11.05.2008 Alfasport Track Day

Ühised tegemised
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Algselt postitas: kasparius
ei mina oska lõigata
Too plaat, teeme väiksemaks selle video :)

EDIT:

90MB DivX 5.02
VIDEO1
135MB DivX 5.02
VIDEO2

* paremklikk ja Save Target As.

EDIT: Säästmaks Sebastiani serverit, tõstsin saabneti serverisse ümber
Cyber
Kasutaja avatar
E.T.

parema saabumiseni
Pilt
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Peale videote vaatamist on kael kõver..:) Kaamera ei olnud kõige otsemas asendis seal kiivri küljes..:) Kõige parem oleks ta kuhugi esiistmete vahele vist kinnitada.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
spark
Saabiklubi liige

vihjake mõnele codec-i lehele / lingile
sai siin hiljaaegu arvutit puhastatud ja kõik on läind.

EDIT: olemas
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

VLC player näiteks
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
roomlane

Algselt postitas: spark
vihjake mõnele codec-i lehele / lingile
sai siin hiljaaegu arvutit puhastatud ja kõik on läind.
K-Lite Codecpack näiteks
55581286
Kasutaja avatar
E.T.

minu meelest olid videod täitsa OK

kindlasti parem, kui mittemidagi
loomulikult oleks stabiilne kaamera jms lahe... aga eks vaatame F1 ülekannet kui tahame tüsist profitaset näha ;)

rohkem tolerantsust kodanikualgatuse ja isetegemise suhtes palun - enamus asju jääb low budget taha!
(kui me saaks kasutada ka seda ligi 70% raha mida riik leiab heaks meilt jõuga ära võtta, nimetades seda maksudeks, siis oleks ju kodanikul ka HAIGELT PALJU ROHKEM võimalusi).
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Minu meelest ka täitsa normaalsed videod :)
Ega paremat saagi, kui tuleb mitte just kõige väiksem kaamera kiivri külge montida.
Oleks F1 meestel ka kiivri cam, siis käiks meil teleka ees võistlust vaadates pea ringi nii mis hirmus :cool:

Pildi kvaliteediga see point, et kui pilt on väga värisev, siis tulebki video natuke plokiline. Variandiks suuremat video bitrate kasutada, aga siis tulevad jälle failid hullult suured.

Aga jah, vaatamiseks VLC pleier, kus pea kõik vajalikud koodekid juba kaasas või siis ffdshow ehk universaalne "koodek".
Juhul kui VLC ei meeldi.
Codec-pack'st soovitaks eemale hoida.
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

krt, ma ei saa aru (tm) ..:) miks te arvate, et keegi piriseb video, kui sellise üle üldse? Väga vinge värk oli, lihtsalt teinekord teab ehk kaamera pisut kõrgemale kiivri külge panna, et püsti seistes pilt otse on..:) Kurves kallutamine on nagunii normaalne. Kvaliteet isegi hea, kaamera hoiab täitsa ilusti fookust ja ei rapsi ringi.
Kui kaamera kusagil istme seljatoe kandis oleks, siis näeks ka käiguvahetused ära paremini, praegu saab kõrva järgi aru, millas vahetati. Oli tqhq-s või kus ma lugesin, miski mees oli lausa spetskaamera muretsenud selle tarbeks, spets kinnitused värgid, hindki polnud kõige kohutavam...
Pilt
Kasutaja avatar
E.T.

mida kaugemal kaamera aknast ja mida enam seeläbi on käiguvahetusi, seda rohkem on armatuuri jms ebaolulist ja seda vähem rada kui sellist väljaspool autot
nüüd tekib kindlasti probleem valguse mõõtmisega... sees on auto suht pime koobas ja väljas laksib päke 10 miljoni küüla jõuga igale ruuttollile...

vead kompromissi valgusmõõtmisel, et saada seest ja väljast pilt... ja nagu ikka iga kahe kuhja vahel valmisega saab pilt hall olema ja vallandub uus kriitikavoog ;)

seda ei oska ma öelda kuidas tehniliselt saada fookus samaaegselt meetri kaugusel olevale käigukangile ja 100m kaugusel olevale rajalõigule...

_

idee järgi saaks kasvõi kaablisidudega tõmmata miski lati peatoe tugedesse kahe istme vahele ja sellega suht stabiilse aluse moodustada kaamerale ;)

selleks et teha paremini on vaja kogemust
tahtmisest ei paista kaspariusel puudu olevat

veelkord, minu arust olid päris rajud videod, ka praeguses teostuses - austan isetegemist !
:)
wilddog
Juhtkoer
Auto: 9-5 Aero MY04 MT Sedaan, 9-3 Viggen MY00, NG900 2.0T SE MT MY95, Mannerg 771

Video on lahe, eriti spinn ja mu live action :) Eriti šeff on esimesel minutil sissejuhatav " burp" krooks :head:
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Algselt postitas: E.T.
seda ei oska ma öelda kuidas tehniliselt saada fookus samaaegselt meetri kaugusel olevale käigukangile ja 100m kaugusel olevale rajalõigule...
See polegi eriti probleem kui kaameral oleks rohkem "manual" võimalusi, mitte kõikvõimalik automaatika, nagu kodukaameratel tavaline.
Lihtsalt ava (f-stop) hästi väikeseks (f8...f11) ja sellega suurenebki sügavusteravus. Ehk siis ühtmoodi teravad on nii 1m kui ka 100m.
No peaaegu...
Suurem probleem on aga valgustuse erinevuses. Videokaamera salvestab suhteliselt väikese (heleduse-kontrastsuse) dünaamikaga ja kui väljas toimuv seada normaalseks, on suhteliselt hämar salong vahest lausa must. Või siis kellad normaalsed ja akende taga valge nagu pesupulbri reklaamis :)

Inimese silm "adapteerub" ülihästi, seepärast piloodi enda jaoks on kõik ühesuguse heledusega.
kasparius
Overboost addict

See lati teema peatugede taha oleks mõeldav , aga kas korraldaja nii rajale lubab:)
Pea peale kaamera paraku ei mahu. v-olla väiksem kaamera mahuks ,aga siis ei jää enam näha rada vaid paistab ainult LAGI ja KAPOTT :D

Oi jah, mul sellised tükid rehvist väljas, et ainult rinka jaoks nad veel kõlbavadki.

Tänan heade sõnade eest.
Mõtisklen parematelahenduste peale...
Kusjuures kui oleks tavaline summuti ei oleks mootorit absolutselt videos kuulda.
EDIT: "burp" on jah hästi tulnud välja ja ei häbene.
Sent from my Monte Carlo using B236
Kasutaja avatar
spark
Saabiklubi liige

siin hangiti selline pardakaamera http://opentrack.tqhq.ee/forum/viewtopic.php?tid=50
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

See too teema oligi... :thumb:
Algselt postitas: spark
siin hangiti selline pardakaamera http://opentrack.tqhq.ee/forum/viewtopic.php?tid=50
Pilt
Kasutaja avatar
spark
Saabiklubi liige

Kasutaja avatar
E.T.

tsiteerin OT foorumist hr hunti:

Kui üksi sõita siis kaval koht kuhu fotokas toppida, vähemalt minu autol - tõsta parempoolne peatugi üles, panna fotokas sinna alla, sõita tagasi kinni klõpsuga. Ja tõsta seljatugi suht püsti. Seisab kui kurat.

Lisaks sinna peatoe postide külge annaks igat masti kinnistuskama aretada.

____

sinna peatoe posti külge saaks ka viidikumasina kinnitada ilmselt ;)
piisavalt stabilne ma arvan.
Kasutaja avatar
E.T.

AlfaSport poolt korraldatud TrackDay ringiajad jms tabeli kujul info leiab SIIT

tänud cyberile veebsispeisi eest.
Kasutaja avatar
E.T.

Eesti Statoil alustas võistluskütuste müümist. Kiirustage seltsimehed unetud, kiirustage.
Kõrgemate turborõhkudega härrad peaks eriti valusat vahet tundma, kui detonatsionianduritelt enam signaale ei saabu!!!!
suur

Algselt postitas: E.T.
Eesti Statoil alustas võistluskütuste müümist. Kiirustage seltsimehed unetud, kiirustage.
Kõrgemate turborõhkudega härrad peaks eriti valusat vahet tundma, kui detonatsionianduritelt enam signaale ei saabu!!!!

Tegelikult on selle kohta juba eraldi teema siin olemas
http://saabnet.ee/foorum/viewthread.php?tid=8283
Vasta