Polegi viitsinud ammu enam oma teemat siin uuendada ja midagi ka kirjutada. Aga nüüd on ka põhjust. Toomisest saadik on olnud autol külmast pärast käivitamisel väike sinine suits ja õli söömine. Kuna kohe pärast ketti vahetust (nüüdseks pea 1,5 aastat tagasi) Sai palutud ka vikil natuke ka muude sõlmede olukorda kontrolida. Tundus et turbo on korras ja eelnevalt rootsis vahetatud. See tundus ka igati loogiline, vaadates läbisõitu tol hetkel. Niisiis tuli otsida põhjuseid mujalt. Järgmine kõige loogilisem tundus klapisääretihendid. Selle töö tellimiseni jõutsin ma alles mingi paar kuud tagasi. Ega ma ennem väga viitsinud ja ausalt öeldes sõitu ju ei seganud. Aeg ajalt kontrollisin õli taset ja kõik. Pärast klapisääre tihendite ja tagasilla pukside (taas kord

) vahetamist oli lootus et ehk on nüüd üks jama vähem. Kuid võtta näppust ei olnud suits kuhugi kadunud, kui siis oli kohati vähem kui varem. Jõudsin järeldusele et küllap on ikka kolvigrupp õhtal.
Eile päeval mõtlesin aga õli taset kontrollida ja minu suureks pettumuseks ei näidanud varras praktiliselt midagi, kuigi 3000 km tagasi sai õli vahetatud ja norm sisse pandud. Käivitamisel tabas uus ehmatus väga tugeva suitsu ja auru näol, mis ei tahtnud kuidagi kaduda. Üsna ruttu jõutsin järeldusele et minu lennukit on tabanud turbo surm.

:wall: Positiivne on asja juures see et märkasin seda ehk õigel ajal ja väga suurt kahju pole tekkinud, nii väljalaskele, kattile kui ka turbole endale. Oleks see sõiduajal juhtunud, siis jama kui palju. Nüüd peangi otsarbekaks tellida treila ja auto linna toimetada (80 km), sest ega väga ei julge ühtki meetrit sõita. Pole parem sugugi kui teeäärde jään ja ikkagi pean treila tellima.
Tuleb aga rahakotti kergendada ja troosti rahvale külla minema

Automaaler. OÜ Timberston (Sikkens, Düna, Lesonal)