
Vasta
Skol

Auto on 9-5, 2004.

Mulle tundub, et lähituled näitavad valele kõrgusele, sest tee mu ees on suht pime. Tuled ise on automaatselt kõrgust reguleerivad.
Kas n.ö. algasendit saab reguleerida neil?
veiks20

Saab küll. Minu meelest on tule peal mingi koht olemas, kus kuuskandiga saab reg. tule kõrgust, vähemalt minu autol keerati küll paika see n.ö. algasend.
qdwin
Jaan Tatikas
Auto: 9-5 Aero
Kui naine või Hemi on lahked siis Klassik ja tonnine või veel mõni Aero

Kas automaatne kõrguse reguleerimine toimib? Valgusvihku liigutatakse, kui auto käima paned?
Skol

jaa, käima pannes tõusevad üles ja siis langevad enamvähem keskmisesse asendisse.
Kasutaja avatar
saabSS
Auto:

kui ma nüüd õieti mäletan, lähevad mul tuled kõigepealt alla ja siis tõusevad üles õigesse asendisse. Mis tunduks ka loogiline. Kohe üles keerates võib kellegi pimedaks teha.
miku
Saabiklubi liige
Auto:
Kontakt:

keeratakse kõigepealt maha ja siis vastavalt esisilla küljes ja tagasilla küljes saadud anduritele keeratakse õigeks. See enam-vähem keskele on väga suhteline mõiste. Pane pagass nänni täis ja kuhugi ei keerata seda.

Samuti reeguleeritakse nö. jooksu pealt, ehk siis, kui täheldatakse, et miskil põhjusel on tagumik autol madalamale vajund, keeratakse vihku allapoole jne.
qdwin
Jaan Tatikas
Auto: 9-5 Aero
Kui naine või Hemi on lahked siis Klassik ja tonnine või veel mõni Aero

Siis tuleb käsitsi paika timmida. Kui kapott lahti teha on näha läbi aukude kus reguleerkruvid asuvad. Avades võivad ka kummipunnid millegipärast sees olla. 2 kruvi on laterna kohta.

Huvitav kas lähi ja kaugtulesid kuidagi eraldi reguleerida ei saa? Lähituled on enam vähem paigas aga kaugtuled võiks veidi allapoole näidata. Kui on nii reguleeritud et kaugtuled näitaksid võimalikult hästi, näitavad lähituled natuke liiga nina ette. Eriti häiriv on see tonnise puhul aga seal pole kindlalt midagi teha.
Skol

Käisin täna Saabianti juures ja tuled keerati õigeks. Täpselt nii nagu qdwin seletas - kapoti alt tulede kohalt reguleerkruvidest kantvõtmega. Aega võttis umbes 5minutit. Nii, et asi korras ja teema võib minu poolest lukku panna.
Vasta