Pärnu mnt. Standard müüs...võibolla jah, kunagi aastaid tagasi, kui mul toolide vastu mingit huvi polnud. Nüüd on seal samasugune kräpp nagu igal pool.
Ja mis on siis normaalne hind ühele normaalsele toolile?
2000? 5000? Äkki 10000? Või veel rohkem
Kas keegi on huvi tundnud, missugune "mehhaanika ime" peidab ennast selle ülas-alla-tõstan-langetan-süsteemis?
Mina olen. Sportlikust huvist kiskusin kogu moodustise lahti, niipalju, kui mittelahtivõetavat asja sai üldse osadeks võtta ilma kirvest või suurt haamrit kasutamata.
Välimuselt ilus, kroomitud, väga kõvast terasest (kuhu isegi hea puur õieti peale ei hakanud) mittetoru ehk siis balvanka

liigub...pehmest plastmassist puksi sees!
Liuglaager hiina moodi, kas pole.
Siis hakkasin poode läbi kammima, ja oh üllatust - 75% saadaolevatert toolidest (ka hinnaklassis 5000+ krooni) on täpselt samasuguse süsteemiga.
Ülejäänud 25% toolidel on välimuselt natuke teine süsteem. Seekord on metallist jurakas paksu plastmassist ümbrise sisse ära peidetud...et jätaks mulje nagu tegu oleks millegi võimsa ja tugevaga. No otsi lolli
Istud peale, ikka krt loksub. Proovin läbi kõik toolid ja nad kõik loksuvad. Käin mitu poodi läbi, sama teema.
Ja nad ju loksuvad juba uuena. Missugused kiiktoolid saavad neist poole aasta pärast võib ainult oletada.
Ma ei taha, et mu toolil oleks turbolt võetud ja jooksvas õlis libisevad liuglaagrid. Oh ei

Tavaline metall-metall liugumine ja seejuures täpselt tehtud. On seda palju tahetud näiteks 2000 kr mittenahk-tooli jaoks?