Liikluspolitsei erakad

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
Kasutaja avatar
heikiw

Liikluseeskirjast : § 110. Sõidukiga, mida pole nimetatud käesoleva määruse §-des 111 ja 112, tohib asula sõiduteel sõita pärisuunavööndis mis tahes rajal eeldusel, et täidetakse käesoleva määruse § 80 nõudeid. Asulavälisel teel tuleb sõita sõidutee parempoolse ääre lähedal. Kui pärisuunavööndis on mitu tähistatud sõidurada, siis tohib vasakpoolseid radasid kasutada ainult juhul, kui parempoolsed on hõivatud.
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

alustame sellest.. ;)
Algselt postitas: Factor
Jõudsin Laagri Maksimarketi juurde, kus algas 90 ala lükkasin kenasti 100 cruiiseri peale.

Antud militseinikute käitumine oli küll alla igasugust arvestust, aga siiski alustagem algusest..;)
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
SimoL

Algselt postitas: Cyber
alustame sellest.. ;)
Algselt postitas: Factor
Jõudsin Laagri Maksimarketi juurde, kus algas 90 ala lükkasin kenasti 100 cruiiseri peale.

Antud militseinikute käitumine oli küll alla igasugust arvestust, aga siiski alustagem algusest..;)

Kinnipeeti ju teistel põhjustel.
Salenga

sõitsin naise autoga, millel ülevaatus läbi(sellest muidugi midagi ei teadnud). Hommikuse kiirustamise käigus jäid load enda Saabi. Peeti siis kinni ja kohe ka ikka trahvi väänama. Tahtsin siis üldmenetlust. 16 juuni saab teada mis saab.
Selle hetkeni olin liikluses olnud täiesti puhas leht, ilma ühegi rikkumiseta. Loo mõte, kas tõesti on vaja hakata kohe karistama iga eksimuse eest. Eriti veel mitte tahtliku eest. Mõlemad autod on ostetud samal aastal kuu ajase vahega, saabil ülevaatus 2009 aasta(auto ise 2001), naise omal oli siis see aasta(auto 2004). Sellest tulenevalt ei osanud ka tähelepanu pöörata. Kui ma oleks kiirust ületanud siis palun, tehke trahvi kuna ma teadlikult sõitsin, mis iganes põhjusel, kiiremini.
Kas tõesti on politsei asutus, mis igal võimalusel tahab inimest karistada? Oleks võinud ju uurida miks on tegemata ja siis näpuga viibutades saata seda koheselt lähimasse ülevaatus punkti tegema.

Kõige rohkem häiris selle naispolitseiniku välimus ja ropp hais. Kui ta minu poole pööras ja suu lahti tegi tuli sealt hingemattev gaas välja. Isegi ta paariline läks trahvi kirjutamise ajaks välja jalutama. Inimene, kes esindab võimu ja kelle töö koosneb kodanikega suhtlemisest, võiks end ikka stabiilselt pesta.

Kui enne oli mulje liikluspolitseist kui inimesi abistavast ja liikluskorraldavast struktuurist, siis nüüd suhtun neisse varjatud vihaga.
Kasutaja avatar
Aeronautik

Hakkab tulema....hakkab tulema:gun:
Pole mina see ainus ohver siin:nono:
kenzy

Eesti politsei võiks õppust võtta Saksa ja Rootsi politseilt, seal on politsei abistav ja korda tagav organ, mitte nagu Eestis, kes otsib kohe põhjust, ning eksimuse korral puudub neil inimlik suhtumine....
ME KÕIK EKSIME, VÄHEMALT KORRA ELUS.
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Jama juhtub, aga enda kogemused politseiga seni üsna head olnud.
Kollasega ristmikule ja juba oligi viu-viu taga, ärevalt parempoolset suunda näitamas, et peatuksin. Pühapäev, harv liiklus.
Aga mis meeldis oli see, et politsei käitus väga viisakalt ja tõesti korrektselt. Nagu küla mulle nõnda mina külale...sain aru oma eksimusest ja ei hakanud põrkama.
Inimlikust seisukohast muidugi oleksid nad võinud selle 600-se trahvi tegemata jätta ja piirduda ainult hoiatusega, aga teisest küljest...kui oled vähemalt 5 aastat ilma ühegi trahvita hakkama saanud, siis muutud kuidagi lohakaks (räägin endast :mad: ) ja pisike taevast maapeale toomine on mõnes mõttes isegi hea. Harjumusel on tohutu jõud, neid "kollasega ristmikule" sõitmisi on olnud endal ikka omajagu. Nüüd olen korralikum mõnda aega :cool:
Trionic
Saabiguru

Sama siin.Täna sain sama asja eest 600.- ,mille eest Iisak aasta tagasi sai minu Halliga:kuid tagasi lõppenud ülevaatus:love: .Aga eesti keelt suht korralikult purssinud pollar oli üliviisakas ja heatahtlik.Sain ju asja eest.
Kasutaja avatar
indrek

Ma pole õnneks ammu trahvi saanud :) Kuid aastaid tagasi olin paar korda "õnnelikult" politsei sponsor. Sellest ajast kummitab mind mõte, miks politsei kohe kviitungi välja kirjutab?? Esimene kord võiks ju tingimisi trahvi teha...
Kasutaja avatar
smr

Algselt postitas: heikiw
]Kui pärisuunavööndis on mitu tähistatud sõidurada, siis tohib vasakpoolseid radasid kasutada ainult juhul, kui parempoolsed on hõivatud.

Väga hea, iga päev õpib midagi :)
avelito

Algselt postitas: indrek
Ma pole õnneks ammu trahvi saanud :) Kuid aastaid tagasi olin paar korda "õnnelikult" politsei sponsor. Sellest ajast kummitab mind mõte, miks politsei kohe kviitungi välja kirjutab?? Esimene kord võiks ju tingimisi trahvi teha...

Mina sain eelmise aasta lõpus 2 korda suulise/kirjaliku hoiatuse. Esimene kord oli valemanöövri sooritamise eest, ja teine kord 25.detsembri hommikul vahtralehtede puudumise pärast. Mõlemal korral olime üksteise vastu viisakad, ja rahalist trahvi välja ei kirjutatud.

Teine kord oli eriti huvitav, kuna nad olid mulle juba valmis trahvi ära kirjutama, kuid nähes minu pilt mis registris oli, jätsid nad selle välja kirjutamata. Nimelt pilt mis registris oli, oli tehtud ühe mu tuttava poolt ühes minu kodukoha järgses pubis, kus ma olin käed laiali tantsuasendis. Politseinike päeva rõõmsamaks tegemise puhul piirdusid nad ainult noomitusega :drink:
ill
Saabiklubi liige

Hinnakiri on siin.
Pilt
Salenga

Huvitav palju see ilma ülevaatuseta sõitmise "hind" ka on.
Kui teada saan palju küsitakse siis panen kirja siia.
ill
Saabiklubi liige

Algselt postitas: Salenga
Huvitav palju see ilma ülevaatuseta sõitmise "hind" ka on.
Kui teada saan palju küsitakse siis panen kirja siia.
Algselt postitas: Trionic
Sama siin.Täna sain sama asja eest 600.- ,mille eest Iisak aasta tagasi sai minu Halliga:kuid tagasi lõppenud ülevaatus:love: .Aga eesti keelt suht korralikult purssinud pollar oli üliviisakas ja heatahtlik.Sain ju asja eest.
andres
Saabiklubi liige

Samamoodi istuvad põõsas ja passivad. Kui mõtled abistamise all tee küsimist siis ka meil aitavad.
Algselt postitas: D116
....
Normaalsetes riikides politsei aitab inimesi nt. Ameerika
:drive:
will

Õiguskomisjon küsis aprillis arvamusi liiklusseaduse paketi kohta ning näiteks õiguskantslerilt saime 20-leheküljelise analüüsi, kus viidatakse ka põhiseaduse riivele,” selgitas Vaher, miks asjaga veel ühel pool ei olda.
Viimati arutas õiguskomisjon seda teemat sellel esmaspäeval. “Probleemid on kahesugused: esiteks, kuidas tuvastada liiklusrikkuja, ja teiseks, keda panna vastutama.”
Kui muudatuste esimeses versioonis jäeti vastutajaks autoomanik, siis praeguseks on Vaheri sõnul sellest loobutud. “Kui tekivad vaidlused, siis lükkub vastutus õigusrikkuja tuvastamise üle tõenäoliselt politseile.”

Õnneks võtsid mõistuse pähe ja loobusid omanike karistamisest :thumb:
Kasutaja avatar
SimoL

Just peaksid omanikke karistama, sest see tsirkus on ära tüüdanud.

Autoomanik peaks ikka enne mõtlema, et kui kergekäeliselt ja kellele ta autot annab. Ja, kui ei suuda garanteerida liikluseeskirjaga kooskõlas sõitu, siis tuleb ka teda trahvida.

Paralleele võib tõmmata ka näiteks purjus/lubadeta autojuhi lubamist autoga sõitma autoomaniku/kasutaja, mille eest saab samuti autoomanikku karistada.

Ja, kui omanik hakkab soolaseid rahatrahve saama, siis ehk mõtleb järgmine kord, kui annab kellelegi autot.

Või, Will, miks sa arvad, et omanike karistamine loll mõte on?
will

Algselt postitas: SimoL
Just peaksid omanikke karistama, sest see tsirkus on ära tüüdanud.

Autoomanik peaks ikka enne mõtlema, et kui kergekäeliselt ja kellele ta autot annab. Ja, kui ei suuda garanteerida liikluseeskirjaga kooskõlas sõitu, siis tuleb ka teda trahvida.

Paralleele võib tõmmata ka näiteks purjus/lubadeta autojuhi lubamist autoga sõitma autoomaniku/kasutaja, mille eest saab samuti autoomanikku karistada.

Ja, kui omanik hakkab soolaseid rahatrahve saama, siis ehk mõtleb järgmine kord, kui annab kellelegi autot.

Tule taevas appi mida mõtlemist. Purjus/lubadeta juhi lubamisel rooli karistatakse siis, kui tegid seda teadlikult ning ei karistata omanikku vaid seda isikut, kes valduse üleandis. Selleks võib olla ka isik, kellele oli sõiduk kasutada antud.
Ning kasutades Sinu loogikat-ära kellegile oma nuga laena-tapab kellegi ära siis lähed sina istuma-kedagi peab ju karistama-just selline mõtlemine /kedagi PEAB karistama ja olgu või selleks süüta inimene/ ajab alati vere keema.:gun:
Ongi loll idee ning ka PS-ga vastuolus. Sest rikkuja jääb tabamata ehk kedagi ei huvita kes see oli-peamine, et saaks raha.
Kasutaja avatar
SimoL

Sellepärast tulebki garanteerida, et inimene, kellele autot annad, sõidab nii nagu LE lubab ja kohustab. See vastutus omanikul peaks siiski jääma.

See jutt on ära tüüdanud, kui suured ja vaimselt stabiilsed mehed räägivad sellist juttu, et nende auto seisab pidevalt maja ees, võtmed on süütelukus ja neil pole õrna aimugi, kes nende autoga sõitmas käib.

Ja ma ei saa aru, miks sa liiklusrikkujaid üldse kaitsed? Ise oled ka üks nendest?

Ja küll see omanik teab, kes see rikkuja on.

Äkki räägis siis Põhiseaduse riivest ka? Karistamise mõte on ikka õiguskuulekale käitumisele suunamine, mitte raha teenimine.
will

Seda võimatu garanteerida. Täiesti välistatud. Omanikul puudub igasugune kontroll oma valduse-eriti sõiduki korral.
Mul on aimu küll-näiteks minu sõidukil on 4 kasutajat. Firma sõidukitel aga oma 20. seega peaks jurd isik maksma trahvi. Ajuvaba ning läheb vastuollu ka süütuse presumptsiooniga.
Mitte ma ei kaitse vaid kuskilt jookseb piir ning antud juhul on tegemist vägagi tugeva riivega. Ning eelnõuga taheti panna tõendamise kohustus isikule. Kuid selline asi õigusriigis võimatu. Süü tõendamise kohustus lasub riigil. Kodanik ei ole sunnitud midagi tõendama.
"karistamine on õiguskuulekale käitumisele suunamine, mitte raha teenimine"-selle aasta parim nali meie riigis. Võttes arvesse politsei tulemuspalku, trahvi juhendeid jne.
Tean küll, kes sõitmas käib ja eks siis annan neile ka selle nime ja las siis ise tõendavad. Edasine pole enam minu asi.
üks tark mees on öelnud: "isik, kes loobub oma vabadusest turvalisuse nimel ei vääri üldse turvalisust"
iisak

Kusjuures ka mina pooldan omanikuvastutust.
Ehk siis ise tead,kellele oma autot annad. Ja firmaautodega ei tohiks üldse probleemi olla. Ei ole ju raske sisse seada nn. "logiraamat" kui on mitu kasutajat. Sealt peaks imelihtne olema järgi vaadata,kes hetkel roolis oli.:facts:
Ja PS-s näpuga järje ajajad: Äkki pakute siis lahendusi,mis kedagi ei riivaks?:bs:
Anything less than 1 BAR (14.7psi) is not boost. It's a vacuum leak...
Kasutaja avatar
SimoL

Algselt postitas: will
Ajuvaba ning läheb vastuollu ka süütuse presumptsiooniga.

Oot oot, mismoodi see selle sättega vastuollu läheb, mis käsitleb süütuse presumptsiooni?
will

Need lahendused on olemas. Riik peab tõendama, kes oli roolis. Ongi kõik ja sedasi on see ka teistes riikides.
Ning PS-st tulebki ja PEAB näpuga järge ajama. See on ülem, kui kellegi ametniku või mõne kodaniku tahtmine. Riik tegelegu oma funktsioonidega mitte ärgu püüdku neid kodaniku õlgadele panna.
Kui minnakse ükskord PS-st mööda siis minnakse ka järgmine kord.
Firma autodel pole mingit logiraamatut-vähemalt meil mitte. On kasutajate nimekiri ja kõik.
will

Oeh, sest karistatakse omaniku mitte rikkujat!!! Kui kasvõi omanik oli antud hetkel välismaal saaks ta esialgse /õnneks kõrvale heidetud/ variandi puhul karistada.
Ei hakka siin laskuma juridiikasse. Pole lihtsalt tahtmist ennast vihastada.
ilusat ja turvalist püha :drink:
Kasutaja avatar
SimoL

Algselt postitas: will
Oeh, sest karistatakse omaniku mitte rikkujat!!! Kui kasvõi omanik oli antud hetkel välismaal saaks ta esialgse /õnneks kõrvale heidetud/ variandi puhul karistada.

Will, ole hea mees ja valgusta mitteteadjaid ka ja defineeri sõnapaar "süütuse presumptsioon".

Sest mul on tunne, et sa ei tea ise ka selle tähendust.
Vasta