selline tunne, et sirgel teel auto otse liikumiseks on vaja rooli tibakene paremale hoida. kui otse hoida, siis kipub vasakule vaikselt kalduma. peaks võibolla sõidust video tegema fotokaga.
aga niikaua küsiks mis otsast diagnoosimist/lahendamist alustada?
auto otse = rool veidi paremale
- ivomets
- Vanasaabikala
- Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru
pumpa kummid täis. ja vahest aitab ka see, kui matuke erinev rõhk panna esimestesse kummidesse. eriti siis kui mingid tundmatud kasutatud kummid all.
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI
Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.

- Cyber
- Täiesti Mõttetu Mölaööbik
- Auto: 9000 '96, V70 '03
- Kontakt:
Alustada sellest, et kas auto kisub või on rool lihtsalt viltu? Kui kisub, siis on sild paigast ja kui ei kisu, siis on rool valesti peal (või oskamatud regullijad kallal kõind).
Sinu jutust tundub, et tegu on selle esimese juhtumiga. Mina alustaks sellest, et laseks kontrollida ega mõni sillapulk pole väsinud. See võib kogu asju põhjustajaks olla. Peale väsinud juppide vahetust sillapinki. Peale seda ei tohiks küll enam kiskuda ega ka rool viltu olla.
EDIT: jah .. Ivometsa soovitus on veel kõige kergem kontrollida..
Sinu jutust tundub, et tegu on selle esimese juhtumiga. Mina alustaks sellest, et laseks kontrollida ega mõni sillapulk pole väsinud. See võib kogu asju põhjustajaks olla. Peale väsinud juppide vahetust sillapinki. Peale seda ei tohiks küll enam kiskuda ega ka rool viltu olla.
EDIT: jah .. Ivometsa soovitus on veel kõige kergem kontrollida..

Mulle üks sillaregullija-vend väitis, et 90% kiskumise põhjuseks on rehvid. Vaheta esimesed rattad omavahel, siis midagi selgub, kui muidu rõhud võrdsed on.
rehvirõhud on pidevalt kontrollitud. rataste asukoht on saksast ostust saadik märgistatud. tundub siiski et silla või rooli asi. subjektiivne mälu ütleb, et viimane suveperiood sai mingi konaruse otsa murettekitavalt kõvasti ronitud... vist. kas see õigesti midagi mäletab, kes kurat teab. 

- Cyber
- Kontakt:
Tegelikult kui ma hästi järele mõtlen, siis olen ma ka ise kunagi kõva kiskumist rehvi vahetusega ravinud..
. Pealtnäha polnud midagi, rõhud olid ka OK aga peale mahavõtmist selgus, et rehv oli ikka korralikult vormist väljas. Seni kuni ta auto all oli, ei saanud arugi.

Rattad ringi vahetada,kui siis midagi ei muutu,tuleb mõlema silla kontroll-regull,vajadusel tuleb mittereguleeritavad rattakalded teha reguleeritavateks.
Saabidega seotud voodoo ja -abi
www.ferdinand.ee – Autodiagnostika – SAAB diagnostika, remont ja elektritööd – AAC Ferdinand OÜ - tel. 5272989
www.ferdinand.ee – Autodiagnostika – SAAB diagnostika, remont ja elektritööd – AAC Ferdinand OÜ - tel. 5272989
Aga kui sillakontrollis on nii, et rattad on ilusti otse, aga rool ikka pisut ühele poole viltu? 
Vanemal masinal on see nimelt nii... ja sillakontrollija vana ei kippunud sellega kaks aastat tagasi Paides midagi ette võtma ... oleks pidanud nõudma või?

Vanemal masinal on see nimelt nii... ja sillakontrollija vana ei kippunud sellega kaks aastat tagasi Paides midagi ette võtma ... oleks pidanud nõudma või?
Ega nii pole kunagi olnd, et kuidagi ei saa, kuidagi ikka SAAB! 

- Cyber
- Kontakt:
Ta saab seda teha, kui väga vaja. Minu arusaamist pidi peaks valesti regullitud asjal ühele poole natuke rohkem keerama kui teisele. latt on ju rooli otseks keerates natuke ühele poole väljas ja otsad tuleb ühelt poolt järgi anda ja teiselt poolt peale keerata. Parandage mind, kui ma pada ajan. Lihtsam moodus on muidugi rool maha keerata ja nuudi võrra edasi tõsta..

vot vot mul praegu sama jama käsil. alguses olid rehvi rõhud ebad aga nüüd kisub ikka edasi. laiskusest mõtlesin vasaku rõhku veits tõsta et otseks saaks.
imelik on see, et samad kummid on all mis sügisel ära võtsin ja siis ei kiskunud kuhugile. aga kummid on kah sellised et oia kinni. proti kummid ja ühel koguni muster tagurpidi peale aetud:P.
imelik on see, et samad kummid on all mis sügisel ära võtsin ja siis ei kiskunud kuhugile. aga kummid on kah sellised et oia kinni. proti kummid ja ühel koguni muster tagurpidi peale aetud:P.