9-5 univ tagaakendele õhuvool
universaalkerel on peale tagumisi uksi pagasiruumi küljeaknad. nendel on õhutuse jaoks avad akna alumise ääre juures. ja ka traadid akna peal. aga väidetavalt pidi traadid hoopis antenn olema prestige/premium raadiokomplektidele. aga õhutus peaks ju sellegipoolest toimima. kuid need aknad lähevad udust puhtaks peale 1 tundi sõitu. on kellelgi sarnast probleemi ja sellele lahendust varnast võtta?
-
- Jaan Tatikas
- Auto: 9-5 Aero
Kui naine või Hemi on lahked siis Klassik ja tonnine või veel mõni Aero
Ei ole tavaliselt täheldanud, et aknad üldse sõidu ajal udused oleksid. Muidugi kui lastega kelgutamast tulen, siis on tükk tegemist et esiklaasilegi mingeid piiluauke tekitada. Äkitsi Su auto on näiteks vähesest sõitmisest seest niiske?
Olen täheldanud, et kohe kuidagi ei saa tagaistujate küljeklaase udust puhtaks, kui vähegi nende üleriided niiskust saanud. Esimese poolega probleemi pole ka niiske ilmaga, puhub ilusti puhtaks. Ei tea, mis nõks siin peaks aitama... olen proovinud salongi puhuma panna, siis aga läheb esiklaas uduseks... esiklaasi peale puhudes ei juhtu ka midagi.
Võibolla talvel peabki kõik aurama, näiteks vanasti hobused ka aurasid talvel. Ainult suvel on kõik klaar. Kuigi mul pole 9-5, vaid 9-3og - sama jama, et tagaistujate küljeklaasid udused. Salongiõhufilter vahetatud ja uus. Miski ei aita.
Edit: Pigem näib mulle, et aurab just vihmasajuga, mitte niivõrd miinuskraadidega.
Ja hüpotees: Hakkan autos hoidma mingit värki, mis niiskuse ära imeb. Kes on proovinud? Kuivatatud soolakala akendele riputada vms.?:red:
Edit: Pigem näib mulle, et aurab just vihmasajuga, mitte niivõrd miinuskraadidega.
Ja hüpotees: Hakkan autos hoidma mingit värki, mis niiskuse ära imeb. Kes on proovinud? Kuivatatud soolakala akendele riputada vms.?:red:
tagaaken ja pagasiruumi küljeaknad on tavaliselt udused. tagaakna jaoks panen traadid tööle. ei usu et vähe sõitnud aga mine tea. võibolla tõesti, et taga osas on kangast rohkem ja niiskus seal sees (pole ju ammu olnud miinustega ilma, ainult udu ja vihm), ning kui seal ei puhu ka suurt midagi siis ongi tulemus olemas. Aga siiski - kas näiteks sellist varianti et need torud mis õhu taha viivad on tolmust umbes vms ei või olla?
Filtri vahetus tuleks siis kõne alla kui eestakent ka enam ei suuda udust puhtaks puhuda.
Filtri vahetus tuleks siis kõne alla kui eestakent ka enam ei suuda udust puhtaks puhuda.
- Cyber
- Täiesti Mõttetu Mölaööbik
- Auto: 9000 '96, V70 '03
- Kontakt:
Üldiselt kasutatakse SAABidel nn läbivat ventilatsiooni. Eestpoolt sisse ja tagantpoolt välja. Näiteks tonnisel (CS kerel) on "väljavoolutorud" tagaluugi kõrval ja sealt vuhiseb ikka väga korralik õhuvool välja. NG-del oli vist kusagil taga ja allotsas need klapid. Kus need 9-5-l võiks olla, pole mul aimugi. Aga ÄKKI (kuigi äkki pidi ainult püksi tulema) ei puhuta su autot korralikult läbi ventilatsiooniga?
Seda, kas sul õhk tahapoole jõuab, saad ju ise proovida, owners manualis on ventilatsiooni pilt olemas, millise nupuga, kuhu puhub.
Lisatud failid
Seda, kas sul õhk tahapoole jõuab, saad ju ise proovida, owners manualis on ventilatsiooni pilt olemas, millise nupuga, kuhu puhub.
Lisatud failid
Sul võib miskit vigast olla ACC juhtimises. Tech oleks abiks äkki?
Saabidega seotud voodoo ja -abi
www.ferdinand.ee – Autodiagnostika – SAAB diagnostika, remont ja elektritööd – AAC Ferdinand OÜ - tel. 5272989
www.ferdinand.ee – Autodiagnostika – SAAB diagnostika, remont ja elektritööd – AAC Ferdinand OÜ - tel. 5272989
Algselt postitas: Cyber
Üldiselt kasutatakse SAABidel nn läbivat ventilatsiooni. Eestpoolt sisse ja tagantpoolt välja. Näiteks tonnisel (CS kerel) on "väljavoolutorud" tagaluugi kõrval ja sealt vuhiseb ikka väga korralik õhuvool välja. NG-del oli vist kusagil taga ja allotsas need klapid. Kus need 9-5-l võiks olla, pole mul aimugi. Aga ÄKKI (kuigi äkki pidi ainult püksi tulema) ei puhuta su autot korralikult läbi ventilatsiooniga?
no ma pean vaatama, mis see manual veel näitab, sest see pilt mis sa saatsid, näitab seda mida ma põhimõtteliselt tean isegi, aga äkki manualis on tagumiste kohta ka midagi. ma lähen sobran veidi...
oot, mis sa muidu selle all mõtlesid, et äkki ei puhuta läbi korralikult ventilatsiooni?
Algselt postitas: SkolAlgselt postitas: Trionic
mis see Tech on?![]()
Selline diagnostikaseade, et pannakse juhetpidi autole külge ja see siis ütleb, mis kuskil viga on.
Loodan, et sai piisavalt täpne definitsioon

[Trionic]: 9-5 kapoti all peabki midagi logisema..
[IMG]http://images.spritmonitor.de/395941.png[/IMG]
[IMG]http://images.spritmonitor.de/395941.png[/IMG]
Algselt postitas: trippAlgselt postitas: SkolAlgselt postitas: Trionic
mis see Tech on?![]()
Selline diagnostikaseade, et pannakse juhetpidi autole külge ja see siis ütleb, mis kuskil viga on.
Loodan, et sai piisavalt täpne definitsioon![]()
assoo, jajah, olen kuulnud. see oleks kindlasti abiks. kuigi asi ei lõhna väga elektroonilise vea järgi vaid pigem mehhaanilise. et midagi nats umbes vms. aga samas - ma tean neist asjadest vähe.
- Cyber
- Täiesti Mõttetu Mölaööbik
- Auto: 9000 '96, V70 '03
- Kontakt:
Seda mõtlen, et autosse sisse puhutakse, aga välja ei taha õhk normaalselt minna. Ja kui välja ei lähe, siis pole ka õhuvahetust ja niiskus ei kao. Lihtsalt minu isiklik võhiklik arvamus, mis ei pretendeeri kuidagi Suure Tõe staatust..

Algselt postitas: Skol
oot, mis sa muidu selle all mõtlesid, et äkki ei puhuta läbi korralikult ventilatsiooni?
Algselt postitas: NO FEAR
Mis sulle siis näidik näitab, kui sulle taha istujatele ei puhu? Kui õhk on suunatud keskele, vaid siis tuleb "korralikult" tagumistele kundedele.
Sa küsisid minu käest? Mida sa mõtlesid "suunatud keskele" all? Mul puhugu kas klaasidele, jalgadele, või reisijatele--- igal ajal tuleb tagant ainult väga väga õrnalt-- samuti B-piilari postides olevast avast vabalt kulgev õhk ( ma ei tea, kas sealt peabki vaba ventilatsioon ainult olema?). Eks siis vist Tech taha millalgi.
Aa, ok. Sain aru. Ei, ega ma ei ajagi taga Suurt Tõde.
Ma panen kõik kõrva taha ja kui hakkan asjaga aktiivsemalt tegelema siis võtan kõik arvamused arvesse. Hetkel ainult selle väikse häda pärast ei hakka kohe teenindusse jooksma.
Aga tänan omalt poolt kõiki, kes arvamust avaldasid. Kui on veel kedagi kes omab arvamust asjast siis kõik läheb arvesse.
:thumb:
Skol

Aga tänan omalt poolt kõiki, kes arvamust avaldasid. Kui on veel kedagi kes omab arvamust asjast siis kõik läheb arvesse.
:thumb:
Skol