Vallikas, vastus õige, vihje vist aitas googeldada
Tõstamaa keskkoolis Pärnumaal on jah 13. klass, kus õpivad raskesti edasijõudvad ja keerulise kasvatuse ning iseloomuga õpilased. Andku taivas jõudu pedagoogidele!
Cilpkonn, minu vastus tuli minu peast Mu Saab pole niisama Pärnumaale regatud, olen sealtkandist pärit.
Järgmise küsimuse saab esitada see, kes tänase kuupäeva seisuga on nimetanud enim Eesti kohanimesid, mis lõppevad kaashäälikuga (vihje, mina tean vist ainult kahte kohanime, mis lõppeb konsonandiga).
Mina näiteks ei suutnud muud välja pakkuda kui et Tallinn ja Kingissepp.. viimane küll ei kuulu vist otseselt enam Eesti territooriumile...
Allikas: http://www.hot.ee/martlei/Eesti%20Kaart.gif
Algselt postitas: cilpkonn
Mina näiteks ei suutnud muud välja pakkuda kui et Tallinn ja Kingissepp.. viimane küll ei kuulu vist otseselt enam Eesti territooriumile...
Allikas: http://www.hot.ee/martlei/Eesti%20Kaart.gif
Lisaks neile pakuks veel Jaanilinn, ehkki pole ka kindel kas see Eesti alla kuulub.
Hosby k rts, ee [EE1970n; 1997o] · [KNR]
st: P liik: p20: #H1892 mk: LÄ l/v: Vor khk: Vor
koordinaadid: 58°58’49"N : 23°21’28"E Maa-amet GeoNames
variandid: Hosbi k; Hosbe Näita kõiki variante eraldi
EDIT: kui panin täkkesse, siis küsida ei viitsi. Annan kohe edasi.
EDIT2: Kas Y on kaashäälik? Seda vist nimetatakse võõrhäälikuks ja ta pole ei liha ega kala. Kurat!
Ise hakkasin ka nende saarte ja laidude peale mõtlema, aadressidena muidugi pole olemas kohta nagu Manilaid või Naissaar iseenesest. Mis koht see Tammelinn on?
Kuid tuleb välja, et ma pole ka päris mälumängur küsimust küsides
Kaks kohvipaksu pealt oletust:
- see oli näide tehnilisest passist(näiteks teiste riikide politseile/piirivalvele)
- autol polnudki numbrit, aga mingil põhjusel pidi registrise kandma või uue teh. passi küsima
Põhimõtteliselt loen selle teise variandi õigeks.Tol ajal müüdi palju Saksast ja mujalt sissetoodud autosid nii,et venemaalt autoostjale müümise jaoks võeti auto korraks siin ARK-is arvele ja samas ka kohe arvelt maha.Ja sel puhul väljastati teh.pass ilma numbriteta.See vist sellepärast,et Saksa vm. teh.passiga siis venemaa ostja ei saand tollist läbi.Täpset protseduuri ei mäleta enam.