Imelikku häält toodab...

Vasta
pluggerxxx

Ma ei tea, imelik teema, aga mõtlesin, et küsiks, äkki saabikasutajatele tuleb tuttav ette.
Nimelt olen oma saabi juures täheldanud sellist asja, et kui kiirendada, madalatelt pööretelt järsult siis käib mootorist selline kõrin läbi kuni momendini kui pöörded juba üle ca 3500 lähevad ja turbo visisema hakkab. Eriti hästi kuulda kui nüüd suvel lahtise aknaga sõita. Ja just järsult kiirendades, täpselt selline hääl nagu mingi jupstükk võtaks tuure ülesse aga käiks kusagile metalselt vastu või... too metallne kõrin kostub mõned sekundid ja läheb üle turbo vihinaks järsult.

Esialgu ma mõtlesin, et see tuleb sellest, et saabi mootor ei armasta madalatelt pööretelt ja kõrgelt käigult kiirendamist, tekib selline poomise hääl ja vibra.
Ma ei tea...pole nagu saabe ennem omanud, kas see on lihtsalt selle mootori omapära, et mootorit koormates teeb sellist...diislihäält võiks vast öelda, või on midagi korrast ära mul.
Mõtlesin alguses, ise selle üle, et äkki turbo nii läbi juba, et käivad sees labad vastu kusagile või balansist väljas asi vms sest too heli kostub just siis kui tuurid turbo ülesse võtab. Aga sellist häält on see masin tootnud kogu minu käes oldud aja, nii, et see turbo oleks pidanud siis vist juba ammu jupid taha võtma.

No igatahes 9-5 omanikud, äkki keegi oskab midagi tarka öelda.:)
roomlane

Tuttav hääl. Vale käik.
55581286
Vasta