dilemma: 9-5 vs 9000CS

Soovid osta aga vajad nõuannet... Aita sõbral SAAB'i osta.
Vasta
Kasutaja avatar
Lepa

Niisiis olen dilemma ees... Hetkel mõõdan maad '98 3.0 Accord Coupe' ga, eelmine oli '92 Accord, aga millegipärast tahaks Hondadest vaheldust ja kisub Saabi manu tagasi pöörduma... muidugi 96 ootab endiselt taastamist, seega osaliselt olen kogu see aeg ka Saabimees olnud...

Aga asja juurde. Silma on hakanud, et 9-5 hinnad polegi enam teabmis ulmelised, 110-160K saab miskit juba kätte küll, mis iseenesest oleks täiesti vastuvõetav. Erinevatest mootoritest ei oska suurt midagi arvata, 3.0 Griffin on vast liiga janune. Aga teised? 2.0 ja 2.3? Linnasõidul siis...

Selge see, et miski lisa rahasüst tuleb peale odavama otsa 9-5 ostmist veel teha, tahaks teada milline variant on neist kõige töö/lollikindlam.

Siin paar varianti mis silma hakanud:

http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php ... E/id=92877

http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php ... /id=134469

http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php ... /id=128554

Sellel viimasel on automaat ja nahk, mis iseenesest oleks muidugi väga ok... aga siinsetest teemadest justkui kõrvu jäänud, et automaat pole just kõige õnnestunum Saabidel?

Teine variant on võtta üheksakümnendate keskpaigast 9000CS, mis iseenesest on ka alati meeldinud ja seda siis ilma liisinguta...

Kommentaarid, ettepanekud? Ja miks mitte ka konkreetsed pakkumised :)

Allan
Muhv

Minul Saabe seni kaks olnud - 9000 2,3 T 1997 ja 9-5 2,0 T 2000 a. Esimene oli tänu aut. kastile äärmiselt janune tõesti, eriti talvel ja linnasõidul.
Mugavuse poolelt ei oska suurt vahet esile tuua. Esimesel oli küll nahk, teisel tekstiilsisu. 9-5 multif. rool, see küll hea käsitseda.
Kui huvi, siis 9-5 ka müügis, hinnas annab rääkida. Toodud Saksamaalt, hooldusrmt olemas. anmar@matkamees.ee või 50 66 426
sheik

Saabi on alati mõttekam osta pigem kallim, vanem ja korralikum kui odavam ja uuem. Ostes poolpiduse 9-5-e, siis ennustatavalt kolme esimese kuu jooksul maksad selle odava hinna kinni - küll leidub neid vahetamist vajavaid detaile. Mõnede autodega lihtsalt on nii, et see "tasuta lõuna puudumise reegel" kehtib.

Miks Honda turgu läheb? Alles see vahetas omanikku? Olen ise selle autoga sõitnud, mingi aeg, ja võrreldes Saabiga tal mitmeid eeliseid...samas ka vastupidi...

Saab Heil!
Madis

minu arvates 9-5 automaadid väga õnnestunud, paremat nagu ei oskaks tahtagi
Kasutaja avatar
Lepa

Ilmselt siis vaatan ikkagi 9000 poole esialgu, 9-5 võibolla tõesti üle oma varju hüppamine... vähemalt kaob liisingu ja kaskokohustus ära. Kuidas 9000 küttekulu kommenteerite erinevatel konedel ja peaasjalikult linnasõidul? Miskit erilist ökopüssi ei otsi, linnas miski 12-13 oleks ok, üle selle tiba paljuks läheb pikemas perspektiivis.
Algselt postitas: sheik

Miks Honda turgu läheb? Alles see vahetas omanikku? Olen ise selle autoga sõitnud, mingi aeg, ja võrreldes Saabiga tal mitmeid eeliseid...samas ka vastupidi...

Kui teaks täpselt, siis ütleks... Accord on viimasepeal, ühtegi probleemi ilmnenud pole mis müüki põhjustaks. Aga eks kulutused bensiinile on kindlasti üks tõuge. Eks ta ole natuke haigus ka, erinevaid asju proovida ja kogeda omal nahal... algas kunagi mobiiltelefonidega, siis auto audioga ja nüüd järg autodeni jõudnud, eks edasine kinnisvara... lihtsalt vaja sõeluda enda jaoks parimad lahendused välja.
sigaelmar

Miks sa arvad, et automaat ei ole Saabidel kõige õnnestunum? Minumeelest käivad need kaks asja käsikäes.
epsum

Ilmselt mu vanemal 9k'l miskit viga, aga viimane paagitäis (120kW, 2.0T, aut., ummikud,ja hommikune kihutamine ja tipptund ja sitt marsruut) 98% linnasõitu tegi keskmiseks kuluks 14.5l/100km, talvel oli puhas linnakulu täpselt nagu tehaseandmetes +0,5l, ehk siis umbes 17.5l/100. maanteel seevastu umbes 8 - 8.5. Aga viimase 3000km keskmine (60% maal/40 linnas) , 10.8l.
Uuemad peaks ökonoomsemad olema.. (arvatavasti).. samas sõbranna ´94 9000 cse 2.3 ilma turbota ja manuaal võtab linnas kusagil 13, maanteel 7 kanti.
Ja teise tuttava naisterahva 9-5 Griffin (3.0) linnas tervenisti 12l/100le neelab, niiet võta aga kinni.

Samas. Kui sul kütusekulu autot ostes oluline, siis soovitaks sulle kas 2.2TiD ( 3.0 TiD jääb vist skaalast välja?) 9-5 'te.. või näiteks gaasiküttel 9000't.

Ja kindlasti automaat. Las päkapikud kapote all teevad raske töö ära.. miks sa ise parema käega vehkima pead.
U.Himulik

soovitan 9000 cs kas aero või korralik 2,3T. nagu ma kuskilt hiljuti lugesin kasutavad japside tuunijad juppe ka 9000 turbo arsenalist :)

9-5 ei ole niiii hea
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

tuttaval lätlasel on see 3.0 TiD (2002), maanteel on tal harjumuseks 140+ jms värk. tihti ka nii palju kui torust tuleb...keskmine kulu 6-7 liitri kanti maanteel. Aga edasi käib küll nagu loom..:). Väikesed anomaaliad sel autol muidugi on, kõva lapatsi andmisega kaasneb tihti turbo tagant ära lülitamine, veakood "too high pressure". Siduri lahutamine kõrgel pöördel on seda suht kiirelt võimeline esile kutsuma. A kuidas sa muidu käiku vahetad...:(. Automaati ka sellele ei anta. Vääne pidi kole suur tollele olema. Pidurid on suured nagu Aerol, 15" velge ei saa üldse sinna kruvida.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Roadrunner

kui rahulikuklt elada tahad siis võta 9k minu 2,0 T AT bens võtab keskmiselt 12,5 liising laen on kui ike kaelas millest lahti tahaks saada.
suur

No minu 2,3LPT autom. viimane maanteekulu (ca 600km maanteed) tuli tiba üle 9 l/100 (3-4 inimest autos). Linnas on vast mingi 12-13-14. Aga häästi tagasihoidliku jalaga. Auto võimu kasutan peamiselt möödasõitudel. Oma vähese saabikogemusega julgen väita, et üheksakilosest ökonoomsust kül loota ei ole. Arvan et ka 9-5'st mitte.

Automaatkastiga küll mõnulen roolis. Enam manuaalkastiga autut ei taha.
U.Himulik

9000 kiituseks siis veel, et pikki otsi kiirelt sõites ei väsita ... response roolile mõjub ülimalt rahulikult ja stabiilselt
Kasutaja avatar
Lepa

Siinseid teemasid lapates lihtsalt selline mulje jäänud et automaat pole kõige parem Saabil. Praegune ka suure mootori ja kõigi lisadega automaat, tean väga hästi kui mõnus see on, samas see pole minujaoks põhiline, saan ka manuaaliga suht hästi läbi.

Aga jääb siis 9000CS... Mootori osas ühest vastust ei saanud - pole viga, eks vaatab juba konkreetse pakkumise pealt, sõltuvalt üldisest korrasolekust.
suur

Ma pole küll eriti kuulnud, et aut. kastiga mingeid suuri muresid oleks olnud.

Konkreetsetest autodest - see näeb pildi pealt peris kobe välja:
http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php ... a9d9071ce6
Kasutaja avatar
Lepa

See konkreetne päris kena jah. Kõigepealt vaja Accord maha müüa, eks siis vaatab edasi, aga eeskujuks on fofa endine 9000 - ehk ideaalis süsimust ja võiks veel heleda nahaga ka olla :love:
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

See konkreetne ju lausa turboga..:)
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Trionic
Saabiguru

Pole neil automaatidel häda midagi.Nukramaks läheb,kui hakkad tonnisel võimsust suurendama,siis kratsib küll veidi hinge,et piir on antud umbes
400Nm. kanti ja enda Väga Turbol ongi vääne praktiliselt piiri peal.Aga,teades,et see kast on sõitnud üle poole miljoni km.millest mina viimased ligi 40 tuhat ja kõike autost võttes.Seda kasti lahti pole veel võetud.3 riket on õnnestunud parandada kasti auto küljest eemaldamata-avamata.Seega tuleb tunnistada heaks see ZF HP-18. 9-3 ja 9-5 elektrooniliselt juhitavad kastid kannatavad oluliselt rohkem väänet ja nendega pole üldse mingeid probleeme kohanud.

Valides viimase otsa korraliku 2,3T tonnise,saad lõpuni arendatud mudeli ilma mingite sünnivigadeta.Esimese otsa
9-5tel on neid kulukaid lastehaigusi paraku kuhjaga,et saada korralikku isendit,tuleb ostuhinnale kohe 40-50 kilo
otsa leiutada(turbo,throttle body,DI kassett,ketid jne.)
Homer

Vaatasin, et Tartus on veel üks 9000 müüki tulnud, mis piltidelt paistab ilus ja korralik:
www.auto24.ee/webcache_kasutatud/auto_p ... 24_ee.html
teager

Ma võin küll eksida, kuid minu mälu järgi on see isend seal olnud juba nii märtsist saati, siis kui endale hakkasin otsima....

Terv, teager
suur

Algselt postitas: teager
Ma võin küll eksida, kuid minu mälu järgi on see isend seal olnud juba nii märtsist saati, siis kui endale hakkasin otsima....

Arvan, et eksid. Ise ka otsisin umbes samal ajal. See mvs müüs siis seda autot:
http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php ... a040b56c6e
tiib

Hmmm… mul võimalik vahest sõita 9-5 Vector 2.0 T automaatkasti ja Aero paketiga ja ei ütleks ühtegi halba sõna selle masina ega käigukasti kohta, kiirendab hästi nii kohalt, kui ka maanteel möödasõitu tehes. Muideks Tallinn-Tartu-Tallinn otsa keskmiseks kütusekuluks tuli 7,5.
P.S. 9-5 Aeroga ole sõitnud, seega suht subjektiivne arvamus :cool:
Vasta