Vandalism Tartus

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
Vasta
Kasutaja avatar
D116
Auto: SAAB 9-5 2007 2.0T Biopower Vector ST4 218kW, CITROEN C3 Shine 2019 1.2 60kW

Täna öösel, kedagi segas Raatuse tn. parklas vana Opel Ascona:gun:
Jätsime auto k22.00 ööseks sinna ja juba kell 4.00, helistati poliseist, et võtke kahe tunni jooksul auto ära muidu teevad veel trahvi:bs:

Autolt varastati üks valuvelg, teisi ei saanud maha(ühel salamutter segas teisel keskkapsel ja varurattas ei pakkunud huvi), katki tehti peaaegu kõik klaasid, varastati Opeli originaal makk kassetikas 20a. vana :freak: (kellele seda veel oli vaja), Lõhuti katki sport rooli ja...

Veel mõtlesin, et võibolla jätta oma Aero sinna ja Opeliga minna koju.

Kui kellegil on pakkuda klaase ja muud vajalikku Opel Asconale ootan pakkumisi U2U või 55531150

Lisatud failid
__In Boost We Trust__
Kasutaja avatar
D116
Auto: SAAB 9-5 2007 2.0T Biopower Vector ST4 218kW, CITROEN C3 Shine 2019 1.2 60kW

veel...

Lisatud failid
__In Boost We Trust__
Kasutaja avatar
D116

+

Lisatud failid
__In Boost We Trust__
Kasutaja avatar
D116

++

Lisatud failid
__In Boost We Trust__
Sil

arvatavasti ei saanud velgi kätte ja sellepärast valati viha klaaside ja muu peale. tunnen kaasa igatahes :mad:
Kasutaja avatar
D116

Algselt postitas: Sil
arvatavasti ei saanud velgi kätte ja sellepärast valati viha klaaside ja muu peale. tunnen kaasa igatahes :mad:

Ennem vast oli ikka sissemurdmine, sest tukraud ja rattavõti võeti pagasnikust välja(ja varastati), pagasnikusse said hästi sisse, sest lukku südamik jai terveks ja töötas, süütega ei õnnestunud, sest on väike saladus, et käivitada.
__In Boost We Trust__
Kasutaja avatar
kaarel

Kas ümberkaudsete turvakaamerate salvestusi oled saanud uurida? Politseil peaks olema selleks õigused-võimalused. Velge just taskusse ei topi - ehk virutati vihaga kuskile põõsastesse - viskaja DNA on veljel selj juhul olemas. Kui veeretati jõeni, siis jäi mõnele kaamerale ka ette.

Raatuse ühikal vist olen kaameraid märganud, võimalik, et Raatuse-Narva ristmikul on midagi ning ehk ka PRIA majal, mille teises otsas Honda-Citroeni esindus - teadjad parandavad mind.

Kus tegijaid, seal nägijaid - loodame, et õnnestub kaagid kätte saada.
:gun:
Kasutaja avatar
D116

Algselt postitas: kaarel
Kas ümberkaudsete turvakaamerate salvestusi oled saanud uurida? Politseil peaks olema selleks õigused-võimalused. Velge just taskusse ei topi - ehk virutati vihaga kuskile põõsastesse - viskaja DNA on veljel selj juhul olemas. Kui veeretati jõeni, siis jäi mõnele kaamerale ka ette.

Raatuse ühikal vist olen kaameraid märganud, võimalik, et Raatuse-Narva ristmikul on midagi ning ehk ka PRIA majal, mille teises otsas Honda-Citroeni esindus - teadjad parandavad mind.

Kus tegijaid, seal nägijaid - loodame, et õnnestub kaagid kätte saada.
:gun:

Politseis sai käidud, eriti mingit lootust nende peale ei ole:bs:
Kui saavad isegi DNA ja näpudega kätte (autol mingid pruunid pulbrilised jäljed on) , see ei tähenda,. et omanikule kompenseeritakse seda. Ühel tutaval lõhuti ka kõik klaasid Maarjamõisa haigla juures Mazda-s ära, kes tegi seda leiti, aga mingit kompenseerimist ei olnud, sest nendest mingit raha ei saa ja kõik:wall:
__In Boost We Trust__
Kasutaja avatar
Homersimpson
Saabiklubi liige

Noh ... mina läheks annaks siis vähemalt korralikult kerepeale .. kogu raha eest :gun:
Kasutaja avatar
E.T.

vabadatagu minu kadumaläinud usku politseisse aga...

olles ise elanud sel aastal üle autovarguse võin kinnitada, et kogu politsei suhtumine ja töö mahub lausesse VIIGE ÄRA VÕI TEEME TRAHVI !

turvakaamerate kohta mille alt auto ära sõitis arvas politsei, et ei hakka oma aega raiskama, kuna tegija pole tuvaastatav. Sõna sõnalt - jah, me võime ju teie autot näha ja misiis... näeme lihtsalt sedasama, mida te juba rääkisite, et varastati ära...

DNA jms analüüside kohta nähvati - kuni 2 aastat läheb, mida sa tüütad.

auto mahasõidetud külje kohta loputati mu ajusid "kavalate" küsimustega, mis suunasid üles tunnistama, et ise tegin!

uurija taset ma ei oska isegi hinnata, pidin elementaarseid sõnastus ja kirjavigu parandama protokollis.

___

autoomanikule kaastunne juhtunu osas.

tartus on viimase poole aastaga hakanud vandalism levima, on kuulda olnud nii rehvide lõikumist kui antennide varastamist. loodetavasti kunagi jäävad kellelegi näppu teo pealt ja kodanikul jagub julgust ja oskusi pättide kinnipidamiseks (koos kaasenva rohke jõuga põgeneda püüdva päti tõkestamiseks).
Kasutaja avatar
Motorhead
Auto:

Kui mul valvataval territooriumil väga korralik BMW puruks peksti ja makk ära viidi, ütles naispolitseinik konkreetselt, et mingeid jälgi ta võtma ei hakka ja soovitas kompensatsiooninõudega turvafirma poole pöörduda.
Samas esitas ta küsimuse kaskokindlustuse kohta. Küsisin vastu, et kas ta ei ole kursis, et Eestis ei sõlmita kaskokindlustust üle 10 aasta vanustele autodele ( tol ajal oli see nii) ja sain vastuseks ainult totaka naeruturtsatuse.
Kuu aega hiljem tuli teade uurimise peatamise kohta põhjendusega, et uusi asjaolusid ei ole ilmnenud.
Kasutaja avatar
D116

Pätte puutuda EI VÕI hr. Timutit kunagi juba kirjutas sellest, ise lähed istuma:facts:
Lootusi mingeid kompensatsioonile ka ei ole.

Otsin aknaid, võibolla kellegil tutavatel seisab mingi mitte sõitev ascona kust saaks klaase.
__In Boost We Trust__
Kasutaja avatar
Aeronautik

Pätte võib karistada "mõistlikult". Kord püüdsime ka ühed garaazivargad kinni. Kutsusime politsei.......kuna sõbral käidi nädal varem boksis sees ja viidi minema jooks kalleid velgi koos rehvidega ja käekiri oli sama, oli alust arvata, et tegu samade jorssidega. Politsei tuli kohale....küsitles tegelasi....ja lasi ka meil "küsiteda" samal ajal ise lihtsalt läks autost suitsu võtma. Saime teda koha, kuhu nodi oli viidud ja politsei sai ka punktid kirja. Pärast küll midagi pätid põrkasid, et peksti jne. aga kirja läks hoopis kukkumine põgenemisel. Üldiselt meie õigussüsteem on ikka piisavalt nõrk. Reeglina ei karda pätid mitte politseid vaid kurje omanikke......sest omakohus on ikka hirmutavam, kui tingimisi vangistus.
schlaam

Tuttaval tehti Pepleri tänaval seisva 5. seeria BMW-ga sama töö täna öösel. :wall:
Ei varastatud ainult midagi.
Kasutaja avatar
Motorhead
Auto:

Räige hala ja OT: Kas tõesti ei ole võimalik töötada välja seadusi, et vandaal teeks seni sunnitööd, kuni tekitatud kahjud, tema kinnipüüdmis-, valve- ja menetluskulud on tasutud?
Vandaal ei hakka kunagi vabatahtlikult mingeid väärtusi looma, vaid ärkab igal hommikul mõttega: Kuidas kellegi arvelt kasu saada ja lõhkuda midagi, mille eest keegi teine on maksnud.
Ja meie ühiskonnas ei tohi keegi neilt seda õigust ära võtta...
Niisama küsimus teemaalgatajale, et mille eest politsei trahvida ähvardas?
Kas tuvastas, et parkisid valge joone peale?
timutit

RÄIGE HALA JA OT.......MIS seadused, jne
Mina sain tõesti sellise vandalismi toimepanija kinni hoidmise eest ise 600.- trahvi.Füüsilist kontakti ei tohi olla.Jahedast peast ei läheks ta enam miilitsasse nurisema.Järelikult tuleks jahedaks teha.Seda ei taha teha.No siis ei olegi midagi võimalik teha.

Ja, kui mul otse kaamerate all (kaamerad olid umbes 2-3 meetri kaugusel) varastati rahakott ära, siis politsei küsis mu käest seda, et kust see raha pärit on, mis mul rahakotis oli.
See teda ei huvitanud, kas midagi ka läbi kaamera salvestati.Mina ise nägin neid salvestisi ja neil oli väga selgelt tüübid ja näod näha.Politsei aga isegi ei küsinud firmast neid salvestisi vaadata.Ega ma ei oleks ise miilitsasse üldse läinud, aga mul oli kahju uute lubade ja tehpassi eest täit hinda maksta.Need olid ka rahakotis.
Kaks kuud hiljem tuli politeist kiri, et tõendite-juhtlõngade puudumise tõttu uurimine suletakse.Küsisin firmast siis veel uuesti, kas neid salvestisi üldse politsei vaadata küsis.Või, et kas nad üldse olemas olid.EI.
MIDA IGANES, HUU KEERS.
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

Täitsa segane värk ikka. Tegelt pohlad, kolakat rsk annaks ikka.
isakene

Krt küll, natuke hiljaks jäid, aasta algul viisin kaks komplektset askoonat ise kuusakoskisse ja õemees viis oma vana saani napid kolm nädalat tagasi sinnasamasse... ilusad kergelt toonitud tehaseklaasid olid, aga mitte kellelgi ei olnud vaja...

...õhtul vaatan järele, paar ukseklaasi vist jäid mingist ajast...
Vasta