9000 ukse lukuhoovastiku remont

Tonnised ja nende mured
Vasta
Kasutaja avatar
ptrt

Pakasega kesklukk ei toiminud ja kiskusin tagumise ukse nupu jõuga üles ja siis vajutasin pärast jõuga alla tagasi, see viimane mõttetu liigutus maksis mulle 700,- remondiraha ukse sisemiste hoobade ja mehanismide remondi näol.
Assaa.. ja mina just võtan pikalt hoogu, et minna kuskilt sama tagumise ukse lukuhoovastiku plasttüüblit otsima, mis otsustas ühel hetkel "krõps" teha ja ühe tagumise ukse paljalt keskluku varale jätta. Mis seal hoovastikus sellist raha maksab või müüakse asja ainult ühes tükis?
maxuud
Auto:

Ega ma sinna ukse sisse ei näinud, viisin auto hommikul kohaliku spetsi kätte ja õhtul sain kätte, siis oli kõik korras ja toimis. Huvitav ja hariv olnuks sinna sissevaatamine küll olnud. Sa, ptrt oled isegi tark kui oskad juba selliseid asju küsida nagu lukuhoovastiku plasttüüblid, mul puudub ettekujutus sellistest vidinatest, edu sulle.

Breaking The Law.
Trionic
Saabiguru

to ptrt: mina olen need nõmedad tüüblid tagaustes asendanud kestvama
lahendusega-lühike polt,mille otsa ajan sobivast torukesest lõigatud distants-
puksi,mis napilt ulatub läbi uksepleki ja hoovastiku silma.Pehmed plastseibid
mõlemale poole ja lukustuv mutrike otsa.Lahendus kestab auto füüsilise lõpuni.
lihtsam on muidugi uus tüübel panna,aga see kestab seni,kuni järgmine tarkpea
otsustab jõuga tagauksi avada-sulgeda.:thumb:
Kasutaja avatar
Zazou
Saabiklubi liige

tagumiste ustega on see päris sagedane juhus, et need plastjunnid puruks lähevad. Olen ise ka neid asendanud metallsema lahendusega. talvel kui tagumine lukk on kinni külmunud võib see väga lihtsalt juhtuda (nadi lahendus saabi poolt)
M: SAAB 9000 ja 9-5 erinevad kasutatud varuosad
----------------------------------------------------
www.robolabor.ee
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Ise analoogselt parandanud, nagu Trionic. Veidi kitsim olin plastseibidega ja sõites muudkui kõlises ukse sees...tuli ikka uuesti polser lahti katkuda ja viskoosne määre lõpuks aitas.
See nii tavaline, et talvel uksi lahti ei saa, kisu või näpitsatega...mitu korda pidanud tagaluugi kaudu sisse ronima (nüüd sedaaniga oleks veelgi kurvem)...keset linna üsna koomiline vaatepilt :D.
Kasutaja avatar
ptrt

Hmm.. sellel jutul on jumet, et need plastjublakad millegi asisema vastu vahetada. Aga kuna mul linnas korralik nokitsemisekoht puudub, siis kisub kangesti selle poole, et tuleb vist see teenus sisse osta..
Trionic
Saabiguru

Eks see kõlbabki rohkem ise nokitsemiseks,kui ma töö ajal kellegile 3 tundi mingeid sitaseid tüübleid,mis midagi ei maksa-asendan,ei saa ju mingit erilist
tööraha küsida.:drink:
Kasutaja avatar
ptrt

Mnjah, sain vihjest aru ;) Kui kellegil meeles on, öelge poldi valem mis sinna enam-vähem läheb, ei osanud siis selle pilguga vaadata kui kate maas oli. :)
Trionic
Saabiguru

kuuene polt oli vist(või viiene),mingist vasktorust lõikasin distantspukse,
katkistest tüüblitest eraldasin plastseibid ja kantossi lappisin PVA-liimiga:D
Vasta