Vajan pisut saarlaste ja hiidlaste abi

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
flood
Auto:

Minuteada peaks Pöide kirik olema avatud päevasel ajal koguaeg suht öhtuni välja. (Et kiriku välisuksed on lahti. Nädalavahetuse kohta ei oska öelda) Omaette elamus on see, et kui ka sellised uksed on lahti, mille kaudu pääsed niiöelda kiriku völvlae peale ja sealt omakorda kiriku suurde torni.

On ju Pöide kirik kuulus sellepoolest , kuidas jüriöö ülestõusu ajal saarlased saksid sisse piirasid ja löpuks peale kokkuleppeid ja ukseavamisi siiski kõik kirikus olevad saksid kividega surnuks loopisid.

Muidugi tasuks külastada Orissaare külje all olevat Maasi linnust, mis asub täiesti merepiiri ääres, aga millest on säilinud kahjuks vaid keldrikorrus.

Pärineb Maasilinnus sellest ajast, kui viimased ristisõdurid viimasena Eesti aladest Saaremaa vallutasid ja siis sundisid saarlasi omale kindlust ehitama. ehk siis lausa 13 saj. löpust ja 14 saj. algusest.

Lisaks peaks Valjala Maalinn olema muistse Eesti suurimaid Maalinnu , mis Ristisõja käigus viimase linnusena Eesti alal vallutati.

Kogu tekst vaatamisväärsuste kohta tuli nüüd kronoloogiliselt vastupidises järjekorras.
Nii et sajandite vanuseid ehitisi on vaadata küllaga.
sigaelmar

Teen pakkumise :beer: Vaatamisväärsus vaatamisväärsuse vastu. Soovitan ühte ürgset vaatamisväärsust kui keegi vastu seletaks ära kuskohas see ilusa vaatega piirivalve rada on ja kui pikk see umbes on. :P
flood
Auto:

Kuna kasutaja Nastix ütles, et osa piirivave raja vaatest on uue sadama tõttu rikutud, siis ilmselt ta mõtleb ümber Küdema lahe viivat täiesti rannaäärset teed ja ümber Ninase poolsaare viivaid kaldaääärseid teid. Igastahes nendesse kohtadesse nõukogude ajal inimesi piirivalve ei lasknud. Mine tea, äkki põgened veel Läände ära......
sigaelmar

Ta rääkis midagi autoga läbimatust rajast, kus ta ise rattaga käis. Ja ma sain aru, et sadam ikkagi raja ära lõhkunud. Imelik on see, et ma olen teiste saarlaste käest küsinud ja ka inimeste käest, kelle maakodud on sõrves ja keegi ei paista teadvat seda rada :wtf:
Tahaks motikaga minna sinna...
Kasutaja avatar
Homersimpson
Saabiklubi liige

Sõrve säär on minu õppesõidu polügon, kus kunagi sai sapakaga ülehelikiirusel liigeldud. Ju see Nastixi mainitud rada ikka seal põhjas kuskil ja rikkujaks uus süvasadam.
sigaelmar

Peab vist nii tegema, et selle sadama juurde sõitma ja siis vaatama, kas sadamast paistab mingi rada minevat.
Vasta